file ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων

Περισσότερα
23/02/2018 08:37 #25170 από athan
athan δημιούργησε το θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/02/2018 19:29 #25174 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων

athan έγραψε: δυστυχώς δεν μπορώ να επισυνάψω την "πρόσκληση".Θα επιχειρήσω με άλλο τρόπο.
Πάντως ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.
Αθ.Κύρτσης

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2018 08:54 #25186 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
Προκύρηξη 14ης Γευσιγνωσίας Οίνων και Αποσταγμάτων.




«ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ»

14ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων

Σάββατο 17/03/2018 στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της Δράμας

14.00 Έναρξη της διαγωνιστικής δοκιμασίας.
18.00 Τέλος δοκιμασίας , διάλειμμα.
19.30 Απονομή Βραβείων.

Ακολουθεί δεξίωση με μπουφέ και οίνους τόσο των φημισμένων Οινοποιείων της περιοχής όσο και των διαγωνιζομένων δειγμάτων.

Όσοι από τους φίλους μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την 10η Μαρτίου 2018 (ημερομηνία παραλαβής) να έχουν αποστείλει τα δείγματα.

Κατηγορίες Οίνων:
1.ΛΕΥΚΟΙ - ΡΟΖΕ (ανεξαρτήτως χρονιάς. Σημείωση: Εάν έχουμε ικανές συμμετοχές θα κάνουμε δύο κατηγορίες ξεχωριστές : Μία Λευκά και μία Ροζέ).
2.ΕΡΥΘΡΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΟΙΝΟΙ του 2017 .
3.ΕΡΥΘΡΟΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ (2016 και προγενέστεροι.)

Κατηγορίες Αποσταγμάτων(Διήμερων Αποστακτήρων):
1. ΣΚΕΤΑ
2. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
3. ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ

Για κάθε δείγμα οίνου θα σταλούν 2 (δύο) φιάλες 0.75 λίτρου
Για τα αποστάγματα μία φιάλη l000ml ή δύο των 500ml.
Κάθε δείγμα θα φέρει πινακίδα- ετικέτα ,όπου θα αναγράφεται
Για τους Οίνους : Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου η Ποικιλία και η χρονιά
Για τα Αποστάγματα: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου και το είδος του αποστάγματος
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερα του ενός δείγματα για κάθε κατηγορία.
Τιμή συμμετοχής: Για κάθε δείγμα 5 (πέντε) ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985 018250 Θανάσης & 6972 996684 Γιώργος.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Αθανάσιος Κύρτσης.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2018 09:22 #25187 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
Λευτέρη σ ευχαριστώ πολύ.Με διευκόλυνες τα μάλα.θα είμαστε σε επαφή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2018 07:47 #25206 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων

PAKSIMADIS έγραψε: Προκύρηξη 14ης Γευσιγνωσίας Οίνων και Αποσταγμάτων.




«ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ»

14ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων

Σάββατο 17/03/2018 στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της Δράμας

14.00 Έναρξη της διαγωνιστικής δοκιμασίας.
18.00 Τέλος δοκιμασίας , διάλειμμα.
19.30 Απονομή Βραβείων.

Ακολουθεί δεξίωση με μπουφέ και οίνους τόσο των φημισμένων Οινοποιείων της περιοχής όσο και των διαγωνιζομένων δειγμάτων.

Όσοι από τους φίλους μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την 10η Μαρτίου 2018 (ημερομηνία παραλαβής) να έχουν αποστείλει τα δείγματα.

Κατηγορίες Οίνων:
1.ΛΕΥΚΟΙ - ΡΟΖΕ (ανεξαρτήτως χρονιάς. Σημείωση: Εάν έχουμε ικανές συμμετοχές θα κάνουμε δύο κατηγορίες ξεχωριστές : Μία Λευκά και μία Ροζέ).
2.ΕΡΥΘΡΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΟΙΝΟΙ του 2017 .
3.ΕΡΥΘΡΟΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ (2016 και προγενέστεροι.)

Κατηγορίες Αποσταγμάτων(Διήμερων Αποστακτήρων):
1. ΣΚΕΤΑ
2. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
3. ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ

Για κάθε δείγμα οίνου θα σταλούν 2 (δύο) φιάλες 0.75 λίτρου
Για τα αποστάγματα μία φιάλη l000ml ή δύο των 500ml.
Κάθε δείγμα θα φέρει πινακίδα- ετικέτα ,όπου θα αναγράφεται
Για τους Οίνους : Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου η Ποικιλία και η χρονιά
Για τα Αποστάγματα: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου και το είδος του αποστάγματος
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερα του ενός δείγματα για κάθε κατηγορία.
Τιμή συμμετοχής: Για κάθε δείγμα 5 (πέντε) ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985 018250 Θανάσης & 6972 996684 Γιώργος.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Αθανάσιος Κύρτσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/03/2018 11:15 - 19/03/2018 11:32 #25296 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
Μια νέα εμπειρία για μένα, μετά από 10 περίπου χρόνια διαγωνιζόμενος, φέτος συμμετείχα και ως κριτής επομένως θέλω να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
Λίγα λόγια για την διαδικασία. Πρώτα από όλα τα δείγματα ήταν 204 στο σύνολο χωρισμένα σε 7 κατηγορίες, τέσσερις στα κρασιά λευκά,ροζέ, ερυθρά 2017, ερυθρά από 2016 και πίσω και τρεις στα αποστάγματα σκέτα, αρωματικά και παλαιωμένα. Οι κριτές ήταν 20, χωρισμένοι σε 4 πάνελ των 5 κριτών. Εκτός από μένα όλοι οι άλλοι κριτές ήταν επαγγελματίες οινολόγοι, οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί ενώ 4 ήταν Βούλγαροι ( ένας σε κάθε πάνελ ).



Το δικό μου πάνελ εξέτασε δοκίμασε βαθμολόγησε τα ροζέ (15) και τα ερυθρά 2017 (43) σύνολο 58 κρασιά. Η όλη διαδικασία είχε διάρκεια 3 ώρες με ένα 15λεπτο διάλειμμα για ξεκούραση. Κάθε πάνελ είχε έναν κριτή επικεφαλής με την μεγαλύτερη εμπειρία και κατάρτιση. Είχε τον έλεγχο της ροής καθώς και την επίλυση κάποιων θεμάτων κατά τη διαδικασία. Η οργάνωση ήταν κάθε άλλο από άψογη. Ο καθένας δικό του δοχείο απόρριψης του δείγματος, αλλαγή ποτηριού όποτε θέλαμε, τα κατάλληλα ποτήρια για δοκιμασία, κάθε πάνελ τον δικό του οινοχόο.



Πολλά μπράβο στους φίλους του συλλόγου της Δράμας, πολύ μεράκι και δουλειά φίλοι μου. Ένα θα σας πω, επειδή τα ποτήρια πλύθηκαν σε επαγγελματικό πλυντήριο, έμειναν από λάθος (απορρυπαντικό ή κάτι άλλο) μυρουδιές κλούβιου αυγού σε αυτά, επομένως τα έπλυναν ξανά στο χέρι 2 ώρες πριν την έναρξη της δοκιμασίας!!!
Κάθε κριτής έβαζε τη βαθμολογία του ( από 1-10 ) στο χαρτί σε 4 κατηγορίες για κάθε οίνο οπτική, οσφρητική, γευστική εξέταση και επίγευση ενώ είχε και χώρο για παρατηρήσεις αν ένα κρασί είχε κάποιο σφάλμα π.χ. οξείδωση, φελλό, βακτηριδιακή προσβολή, κ.α. και ήταν αρκετά μπορώ να πω τα οξειδωμένα. Μην ξεχνάτε τη θείωση συνάδελφοι, ήμουν σε κρασιά του 2017 και ένα 15% είχαν οξείδωση σε προχωρημένο στάδιο και στο χρώμα και στη μύτη και στο στόμα και στην επίγευση!!!



Ως κριτής, τολμώ να πω, ότι τα κρασιά δοκιμάζονται όλα στις ίδιες συνθήκες και στον ίδιο χρόνο και με την ίδια φροντίδα. Π.χ. μετά από ένα πλήρως οξειδωμένο δείγμα αλλάζαμε το ποτήρι για να έχει τις σωστές προϋποθέσεις να δοκιμαστεί το επόμενο κρασί. Η βαθμολογία επομένως είναι ο μέσος όρος των 5 κριτών όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας εκείνη τη χρονική στιγμή.Οι αποκλίσεις και οι προτιμήσεις δεν έχουν σημασία γιατί δεν παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην τελική βαθμολογία ενός κρασιού. Το καλό κρασί έχει καλύτερη βαθμολογία από όλους ότι κριτήρια και αν έχει καθένας, τα οξειδωμένα ή με σφάλματα κρασιά δεν κρύβονται.
Ως διαγωνιζόμενος μπορώ να πω ότι η αντικειμενικότητα της δοκιμασίας είναι συνάρτηση της ετοιμότητας, του είδους, της ποικιλίας καθώς και της οινοποίησης ενός κρασιού και όχι της κριτικής επιτροπής. Και διευκρινίζω, κρασιά φρεσκοεμφιαλωμένα είναι κλειστά και δεν έχουν το αρωματικό δυναμικό που θα είχαν π.χ. 2-3 μήνες αργότερα, άρα παίρνουν χαμηλότερο βαθμό σε σχέση με το ιδανικό τους. Μεγαλύτερη βαθμολογία παίρνουν κρασιά με ισορροπημένη γεύση, το στόμα δηλαδή έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή άρα κρασιά με έντονες τανίνες ή μεγάλη οξύτητα λόγω ποικιλίας ή οινοποίησης δεν έχουν μεγάλη διάκριση. Με λίγα λόγια να στέλνετε κρασιά στην καλύτερη στιγμή τους, καλά διαυγασμένα και καλά φροντισμένα. Η μύτη είναι και αυτή σημαντική άρα αρωματικές ποικιλίες ή κρασιά με κρυοεκχυλίσεις έχουν αβαντάζ. Οι συντελεστές είναι οπτική 1, οσφρητική 2,5, γευστική 5 και επίγευση 1,5. Το στόμα η γεύση δηλαδή είναι η μισή βαθμολογία.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η συμμετοχή γιατί χωρίς αυτήν είναι σίγουρο ότι δεν κερδίζεις τίποτα. Και το κέρδος δεν είναι η διάκριση αλλά για μας τους ερασιτέχνες η εξέταση της δουλειάς μας για να γίνουμε καλύτεροι καθώς και η συνεύρεση με φίλους για το κοινό μας χόμπι. Βέβαια για πολλούς που πουλάνε το προϊόν τους ενώ δεν είναι επαγγελματίες η διάκριση έχει και άλλη σημασία αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση και στην ευθιξία του καθενός από μας. Με κανέναν όμως τρόπο αυτό το γεγονός δεν αφαιρεί ούτε μειώνει την αξία και τον λόγο ύπαρξης αυτού του διαγωνισμού. Αντιθέτως φέτος, όπως μου ανάφερε και ο πρόεδρος του συλλόγου Κύρτσης Θανάσης, είχαν τα περισσότερα δείγματα από κάθε άλλη φορά, πράγμα που δείχνει ότι ο διαγωνισμός έχει πλέον κύρος και αναγνωρισιμότητα. Σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο www.ampelourgos.gr καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκτός από τη δοκιμασία αξίζει κανείς να έρθει και για τη γιορτή που διοργανώνουν κατά την απονομή των βραβείων οι φίλοι του συλλόγου της Δράμας. Μουσική, εδέσματα και κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής μαζί με την άψογη φιλοξενία τους και τις αστείρευτες κουβέντες για το κρασί και το αμπέλι.
Και του χρόνου φίλοι του συλλόγου της Δράμας με ακόμα πιο πολλά και ποιοτικά δείγματα.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 19/03/2018 11:32 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, gomati_sok, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/03/2018 18:00 #25301 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
Τέλος και για τον 14ο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων.
Μετά απο αυτά ,που έγραψε ο Λευτέρης δεν μένουν πολλά για μένα.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του "αμπελουργος " για την μεγάλη συμμετοχή τους.
Και μια πληροφορία:Μέχρι το βράδυ σήμερα 19/3/2018 ελπίζω να αναρτηθεί ο πλήρης πίνακας των αποτελεσμάτων με τις βαθμολογίες των κριτών.
Ευχαριστούμε και του χρόνου.
Αθ.Κύρτσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/03/2018 22:34 #25303 από Γεώργιος
Γεώργιος απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:14ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων Αποτελέσ
Γευσιγνωσία 2019

14ος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικών Οινων και Αποσταγμάτων

Οίνοι Λευκοί
1 Στογιάννης Ιωάννης Ροζακί 2017 82,2
2 Μουδάτσος Αντώνης 77,9
3 Χαλβατζής Νικόλαος 72,6
4 Κύρτσης Πέτρος Sardonnay 72,5
5 Στογιάννης Ιωάννης Ροζακί 2016 71,5
6 Σέγγος Δημήτριος Souvignion 71,3
7 Βαλτάρας Αλεξανδρος 71,2
8 Tuntsef Stoyan 70,9
9 Γούναρης Αναστάσιος Μαλαγουζιά-Μοσχ. Σάμου 70,3
10 Παπαγιαννούλης Σπύρος Ασύρτικο 70,1
11 Stoitsef Valentin 68,9
12 Tuntsef Angel 68,4
13 Καθρέπτης Χρήστος 68,3
14 Παπαγεωργίου Μάκης 68,1
15 Σέγγος Νικόλαος Sardonnay 67,8
16 Popof Todor 14 67,8
17 Σαχινίδης Γεώργιος Ασύρτικο 66,4
18 Γκάρας Ιωάννης Μοσχοφίλερο 66,2
19 Ζυμαρας Αργύρης Μαλαγουζιά 66,2
20 Αραμπατζίδης Κων/νος 65,3
21 Βουλγαρίδου Αργυρώ Ημίξηρο 65,2
22 Γούναρης Αναστάσιος Μαλαγουζιά 64
23 Χατζημπάρμας Γεώργιος Μοσχάτο Αλεξανρείας 63,4
24 Σέγγος Δημήτριος Αρωμα 60,4
25 Σελαλμαζίδης Γεώργιος 59,7
26 Καραπουλιτίδης Αλέξανδρ. Μοσχάτο Σάμου 58,3
27 Dubanof Nikola 57,8
28 Swarkof Ventzi 56,6
29 Krastef Emil 56,1
30 Suplinof Georgi 53,3
31 Κιοραποστόλου Αλεξανδρ. Ζουμιάτικο-Ροδίτης 53,1
32 Kitanof Iordan 51,5
33 Tuntsef Krasto 41,1
34 Adamof Dimitar 37
35 Βελονάκης Ιωάννης Ντεμπίνα -Βετζίκι 25,8

Οίνοι Ροζέ
1 Tuntsev Angel 68,6
2 Tuntsev Stoyan 66,9
3 Βουλγαρίδης Θεόδωρος 60,7
4 Δεμιρτζόγλου Ανέστης 56,7
5 Τσίνας Δημήτριος 54,2
6 Βαλτάρας Αλεξανδρος 52,5
7 Καθρέπτης Χρήστος 50,1
8 Γούναρης Αναστάσιος Μοσχάτο,Μερλό, 49,3
9 Stoitsef Valentin 48,3
10 Κύρτσης Αθανάσιος Grennage 42,7
11 Popof Todor 40,4
12 Βελονάκης Νικόλαος Σαββατιανό,Ροδίτης,Βιδιανό 39
13 Κιοραποστόλου Αλέξανδρος Μοσχάτο Αμβούργου-Σενζο 36
Ζυμαρας Αργύρης Λιαστό Αξιολόγιση
Σελαλμαζίδης Γεώργιος Αλεπού,Παμίτη,Φριζάντε Αξιολόγιση

Οίνοι Ερυθροί Παλαιοί. (έως 2016)
1 Αβραμίδης Σάββας 2016 88,2
2 Tuntsev Angel 2016 85,2
3 Λιόντας Ιωάννης 2015 83,6
4 Dubanof Nikola 2016 83
5 Στογιάννης Ιωάννης 2016 80,4
6 Παυλίδης Ισαάκ Merlot, Cabernet 2015 78,9
7 Tuntsef Valentin Pinot noir 78,6
8 Παυλίδης Ισαάκ 2016 77,4
9 Γκάρας Ιωάννης 2016 76,8
10 Αμαραντίδης Λεωνίδας του Παν 2016 76,6
11 Παπαγιαννούλης Σπύρος Caberne,t Syrah,Μαυρούδι 2014 76,6
12 Σέγγος Νικόλαος Merlot, Cabernet 2015 75,7
13 Θεοδωρίδης Αθανάσιος 2016 74,9
14 ΣΕΤΟΙΝΟΣ 2016 74,2
15 Αμαραντίδης Λεωνίδας 2013 73,9
16 ΠΥΡΟΙΝΟΣ 2016 73,7
17 Halkalief Lazar Merlot, Cabernet 73,3
18 Tuntsef Stoyan 2016 73,2
19 Σελαλμαζίδης Γιώργος Πολυποικιλιακό 2009 73
20 Αγάνανης Γιώγος 2016 72,2
21 Αμαραντίδης Λεωνίδας του Σαούλ 2015 71,5
22 Ζυμαρας Αργύρης Cabernet sauvignon 2014 69,2
23 Σιούρθας Δημήτριος 2013 69,1
24 Ρίζος Λευτέρης Ξυνόμαυρο,Μαυρούδι 2016 68,3
25 Dubanof Nikola 2 67,7
26 Βουλγαρίδης Θεόδωρος 2010 67,7
27 Παπαγιαννούλης Σπύρος 2016 66,8
28 Βελονάκης Ιωάννης 2015 66,5
29 Κιτμερίδης Κοτανίδης Φίλιππος 2016 66,2
30 Χατζημπάρμας Γεώργιος Merlot, Cabernet,Syrah 2016 64,6
31 Χαλβατζής Νικόλαος Πολυποικιλιακό 2015 62,9
32 Sharkof Ventzi 2016 62,6
33 Βούλγαρη Αργυρώ 2011 61,1
34 Κτημα Λιαζης Παύλος Ξυνόμαυρο,Νησιάκος 2015 57,8
35 Μουδάτσος Αντώνης Merlot, Cabernet 2015 54,4

Οίνοι Ερυθροί Νέοι (2016)
1 Stoitsev Valentin 68,7
2 Βαλτάρας Αλέξανδρος 67,1
3 Halkaliev Lazar Merlot,Rubin 66,3
4 Γεωργαράκης Δημήτριος 65,7
5 Tuntsef Angel 64,8
6 Ανθίτσας Γιάννης Syrah ,Merlot 63,9
7 Ανθίτσας Γιάννης Syrah 62,1
8 Ανθίτσας Γιάννης Syrah Βαρέλι 61,6
9 Halkalief Lazar Merlot, Cabernet 61,3
10 Κύρτσης Αθανάσιος Syrah 59,3
11 Κύρτσης Αθανάσιος Merlot, Cabernet 57,4
12 Κιοραποστόλου Αλέξανδρος 56,6
13 Kitanof Iordan Rubin Shiroka 56
14 Panagiotof Ivan 55
15 Geranof Spas 55
16 Βουργασλης Σάββας 54,9
17 Λιούρτας Κωνσταντίνος 53,6
18 Tuntsef Stoyan 53,5
19 Παπαγιαννούλης Σπύρος Μαυρούδι 52,9
20 Ανθίτσας Γιάννης Merlot 52,5
21 Hatsiagelo Dimitar 52,2
22 Popof Todor 51,8
23 Παπανικολάου Νίκος 51,7
24 Αβραμίδης Σάββας 51,4
25 Σελαλμαζίδης Γεώργιος 51,3
26 Κύρτσης Πέτρος 50,3
27 Σπανούδης Δημήτριος 49,9
28 Παπαγεωργίου Μάκης 49,3
29 Κιατίπης Χρήστος 48,7
30 Dubanof Nikola 48,6
31 Μπογατίνης Γεώργιος 47,6
32 Κιτμερίδης Κοτανίδης Φίλιππος 45,5
33 Σιχανίδης Γιώγος Merlot 44,5
34 Θεοδωρίδης Αθανάσιος 44,1
35 Σιχανίδης Γιώγος Ξυνόμαυρο,Αγιωργίτικο 43,9
36 Sapkova Mexana 43,7
37 Λιούρτας Κωνσταντίνος 41,9
38 Suplinof Georgi 40,6
39 Adamof Dimitar 39,3
40 Επισκόπου Ανδρέας 34,8
41 Επισκόπου Παρασκευή 29,6
42 Tuntsef Krasto 24,9

Αποστάγματα Σκέτα
Dubanov Nikola Βουλαρία 82
1 Ανθίτσας Ιωάννης Προσοτσάνη Δράμα 79,4
2 Ανθίτσας Ιωάννης Προσοτσάνη Δράμα 78,4
3 Ανθίτσας Ιωάννης Προσοτσάνη Δράμα 78,2
4 Πετρίδης Χρήστος Νευροκόπι 76,2
5 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσσαλονίκη 75,8
6 Λαλισίδης Νικόλαος Δράμα 74,8
7 Λογοθέτης Γεώργιος Δράμα 73,2
8 Κτημα Γαζιώτη Γεωργίου Δράμα 69,6
9 Χοντρούλης Θεσσαλονίκη 69,4
10 Πετρίδης Χρήστος Νευροκόπι 67,8
11 Παντελίδης-Παπαδόπουλος Δράμα Καλίφυτος 67,8
12 Σαχινίδης Γεώργιος 67,4
13 Καθρέπτης Χρήστος 67
14 Παπαιωάννου Δημήτριος 66,8
15 ΣΕΤΟΙΝΟΣ 66
16 Mushef Todor Βουλαρία 66
17 Βουλγαρίδης Θεόδωρος Καβάλα Ποδοχώρι 65,4
18 Γουδετζίκης Παναγιώτης Σέρρες Πεντάπολη 65,2
19 Letkof Sabi Βουλαρία 64
20 1400 Ξάνθη 63
21 Panayotof Ivan Βουλαρία 62,6
22 Χατζηδάφνη Βασιλική Δράμα Καλίφυτος 61
23 Γεωργαράκης Αναστάσιος 61
24 Στογιάννης Ιωάννης 60,8
25 Popof Todor Βουλαρία 59,6
26 Γούναρης Αναστάσιος 58,8
27 Κτήμα Αντωνιάδη 57,6
28 Κτήμα Δανιηλίδη 56,4
29 Ηλιούπολη Θεσσαλονίκη 55,8
30 Επισκόπου Παρασκευή 54,6
31 Banitzaski Lazarin Βουλαρία 54,6
32 Επίσκοπος Ανδρέας Θεσσαλονίκη 51,4
33 Βελονάκης Ιωάννης Γιαννενα Κεράσοβο 44,4
34 Κτημα Παπαγεωργίου 44
35 Tuntsef Krasto Βουλαρία 43,8
36 Καλόφας Φώτης 39,4

Αποστάγματα Αρωματικά
Λογοθέτης Γεώργιος 73,2
2 Χατζηδάφνη Βασιλική Δράμα Καλίφυτος 72,8
3 Παπαγιαννούλης Σπύρος Κατερίνη 72
4 Καραπουλιτίδης Αλέξανδρος 69,6
5 Τσίνας Δημήτριος Τρίκαλα 67,4
6 Λιόντας Ιωάννης 67,2
7 Tuntsef Stoyan 65
8 Dubanof Nikola 63,2
9 Γκάρας Ιωάννης Κοζάνη 62,6
10 Οικογένεια Τόλιου 60,6
11 Κτήμα Δανιηλίδη 59
12 Καζαντζής Σωτήρης 57,8
13 Letkof Sabi 56,4
14 Αφεντούλης Χρήστος 55,4
15 Γουδετζίκης Παναγιώτης Σέρρες 50,4
16 Tuntsef Krasto 49,4
17 Καραγιάννης Θεσσαλονίκη 48,4

Αποστάγματα Παλαιωμένα
1 Ανθίτσας Ιωάννης Προσοτσάνη 74,2
2 Σελαλμαζίδης Γεώργιος Μικρόπολη 71,4
3 Tuntsev Angel 68,6
4 Λαλισίδης Νικόλαος 67,8
5 Dubanof Nikola 67,6
6 Παντελίδης-Παπαδόπουλος Καλίφυτος 67,6
7 Τρέμμας Αριστείδης Κοζάνη 65,4
8 Panayotof Ivan 64,4
9 Αμαραντίδης Λεωνίδας Κοζάνη 61,2
10 Popof Todor 60,2
11 Letkof Emil 60,2
12 Panayotof Ivan 58,8
13 Painafef Kiril 58,4
14 Tuntsef Stoyan 58,2
15 Παπαγεωργίου Μάκης 57,8
16 Βαλτάρας Νικ. 54,4
17 Γεωργαράκης Αναστάσιος 54
18 Γκάρας Ιωάννης Κοζάνη 51,2
19 Γούναρης Αναστάσιος 51,2
20 Kitanof Iordan 42,6
21 Suplinof Georgi 40,4

Επικοινωνία για διευκρινίσεις Τηλέφωνο 6972996684 Mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2019 18:47 - 27/02/2019 08:33 #26576 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:15ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων

PAKSIMADIS έγραψε: Προκύρηξη 14ης Γευσιγνωσίας Οίνων και Αποσταγμάτων.




«ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ»

15ος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων

Σάββατο 30/03/2019 στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της Δράμας

14.00 Έναρξη της διαγωνιστικής δοκιμασίας.
18.00 Τέλος δοκιμασίας , διάλειμμα.
19.30 Απονομή Βραβείων.

Ακολουθεί δεξίωση με μπουφέ και οίνους τόσο των φημισμένων Οινοποιείων της περιοχής όσο και των διαγωνιζομένων δειγμάτων.

Όσοι από τους φίλους μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την 23η Μαρτίου 2019 (ημερομηνία παραλαβής) να έχουν αποστείλει τα δείγματα.

Κατηγορίες Οίνων:
1.ΛΕΥΚΟΙ - ΡΟΖΕ (ανεξαρτήτως χρονιάς. Σημείωση: Εάν έχουμε ικανές συμμετοχές θα κάνουμε δύο κατηγορίες ξεχωριστές : Μία Λευκά και μία Ροζέ).
2.ΕΡΥΘΡΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΟΙΝΟΙ του 2018 .
3.ΕΡΥΘΡΟΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ (2017 και προγενέστεροι.)

Κατηγορίες Αποσταγμάτων(Διήμερων Αποστακτήρων):
1. ΣΚΕΤΑ
2. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
3. ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ

Για κάθε δείγμα οίνου θα σταλούν 2 (δύο) φιάλες 0.75 λίτρου
Για τα αποστάγματα μία φιάλη l000ml ή δύο των 500ml.
Κάθε δείγμα θα φέρει πινακίδα- ετικέτα ,όπου θα αναγράφεται
Για τους Οίνους : Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου η Ποικιλία και η χρονιά
Για τα Αποστάγματα: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου και το είδος του αποστάγματος
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερα του ενός δείγματα για κάθε κατηγορία.
Τιμή συμμετοχής: Για κάθε δείγμα 5 (πέντε) ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985 018250 Θανάσης & 6972 996684 Γιώργος.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Αθανάσιος Κύρτσης.

Τελευταία διόρθωση: 27/02/2019 08:33 από athan.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2019 18:59 #26577 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ..:15ος Διαγωνισμος Ερασιτεχνικών Οίνων-Αποσταγμάτων
κατά λάθος ανέβασα την πρόσκληση του 2018.Μην το λάβετε υπόψιν.Θα ακολουθήσει η σωστή ανάρτηση.
Αθ.Κύρτσης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.787 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ