file Αμπελουργική χρονιά 2019

Περισσότερα
21/09/2019 11:12 #27097 από sswkratis
sswkratis απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Πώς το κατάλαβες πως τελείωσε η μηλογαλακτικη;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/09/2019 13:41 #27098 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Έντονος βρασμός μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης και τελείωμα,τι άλλο μπορεί να είναι;Πιστεύω πως οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθησαν με τον τρόπο τους.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sswkratis, setoinos, Goude, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/09/2019 21:11 #27099 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Τι ειδικό βάρος βγάζει τώρα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/09/2019 19:00 #27100 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Ξεπερνάει λίγο το 994.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/09/2019 19:53 #27101 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Διάρκεια ζύμωσης 11 ημερών στο Sangiovese (08/09 - 19/09).
Στις 21/09 έγινε απλός διαχωρισμός των στέμφυλων χωρίς να περαστεί από πιεστήριο. Οι ρόγες ήταν καλά σπασμένες και δεν είχαν να δώσουν κάτι μετά από 14 ημέρες εκχύλιση.
Τώρα ηρεμία για να καθίσουν οι οινολάσπες και αύριο μετάγγιση στο inox, προσθήκη μεταμπισουλφίτ και κλείσιμο.



Sangiovese - Chardonnay

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, alexandros.k, Αρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/09/2019 21:33 #27102 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αμπελουργική χρονιά 2019
Εύρημα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, Αρης, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/09/2019 23:54 #27103 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Καλησπέρα.
Σκέπτομαι να αγοράσω κάποια συσκευή για φιλτράρισμα νερού για το σβήσιμο του τσίπουρου. Κυκλοφορούν συσκευές με διάφορες τεχνολογίες (αποσκληρυντές, ώσμωσης κ.λ.π.).
Το θέμα μου είναι ότι στην περιοχή μου έχουμε σκληρό νερό (αυξημένο ασβέστιο). Ποια συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/09/2019 19:51 #27106 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Οι αποσκληρυντες είναι οτι καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις.Αν θέλεις κάποια στιγμή μιλά με τον Γιάννη ,6973550261.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2019 13:26 - 28/09/2019 20:04 #27122 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Σήμερα έγινε η πρωτη θειωση με 6 γραμμάρια μεταμπισουλφιτ στο κρασί.Ειχα ένα φόβο για αποχρωματισμό ο οποίος τελικά ήταν ελάχιστος.Προσθεσα και στικς δρυός σε ρολο από σίτα ανοξείδωτη έτσι ώστε να βγουν εύκολα όταν έρθει η ώρα.Στα βαρέλια για τα τσίπουρα προστέθηκαν και φούντες μάραθου.Η απόσταξη είναι για το επόμενο Σάββατο.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Τελευταία διόρθωση: 28/09/2019 20:04 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2019 18:26 - 30/09/2019 18:33 #27135 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Φιλτράρισμα νερού, για σβήσιμο τσίπουρου.
Επιτέλους τρύγος και για μένα 28-9 .58 κλούβες πεντακάθαρο σταφύλι .

Μέρος της ομάδας τρύγου

Η ομάδα οινοποίησης

7 κλούβες κοτσάνια

Σημασία στην λεπτομέρεια .
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 30/09/2019 18:33 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok, alexandros.k, Theo24, Αρης, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.104 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ