file 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
30/01/2017 21:31 #22733 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
καθώς πλησιάζει η συνάντηση μας, παραθέτω το παρακάτω λίνκ



στο 19:35 ο wine consultant Βασίλης Γαλανός παρουσιάζει επισταμένως πως βαθμολογούμε-κρίνουμε, ένα κρασί λαμβάνοντας υπόψιν το χρώμα και τη γενική εμφάνιση, το άρωμα και το μπουκέτο, την γεύση και την επίγευση και τέλος το συνολικό επίπεδο και το δυναμικό παλαίωσης.

Αν συμφωνεί ο Λευτέρης με τον Σπύρο, που έχουν αναλάβει την διοργάνωση, ας το έχουμε υπόψιν όλοι μας για να μην χάνουμε χρόνο στη δοκιμασία μας.

Καλή εβδομάδα

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, isaakpa, PAKSIMADIS, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/01/2017 09:18 #22735 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Έτσι ακριβώς Σωκράτη αλλά το δικό μας θα είναι ακόμα πιο απλό και γρήγορο με άριστα το 10. Πέντε κατηγορίες ΧΡΩΜΑ, ΜΥΤΗ, ΣΤΟΜΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΠΙΓΕΥΣΗ, Χ 2 βαθμούς το ανώτερο = 10.
Μπορείς να βάζεις σε κάθε κατηγορία 0 - 0,5 - 1 - 1,5 και 2 και στο τέλος το συνολικό άθροισμα.
Στο ΧΡΩΜΑ κοιτάς την καθαρότητα, τη διαύγεια (θολώματα), τη διαφάνεια και το ιξώδες (δάκρυα) του κρασιού.
Στη ΜΥΤΗ την ένταση, την ποιότητα, την πολυπλοκότητα των αρωμάτων ( αν ανιχνεύεις πάνω από 2 με 3 διαφορετικά αρώματα, δηλαδή και φρουτώδες και μπαχάρια και μαρμελάδες και ξηρούς καρπούς και άλλα τότε μιλάμε για μεγάλη ποιότητα).
Στο ΣΤΟΜΑ την ένταση, την ποιότητα, την πολυπλοκότητα της γεύσης ( αρώματα, τανίνες, οξύτητα).
Στην ΑΡΜΟΝΙΑ την ισορροπία μεταξύ αλκοόλ, τανινών και οξύτητας ( στρογγυλάδα), καθώς και αρωμάτων μεταξύ μύτης στόματος.
Στην ΕΠΙΓΕΥΣΗ το πόσο πολύ το γεύεσαι μετά το φτύσιμο στο στόμα ( διάρκεια πάνω από 10 δευτερόλεπτα σημαίνει μεγάλη επίγευση) και τη δυνατότητα που έχει για παλαίωση ( αλκοόλ, τανίνες, οξύτητα μαζί με την ύπαρξη ή όχι τριτογενών αρωμάτων παλαίωσης).

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelourgos, isaakpa, Christos XM, gomati_sok, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2017 11:58 - 06/02/2017 12:08 #22752 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Πλησιάζει ο καιρός της συνάντησής μας το Σάββατο 11/2 και καλό είναι να υπενθυμίσω στους φίλους ορισμένα πράγματα για να γίνει η διαδικασία εύκολα και γρήγορα:
- Ώρα προσέλευσης 11:00 με 11:30 στο εστιατόριο "Απόλαυση", Γυμναστηρίου 13 στο πάρκο της Κατερίνης.
- Ο κάθε φίλος να φέρει το λιγότερο από 2 μπουκάλια των 750 ml από κάθε κρασί . Το ένα να το έχει καλά τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για την τυφλή δοκιμασία.
- Η κάθε φιάλη να έχει ετικέτα που να αναφέρει τον παραγωγό, τη χρονιά και το είδος του κρασιού.
- Για τα τσίπουρα μια φιάλη των 500 ml το λιγότερο από κάθε είδος είναι αρκετή.
- Στη τυφλή δοκιμή ως κριτές θα πάρουν μέρος μόνο οι παραγωγοί των οποίων τα κρασιά θα τεθούν υπό δοκιμασία.
- Ο καθένας " κριτής " θα έχει μπροστά του γραμμένες τις οδηγίες για τη δοκιμασία μαζί με το έντυπο για την βαθμολόγηση.
- Όση ώρα θα διαρκέσει η δοκιμασία ( πιστεύω όχι πάνω από μιάμιση ώρα ) οι λοιποί συνοδοί των "κριτών" θα έχουν την ευκαιρία για μια επίσκεψη στο πάρκο και τον πεζόδρομο της Κατερίνης για βόλτα και καφέ.
- Στις 13:00 το αργότερο, όταν τελειώσει και η δοκιμασία, θα ξεκινήσει το γεύμα στην αρχή με τα τσίπουρα και τους μεζέδες και στη συνέχεια με τα κρασιά και το κυρίως πιάτο και το γλυκό με τα γλυκά και με τα παλαιωμένα αποστάγματα.
Για επικοινωνία καλέστε στο 6973492076 Λευτέρης.
Καλή αντάμωση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 06/02/2017 12:08 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/02/2017 20:27 #22769 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Δυστυχώς, δουλειά η οποία δεν αναβάλλεται δεν με αφήνει να έρθω στη συνάντηση. Καλά να περάσετε και περιμένουμε τις ανταποκρίσεις σας.

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/02/2017 22:32 #22770 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.

Christos XM έγραψε: Δυστυχώς, δουλειά η οποία δεν αναβάλλεται δεν με αφήνει να έρθω στη συνάντηση. Καλά να περάσετε και περιμένουμε τις ανταποκρίσεις σας.

Κρίμα Χρήστο αλλά η δουλειά είναι πράγμα ιερό στις μέρες μας του χρόνου ξανά να είμαστε όλοι καλά.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/02/2017 23:11 #22772 από Γεώργιος
Γεώργιος απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Ευχαριστούμε γιά την άψωγη φιλοξενία!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/02/2017 08:41 #22773 από athan
athan απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Με μεγάλη επιτυχία και καινοτομίες έληξε και η 9η Συνάντηση.
Βρεθήκαμε με φίλους,δοκιμάσαμε εξαιρετικά κρασιά,τα βαθμολογήσαμε,συγκεντώθηκε η "μαγιά"για το κοινό κρασί,το φαγητό ήταν εξαιρετικό,όλα καλά και σωστά οργανωμένα.
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στους Λευθέρη και Σπύρο που σαν οικοδεσπότες ήταν άψογοι.
Για τον"Αμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γής"
ο πρόεδρος
Αθ.Κύρτσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/02/2017 15:30 #22775 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Μερικές φωτογραφίες από την συνάντηση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/02/2017 15:32 #22776 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/02/2017 16:30 - 13/02/2017 22:36 #22777 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 9η Συνάντηση των φίλων του "ampelourgos.gr" στην Κατερίνη.
Τα αποτελέσματα της τυφλής δοκιμασίας. Δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα κρασιά μας 19 παραγωγοί. Υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις στις βαθμολογίες του ίδιου κρασιού αλλά αυτό ήταν γενικευμένο. Δηλαδή ο αυστηρός στη βαθμολόγηση ήταν αυστηρός σε όλες τις βαθμολογήσεις του και ο γαλαντόμος έβαζε υψηλή βαθμολογία σε όλα τα κρασιά. Υπήρχε δηλαδή κριτής που δε βαθμολόγησε παραπάνω από 5 και επίσης υπήρχε κριτής που δε έβαλε κάτω από 6 βαθμούς. Δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν 41 κρασιά από τα οποία 12 λευκά 5 ροζέ και 24 ερυθρά. Ακολουθεί η σειρά κατάταξης σε σχέση με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανεξαρτήτως είδους κρασιού. Στην παρένθεση ο αριθμός με τον οποίο δοκιμάστηκε κάθε κρασί.

1. Βαρόσι Καμπερνέ 2015 ερυθρός (30) 8,10
2. Θεοδοσίου πολ/κος 2016 ροζέ (7 ) 7,95
3. Θεοδοσίου Μοσχάτο-Μαλβαζία 2016 λευκός (9) 7,87
4. Παπαγιαννούλης Καμπερνέ 2016 ερυθρός (24) 7,74
5. Τόπειρος Ασύρτικο 2016 λευκός (5) 7,54
6. Τζήκας Μοσχάτο 2016 λευκός (13) 7,53
7. Παπαγιαννούλης Καμπερνέ-Ξινόμαυρο 2015 ερυθρός (25) 7,36
8. Σετοίνος πολ/κος 2015 ερυθρός (34) 7,34
9. Βαρόσι Καμπερνέ 2016 ερυθρός (31) 7,32
10. Τόπειρος Συρά-Μερλό 2016 ερυθρός (19) 7,30
11. Σελαλματζίδης πολ/κος 2015 ερυθρός (37) 7,24
12. Τζήκας Σοβινιόν-Ασύρτικο 2016 λευκός (15) 7,16
13. Χελιδόνης Ξινόμαυρο-Καμπερνέ-Μερλό 2015 ερυθρός (22) 7,10
14. Μουδάτσος Καμπερνέ-Μερλό 2015 ερυθρός (38) 7,09
15. Παπαγιαννούλης Ξινόμαυρο 2015 ερυθρός (20) 7,08
16. Μπογαντίνης Καμπερνέ-Μερλό 2011 ερυθρός (32) 6,99
17. Μοναχίτης Καμπερνέ-Μερλό 2015 ερυθρός (28) 6,98
18. Παπαγιαννούλης Μαυρούδι-Καμπ-Μερλό2016 ερυθ (21) 6,97
19. Γκαιτατζής 2016 ερυθρός (40) 6,92
20.Ρίζος Μαυροδάφνη 2016 ροζέ (6) 6,91
21. Κοτσαλής Μερλό 2016 ερυθρός (29) 6,90
22. Θεοδοσίου Ασύρτικο 2016 λευκός ( 8 ) 6,87
23. Τζήκας Σοβινιόν 2016 λευκός (16) 6,81
24. Ρίζος Ασύρτικο-Μαλαγουζιά 2016 λευκός (12) 6,80
25.Τζήκας Συρά-Νεμπιόλο 2015 ερυθρός (41) 6,79
26. Ρίζος Ξινόμαυρο 2015 ερυθρός (18) 6,78
27. Κύρτσης Καμπερνέ-Μερλό 2016 ερυθρός (33) 6,68
28. Τζήκας πολυ/κος 2016 ροζέ (17) 6,63
29. Καραπουλιτίδης Μοχάτο Σάμου 2016 (2) 6,58
30. Σετοίνος Ρετσίνα 2016 λευκός (4) 6,57
31. Καλόφας πολ/κος 2015 ερυθρός (36) 6,42
32. Τσακαλής πολ/κος 2016 λευκός (10) 6,41
33. Ανδρέας 360 Αγιωργήτικο 2016 ερυθρός (27) 6,37
34. Χαλβατζής πολ/κος 2016 λευκός (3) 6,29
35. Σετοίνος πολ/κος 2016 λευκός (1) 6,24
36. Καραπουλιτίδης Συρά 2016 ερυθρός (42) 6,22
37. Θεοδοσίου Συρά 2016 ερυθρός (23) 6,21
38. Τζήκας Γκραντ Σελέκτιον 2015 ερυθρός (39) 6,20
39. Χαλβατζής πολ/κος 2016 ροζέ (26) 6,10
40. Σετοίνος πολ/κος 2016 ροζέ (11) 6,05
41. Δεμιρτζόγλου Καμπερνέ-Μερλό 2015 ερυθρός (35) 5,60

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 13/02/2017 22:36 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, SPYROS, setoinos, Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 6.532 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ