Μπόλιασμα
- σταύρος.μπούρης
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
26/08/2019 13:27 #26976
από σταύρος.μπούρης
σταύρος.μπούρης δημιούργησε το θέμα: Μπόλιασμα
70 ρίζες cabernet μπορώ να τις μπολιάσω σαββατιανό Και αν ναι ποια είναι η κατάλληλη εποχή
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kxristos
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
28/08/2019 12:29 #26983
από kxristos
kxristos απάντησε στο θέμα: Μπόλιασμα
Τέλος Μαϊου γίνεται το μπόλιασμα με βέργες που θα κλαδέψεις το Μάρτιο
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 738
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 611
29/08/2019 09:44 #26987
από setoinos
Κατ΄αρχήν, κόβουμε βέργες κατά το κλάδεμα, με τουλάχιστον
τέσσερα μάτια ,δεν χρησιμοποιούμε το πρώτο και το
τελευταίο, τυλίγουμε τις βέργες με πλαστικό ,για να μην
αφυδατωθούν και τις τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου .
Η κατάλληλη εποχή, είναι διαφορετική για κάθε ποικιλία ,
μόλις, το υποκείμενο, ετοιμάζεται να ανοίξει τα άνθη του ,
κάνουμε τομή τύπου Τ εάν ο φλοιός ανοίγει εύκολα ,προχωρούμε
στον εμβολιασμό, εάν όχι δοκιμάζουμε την επομένη ημέρα κοκ
Συνήθως μας δίδεται περιθώριο δυο περίπου εβδομάδων .
Επειδή, καμιά φορά ,υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ ποικιλιών,
καλό θα ήταν να δοκιμάσεις πρώτα σε μερικά πρέμνα και εφ΄όσον
υπάρχει επιτυχία να προχωρήσεις την επόμενη χρονιά .
setoinos απάντησε στο θέμα: Μπόλιασμα
Κατ΄αρχήν, κόβουμε βέργες κατά το κλάδεμα, με τουλάχιστον
τέσσερα μάτια ,δεν χρησιμοποιούμε το πρώτο και το
τελευταίο, τυλίγουμε τις βέργες με πλαστικό ,για να μην
αφυδατωθούν και τις τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου .
Η κατάλληλη εποχή, είναι διαφορετική για κάθε ποικιλία ,
μόλις, το υποκείμενο, ετοιμάζεται να ανοίξει τα άνθη του ,
κάνουμε τομή τύπου Τ εάν ο φλοιός ανοίγει εύκολα ,προχωρούμε
στον εμβολιασμό, εάν όχι δοκιμάζουμε την επομένη ημέρα κοκ
Συνήθως μας δίδεται περιθώριο δυο περίπου εβδομάδων .
Επειδή, καμιά φορά ,υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ ποικιλιών,
καλό θα ήταν να δοκιμάσεις πρώτα σε μερικά πρέμνα και εφ΄όσον
υπάρχει επιτυχία να προχωρήσεις την επόμενη χρονιά .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, stelios1, κωστας χ, lyggas, σταύρος.μπούρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- σταύρος.μπούρης
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
10/09/2019 22:38 #27052
από σταύρος.μπούρης
σταύρος.μπούρης απάντησε στο θέμα: Μπόλιασμα
Μονο με Τ γινεται δεν μπορει να γινει με καλεμι .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 455
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 278
11/09/2019 22:11 #27060
από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Μπόλιασμα
Και με καλέμι και υπόγεια και υπέργεια και σε περσινή κλιματίδα και σε φετινό βλαστάρι. Κοινός παρονομαστής είναι να προστατευτούν τα μάτια από το ψύχος, άρα μπόλιασμα από μέσα Μάη και αργότερα στα ορεινά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k, kravaritis, stelios1, σταύρος.μπούρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.415 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αμπέλι
- Μπόλιασμα