Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του www.ampelourgos.gr

Τι Νέο υπάρχει

 

    • file
    • Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
    • Κι εγώ θα στείλω 2 δείγματα, ένα απ' το περσινό κι ένα απ' το φετινό. Διπλής απόσταξης και τα δύο, από στέμφυλα και μερικό απ' το χυμό τους , που έγινε κρασί αλλά παρέμεινε στην κάδη. Ποικιλίες...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ampelofilos
    • 12/12/2019 23:35
    • file
    • Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
    • Εγω θα στειλω- φερω δεν ειμαι και τοσο φιλος της ακριβειας, μου ειναι αδυνατον πχ να θυμαμαι με τι ραντισα ποτε κτλ. Υ.Γ.Το αβα δεν μου αρεσε ειναι διαφημιση και δημιουργει και φαινολες λενε...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 12/12/2019 22:10
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Παρακαλώ όλους τους φίλους που θέλουν να στείλουν δείγματα για ανάλυση χαλκού να δηλώσουν συμμετοχή στην συζήτηση " Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα" για να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες. Εκεί...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 12/12/2019 17:32
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Κι από 'μένα 2 δείγματα, ένα το περσινό κι ένα φετινό. Ας αναλάβει κάποιος να μας πει πως και που θα στείλουμε τα δείγματα, και αν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω αναλύσεις και για άλλα...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ampelofilos
    • 12/12/2019 15:35
    • file
    • Πρώτη προσπάθεια Λευκής Οινοποίησης
    • Με τα στέμφυλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί το περισσότερο καταναλώθηκε στη ζύμωση. Στο λευκό θα μειωθεί με τον καιρό. Δοκίμασε να βάλεις σιγά-σιγά σε μια πλατιά καράφα 10-15 λεπτά πριν το πιείς...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 12/12/2019 11:01
    • file
    • Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
    • Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω το νέο θέμα. Όσοι φίλοι θέλουν να στείλουν δείγμα ή δείγματα για ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα παρακαλώ να δηλώσουν συμμετοχή. Για να έχει αξία η προσπάθεια...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 12/12/2019 09:57
    • file
    • Πρώτη προσπάθεια Λευκής Οινοποίησης
    • Στο κόκκινο έριξα στα βαρέλια όταν τα πάτησα μαζί με τα στέμφυλα 20 γραμμάρια στα 200 λίτρα, στο λευκό έριξα μόνο στο κρασί εφόσον το ειχα τραβήξει απο τα στέμφυλα 10 γραμμάρια σε 70 λίτρα και μετα...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης ioannisIV
    • 12/12/2019 09:39
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Σωκράτη έτσι θα γίνει. Να μαζευτούμε τουλάχιστον 10 ή 10 δείγματα. Ο καθένας να στείλει ονομαστικά στο εργαστήριο το δείγμα ή τα δείγματά του, πάνω κάτω όλοι την ίδια ημερομηνία και ο χημικός να...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 12/12/2019 09:25
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Και εγω θελω μια αναλυση (δεν εχει νοημα για περισσοτερες γιατι κανω 2 χαρμανια, ενα γραπα κ ενα με γλυκαννισο απο ιδιο υλικο) με την ευκαιρια αυτη.
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 11/12/2019 22:49
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Δύο δείγματα και από μένα, (ένα μονής και ένα διπλής απόσταξης, για να δούμε διαφορές) για την ανάλυση στοιχειακού χαλκού, υπό την προϋπόθεση να μας γνωρίσει το εργαστήριο(εκ των προτέρων) την...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 11/12/2019 21:58
    • file
    • Μπολιασμα
    • Όχι, κανένα πρόβλημα συνάδελφε, πρόσεξε μόνο επειδή είσαι νότια και λογικά τα υγρά ανεβαίνουν νωρίς, να μπολιάσεις πριν ανεβάσει χυμούς το πρέμνο, αναλόγως τη χρονιά βέβαια ίσως και πριν τις...
    • στο ampelourgos.gr / Νέα
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 11/12/2019 21:46
    • file
    • Μπολιασμα
    • Καλωσόρισες,κανένα πρόβλημα και δεν είναι άγριο.Ήμερο χωρίς υποκείμενο είναι. Διάβασε σε άλλο θέμα για την εποχή μπολιάσματος.
    • στο ampelourgos.gr / Νέα
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 11/12/2019 21:43
    • file
    • Πρώτη προσπάθεια Λευκής Οινοποίησης
    • Ύστερα από τις οδηγίες σας με θείωση (7γραμάρια μεταμπισουλφίτ σε 70 λίτρα) και αφαίρεση της λευκής κρούστας με στραγγιστήρι και μετα απο μια βδομάδα μετάγγιση το κρασί φαίνεται να έχει έρθει...
    • στο ampelourgos.gr / Οίνος
    • Συντάκτης ioannisIV
    • 11/12/2019 19:00
    • file
    • Μπολιασμα
    • Καλησπεριζω την όμορφη παρέα!Έχω ένα αμπέλι γύρω στις 300 ριζες (Ροδίτης,Σαββατιανό, Μονεμβασιά) στην Ίο Κυκλάδες.Μέσα σ αυτό έχω και κάποια επιτραπέζια (Φράουλες, Κέρινο) που θα ήθελα να τα...
    • στο ampelourgos.gr / Νέα
    • Συντάκτης john_ios
    • 11/12/2019 18:49
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Ωραία λοιπόν, να στείλουμε σ' ένα εργαστήριο όσα περισσότερα δείγματα, ώστε να έχουμε αντιπροσωπευτικότερα αποτελέσματα. Από μένα σίγουρα ένα δείγμα (ίσως και δεύτερο) Καλές γιορτές σ' όλους!...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης TsipouroYannis
    • 11/12/2019 18:43
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Καλημέρα Λευτέρη, ίδιες τιμές, λίγο πιο πάνω, μου έδωσε και το χημείο της Καβάλας που μίλησα μαζί τους. Καλό θα είναι όλες οι μετρήσεις να γίνουν από το ίδιο εργαστήριο. Πιστέυω η μέτρηση χαλκού...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 11/12/2019 10:44
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Βρήκα εργαστήριο για ανάλυση τσίπουρου για χαλκό. Χρειάζονται 350 ml από κάθε δείγμα. Το κόστος για χαλκό είναι 15 ευρώ ανά δείγμα. Αν στείλουμε 10 δείγματα το κόστος είναι 12 ευρώ ανά δείγμα. Όποιος...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 11/12/2019 09:10
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Εγω παντα εχω προβλημα με αυτο το ζητημα, κραταω τσιπουρα για να τα εχω καβαντζα αν τυχει μια στραβη και καποιος δεν ερθει στο καζανι να βαλω δικα μου αλλα και για να εχω εως το τελος της...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 09/12/2019 00:32
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Αναλόγως την θερμοκρασία ζύμωσης, για σκέτα τσίπουρα μπορεί να πάρει και 50 μέρες. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα σε μια βδομάδα το πολύ από την λήξη της ζύμωσης να αποσταχθούν, αλλιώς...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 08/12/2019 23:25
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται η αναερόβια ζύμωση, έως την απόσταξη; Υπάρχει τρόπος, να συντηρούνται τα στέμφυλα προς απόσταξη περισσότερες μέρες, για όσους(αρκετοί..) δεν έχουν δικό τους καζάνι,...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης ampelofilos
    • 08/12/2019 22:57
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Στέλιο συμφωνώ σε όλα που έχεις γράψει για το θέμα. Πρώτη ύλη, οινοποίηση και μετά απόσταξη κατά σειρά οι σημαντικότεροι παράγοντες. Κοιτάμε πάντα το αμπέλι μας το τι χρησιμοποιούμε και σε...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 08/12/2019 09:55
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Καποια ξυδιασμενα τσιπουρα ειναι και ξυνα στην γευση (ξυνο οχι ξυδι) αλλα συνηθως ειναι μαζι- και ξυνο (γευση ξινη λεμονιου) και -ξυδιασμενο (ξυδιου). Μαλλον σταματησε η ζυμωση (μιλαω γ αυτα που...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 07/12/2019 23:30
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Στέλιο, έχω δοκιμάσει τσίπουρο από φίλο, με εντονότατη την γεύση του κιτρικού. Υποθέτω ότι κάτι δεν κάναν καλά. Απλά αυτός το είχε αγοράσει από αλλού και δεν μπορούσε να μου πει τίποτα για την...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης Goude
    • 07/12/2019 00:51
    • file
    • Περί απόσταξης
    • To τρυγικο-κιτρικο οξυ δεν μυριζει! Το οξικο μυριζει! Αρα.. το τρυγικο-κιτρικο παραμενει στο τσουκαλι μεσα, το ξυδι περναει στο ψυγειο διοτι ειναι πολυ πιο πτητικο (μυριζει!) και το οξειδωνει....
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 06/12/2019 20:37
    • file
    • Περί απόσταξης
    • Εγω προτεινα να ελεγχθει το τσιπουρο που θα βγει πρωτο στην συναντηση, η εστω το δευτερο το τριτο κτλ ωστε να ειναι ενα τσιπουρο αποδεκτο απο ολους. Να πληρωσουμε ολοι οσοι θελουμε (εγω θελω)...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 06/12/2019 20:30
    • file
    • Περί απόσταξης
    • 75% βρέθηκαν κανονικά, 8% μη ασφαλή, από παραδοσιακούς άμβυκες....., κατ΄εμέ αυτό δείχνει ότι ο παράγοντας πρώτη ύλη και χειρισμός αυτής είναι μείζονος σημασίας, για κοιτάξτε και στα εμφιαλωμένα...
    • στο ampelourgos.gr / Αποστάγματα
    • Συντάκτης stelios1
    • 06/12/2019 20:23