file Θεσσαλονίκη, Wine Plus - Μαλαγουζιά, μια εκλεκτή λευκή ποικιλία

Περισσότερα
19/02/2012 20:39 #6769 από Giwrgos_P
Giwrgos_P δημιούργησε το θέμα: Θεσσαλονίκη, Wine Plus - Μαλαγουζιά, μια εκλεκτή λευκή ποικιλία

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στο Excelsior Hotel


Σατινένια δομή, εξωτικές νότες και μαλακιά γεύση που μοσχοβολά μέλι. Η
Μαλαγουζιά κολακεύει τον ουρανίσκο και δίνει το έναυσμα για έναν
χαρούμενο χορό πεταλούδων πάνω στη γλώσσα μας.

Η καταγωγή της Μαλαγουζιάς φέρεται να είναι η Αιτωλοακαρνανία. Σε
παλαιότερα χρόνια μάλιστα, μεγάλες εκτάσεις της ευρύτερης Ναυπακτίας
ήταν καλυμμένες με την ποικιλία αυτή. Κάποτε όμως εγκαταλείφτηκε η
καλλιέργειά της. Και θα είχε προφανώς εξαφανιστεί, αν δεν είχε... την
τύχη να φυτευτεί δοκιμαστικά στο κτήμα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Τα
αποτελέσματα των πειραματικών της οινοποιήσεων ήταν εξαιρετικά!
Αποτέλεσμα; Το σταφύλι μεταπήδησε και σε άλλους αμπελότοπους της
Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, δίνοντας μας πλέον
μια σειρά από κρασιά-διαμάντια.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club θα γνωρίσουμε τα μυστικά της
εκλεκτής ελληνικής λευκής ποικιλίας που –ευτυχώς- σώθηκε από τον
αφανισμό για να μας δώσει κρασιά με εντυπωσιακό άρωμα και αξιαγάπητο
πλούτο.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, στις 20.00, στο Εxcelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, τηλ. 2310 021002), με οδηγό την χημινό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Για περισσότερες πληροφορίες καντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο (λινκ) :
http://www.wine.gr/el/news/single/ad64f977-53cf-4e1a-b989-dbdddc6c8554/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.345 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ