file Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.

Περισσότερα
18/12/2018 07:19 #26361 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Lyggas γειά σου,

Αυτό το site με το φυλλάδιο, τα έχω και εγώ, όμως αυτό αναφέρεται στο κάθε μηχάνημα φιλτραρίσματος και δεν γράφει τίποτε για πλάκες φιλτραρίσματος, δηλ. για στοιχεία επιλογής (Νο φίλτρου, προδιαγραφές διήθησης [μικρά, micron], ενδεικνύμενη επεξεργασία, δυναμικότητα διήθησης [λίτρα/μ2 ή λίτρα/20cmΧ20cm], συνιστώμενη μέγιστη πίεση, κλπ).

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 12:43 #26362 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.

stelios1 έγραψε: Εφετος δοκιμασαμε τα φιλτρα (12 ειναι) για 250 λιτρα ελαιολαδο ενος φιλου, ηταν η πρωτη του παραγωγη. Μας εδωσαν το χαμηλοτερο νουμερο 00 και το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο!
Αναρωτιεμαι τωρα εγω λοιπον.. Εαν φιλτραρω ηδη απολασπωμενο μουστο δεν θα επαρκεσει το σορβικο στην επιτρεπομενη δοση 30 γραμ στα 100 λιτρα???
Το σκεφτομουν το καλοκαιρι αλλα "ετρεχα'' εκεινο τ καιρο και δεν ειχα φιλτρα, δεν ηξερα τι νουμερο θα χρειαζοταν κτλ και δεν εκανα τιποτα, αν ειχα φιλτρα ετοιμα θα το δοκιμαζα.
Το νουμερο 00 (το πιο χονδρο απ οτι καταλαβα) καθαρισε το λαδι πολυ καλα, γιατι οχι και τον μουστο?


Φίλε Στέλιο καλημέρα,
Αν κατάλαβα καλά θα ήθελες να φιλτράρεις μούστο σε ζύμωση να αφαιρέσεις τις ζύμες για να μπορέσεις να κρατήσεις το ημίγλυκο κρασί με χαμηλή δοδολογία σορβικού;
Αν όντως αυτό θέλεις να κάνεις θα χρειαστείς ειδική φιλτραντλία και φίλτρα για αποστειρωτική διήθηση ζυμών και μικροβίων με πορώδες 0.45 εως 0.65 μικρά.
Ενα μικρό είναι ένα εκατομυριοστό του μέτρου.
Δεν γίνεται με απλές φιλτραντλίες και φίλτρα που συζητάμε εδώ.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 21:09 #26369 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.

SPYROS έγραψε: Lyggas γειά σου,

Αυτό το site με το φυλλάδιο, τα έχω και εγώ, όμως αυτό αναφέρεται στο κάθε μηχάνημα φιλτραρίσματος και δεν γράφει τίποτε για πλάκες φιλτραρίσματος, δηλ. για στοιχεία επιλογής (Νο φίλτρου, προδιαγραφές διήθησης [μικρά, micron], ενδεικνύμενη επεξεργασία, δυναμικότητα διήθησης [λίτρα/μ2 ή λίτρα/20cmΧ20cm], συνιστώμενη μέγιστη πίεση, κλπ).

SPYROS


Σωστά, για τα φίλτρα δεν λέει κάτι ιδιαίτερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 22:58 #26374 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Φίλε Στέλιο καλημέρα,
Αν κατάλαβα καλά θα ήθελες να φιλτράρεις μούστο σε ζύμωση να αφαιρέσεις τις ζύμες για να μπορέσεις να κρατήσεις το ημίγλυκο κρασί με χαμηλή δοδολογία σορβικού;
Αν όντως αυτό θέλεις να κάνεις θα χρειαστείς ειδική φιλτραντλία και φίλτρα για αποστειρωτική διήθηση ζυμών και μικροβίων με πορώδες 0.45 εως 0.65 μικρά.
Ενα μικρό είναι ένα εκατομυριοστό του μέτρου.
Δεν γίνεται με απλές φιλτραντλίες και φίλτρα που συζητάμε εδώ.
ΝΚ
Pura vida!

Ακριβως αυτο θελω, αλλα με μια μικρη διαφορα.. Οχι να φτιαξω ημιγλυκο αλλα μουστο που οταν θελω θα τον χρησιμοποιησω για ημιγλυκο, τοτε κατα την μιξη να συμπληρωσω και το αντιστοιχο σορβικο στο μπρουσικο.
Με ικανη θειωση στο πατημα, να γινει απολασπωση την αλλη μερα με ταυτοχρονο φιλτραρισμα και προσθηκη σορβικου πριν ξεκινησει η ζυμωση. Εαν κατι παει στραβα υπαρχει παντα η λυση της αποστειρωσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2018 16:42 - 19/12/2018 21:45 #26378 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Φίλε Στέλιο καλησπέρα,
φοβάμαι πως με τα μέσα που διαθέτει ένα μικρό οινοοιίο δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο.
Η θα πρέπει να μπορέις να παράξεις κεκαθαρμένο γλεύκος, κοινώς υπερσυμπυκνωμένο γλεύκος-μούστο, που μόνο μεγάλα οινοποιία μπορούν να παράξουν με αντλίές θερμότητας υπό κενό, ή απλά να απολασπώσης και καθαρίσεις μούστο με τα μέσα που διαθέτεις και κατόπιν να τον καταψύξεις σε συσκευασίες που σε βολεύουν.
Η απόψυξη και ανάμιξη γίνεται πριν την κατανάλωση και στην απαιτούμενη ποσότητα για ολιγοήμερη διατήρηση.
Για εμπορικούς σκοπούς θα είναι λίγο πιό δύσκολο γιατί θα πρέπει να προσθέσεις σορβικό και να έχεις θειώσει ώστε να αποφύγεις τις αναζυμώσεις.
Σχετικά δύσκολο ακόμα και για οινοποιούς.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 19/12/2018 21:45 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2018 22:06 #26379 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Για μικροποσοτητες μιλαω Νίκο, 200 λιτρα πχ μουστο, εξαλλου δεν υπαρχει οινοποιειο και η χωρικη οινοποιηση απαγορευεται πλεον. Με αποστειρωση πριν 3 χρονια ο μουστος εμενε μια χαρα για 2 χρονια, κατα την μιξη με ταυτοχρονη θειωση, λογω και χειμωνα, δεν εκανε επαναζυμωση το προβλημα ηταν η λασπη διοτι ξεκινησα για πετμεζι κατι στραβωσε και βιαστικα τον αποστειρωσα. Με απολασπωση ομως πριν ξεκινησει η ζυμωση και με φιλτραρισμα θα αποστειρωσω χωρις λασπες, ε θα δοκιμασω πριν την αποστειρωση αν επαρκεσει το σορβικο σε χαμηλη επιτρεπομενη δοση.
Μου εδωσαν επι τελους και αδεια για αλλα 10 στρεμματα οινοποιησιμα, δεν την θελω πια! Θα βαλω 25 στρεμματα αμυγδαλιες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2018 07:37 #26380 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Στέλιο καλημέρα,
γράφεις ότι απαγορεύεται η χωρική οινοποίηση, είναι κάτι καινούργιο;
Από ότι ξέρω επιτρέπεται μέχρι ποσότητα ενός τόνου κρασί για οικιακή χρήση.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2018 11:46 - 20/12/2018 11:48 #26381 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Φίλοι μου καλή σας μέρα... πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση καθώς και για τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου.... ήταν πάρα πολύ χρήσιμα όλα όσα γράφτηκαν και με βοήθησαν στο μέγιστο ...!!!

Τώρα θα σας θα σας πω τη γνώμη μου για την αντλία Ρόβερ που αγόρασα....
ήταν υπερβολή για τρακόσια κιλά Γράπας η αγορά 12 πλακών και μάλιστα Inox.. έκανα τη δουλειά μου βάζοντας μόνο έξι πλάκες πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα στο τσίπουρο ήταν πεντακάθαρο κρυστάλλινο όλη η θολούρα έφυγε... όσο για το νούμερο που χρησιμοποίησα ήταν 24 v... σε όσους έχουν ή θα έχουν τέτοιο πρόβλημα τθολωμένο τσίπουρο κατά την αραίωση του θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα την προσφυγή στην αγορά μιας Αντλίας φιλτραρίσματος ...

Ευχαριστώ και πάλι όσους με βοήθησαν στην λύση του προβλήματός μου...
εις το επανειδείν...!!!
Τελευταία διόρθωση: 20/12/2018 11:48 από Fotis Tsipourovas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2018 19:05 #26382 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Εχεις δικιο Νίκο το απεριοριστο και να μπορουμε να πουλησουμε αλλαξε, μονο μεσω οινοποιειου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2018 19:48 #26383 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Επαναχρησιμοποίηση φίλτρων.
Φίλε stelios1 τι εννοείς ότι -το απεριόριστο άλλαξε.Τέρμα το σπιτικό κρασί?
Αν μπορείς να αναδημοσίευσης το σχετ. άρθρο & παράγραφο, ή το ΦΕΚ. Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ