file Γνώση και Μεράκι

Περισσότερα
04/07/2014 18:10 #15509 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι

Dimitros έγραψε:
1. Τι είδη σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσίπουρου (δίχως γλυκάνισο) και με τι αναλογία;

2. Απο που μπορώ να εμπορευτώ σταφύλια στη Β. Ελλάδα;

3. Που μπορώ να βρώ ενα αποστακτήριο;

4. Θα μουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσα να βοήθησω ακόμα και στην διαδικασία απόσταξης και να μάθω κάποια πράγματα απο εναν ειδικό..

Δυστυχώς δεν μένω στην Ελλάδα και έρχομαι για τις διακοπές μου..Αλλα το μέρακι μου και η όρεξη για τα ελληνικά προιόντα με οδηγούν στη διευρυνση των οριζόντων μου!

Θα χαρώ να σας γνωρίσω απο κοντά!
Χαιρετισμούς,
Δημήτρης


αγαπητέ δημήτρη,
καλως όρισες στο φόρουμ κ απο εμένα.

1. όλα. πραγματικά όλα, ακόμα και η σουλτανίνα πλέον. το ποιό είναι το καλύτερο, είναι πολύ υποκειμενικό. η συνήθης απάντηση -κατα παράδοση- είναι η ζαμπέλα, τα μοσχάτα (τυρνάβου κλπ). Αλλά έχει να κάνει απο το τι περιμένεις από το τσίπουρο. Αν θες να είνα αρωματικό, βάζεις αρωματικά, κλπ. Εγώ απο σαββατιανό (όχι μόνο, αλλά κυρίως) έβγαλα τσίπουρο που θεωρείται καλό. Άλλος μπορεί να το θεωρήσει βλακεία, κλπ. Νομίζω οτι επειδή ο κανόνας είναι οτι το τσίπουρο είναι εκ φύσεως προϊόν εξάντλησης (δηλαδή τι θα κάνουμε τα τσάμπουρα για να μην πάνε στράφι) η απάντηση θα έπρεπε να είναι "ξεκίνα με ότι σταφύλι έχεις", ή, αφού δεν είσε επαγγελματίας, κάνε δυο τρία διαφορετικά και δες τι προτιμάς.
2,-

3.όταν ρωτάς : Που μπορώ να βρώ ενα αποστακτήριο;
εννοείς που μπορείς να αγοράσεις καζάνι ή που θα πας τα τσάμπουρα να σου βγάλουν τσίπουρο;

4. Ας γνωριστούμε πρώτα.... ;)
.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/07/2014 23:11 #15571 από Θεοχαρης
Θεοχαρης απάντησε στο θέμα: Γνώση και Μεράκι
Καλησπέρα .Ειμαι καινουργιος στο χορο του αμπελιου.Εχω 50ριζες το οποιο αυτι την στηγμη η ρογα ειναι κρι χρομα και καπιες αλες εχουν σκαση.Το αμπελι πρην απο τρις μηνες επανω στο ανθος του το χτιπησε χαλαζι.Δεν γνωριζω πολλα πραγματα.Το χομα ειναι αμουδα .Ευχαριστώ εκ τον προτερον

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.037 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ