file «ΤΥΠΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ».

Περισσότερα
04/03/2008 14:06 #47 από VAGAIOS
VAGAIOS δημιούργησε το θέμα: «ΤΥΠΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ».
Κρασί πολύ νεαρό, μεγάλη περιεκτικότητα οξέων.ΑΓΟΥΡΟ: Κρασί πλούσιο σε συστατικά που αφήνουν το στόμα γεμάτο από γευστικές εντυπώσεις.ΣΩΜΑ: Ένα κρασί χωρίς σώμα.ΑΔΕΙΟ:Περιγραφή των οσμών που είναι χαρακτηριστικές του σταφυλιού από το οποίο παράγεται το κρασί.ΑΡΩΜΑ: Κρασί χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιείται περισσότερο στα επιτραπέζια κρασιά.ΚΟΙΝΟ ΑΡΩΜΑ: Ποικιλία με λεπτό ευγενικό άρωμα λουλουδιών και φρούτων.ΦΙΝΟ ΑΡΩΜΑ: Η ποικιλία του σταφυλιού , συνήθως προσδίδει στο κρασί ιδιαίτερο άρωμα το οποίο αναγνωρίζεται εύκολα. ΑΡΩΜΑ ΡΑΤΣΑΣ: Το χαρακτηριστικό άρωμα παλαίωσης του κρασιού. Πρόκειται δηλαδή για το σύνολο των ουσιών που απέκτησε το κρασί ωριμάζοντας και παλαιώνοντας.ΜΠΟΥΚΕΤΟ:Η εντύπωση από το κρασί που μένει στο στόμα αφού το έχουμε πιει ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Μαλακό κρασί ευχάριστο στον ουρανίσκο.ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ: Η οσμή και η γεύση αυτού του κρασιού θυμίζουν έντονα φελλό και το ελάττωμα αυτό οφείλεται ακριβώς στο πώμα του BOUCHONNE: Είναι ένα κρασί με υψηλά γράδα (βαθμούς), πλούσιο σε γεύση και άρωμα.ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ: Αντιθέτως λέγεται ένα ευκολόπιοτο κρασί με χαμηλά γράδα. ΕΛΑΦΡΥ:Το κρασί που έχει ευχάριστη οξύτητα και φρεσκάδα. ΖΩΗΡΟ:Το κρασί που παρουσιάζει αρμονία ανάμεσα στις επιμέρους γεύσεις του. ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ: Το κρασί που διαθέτει πλούσια υφή και γεμίζει το στόμα χωρίς να είναι "επιθετικό".ΛΙΠΑΡΟ:: Κρασί που δεν έχει ενοχλητική όξινη και στυφή γεύση.ΜΑΛΑΚΟ : Κρασί με έκδηλη οξύτητα.ΣΚΛΗΡΟ και ΤΑΝΝΙΚΟ: Κρασί με ισορροπία ανάμεσα στη βελούδινη γεύση και στο στόμα.ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ


"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ