file Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;

Περισσότερα
18/08/2016 16:41 - 18/08/2016 16:43 #21424 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Κάνε αποβοστρύχωση και μόνο έκθλιψη τα σταφύλια, θείωσέ τα, άφησέ τα αν μπορείς και με ψύξη για όσες ώρες θες να γίνει η εκχύλιση και μετά πέρασέ τα από τη στροφιλιά για το διαχωρισμό. Στη συνέχεια στατική απολάσπωση μετάγγιση από τις γλευκολάσπες, εμβολιασμός με ζύμες ή αν κάνεις με φυσικές θα περιμένεις να αρχίσει η ζζύμωση. Είναι ένας καλός τρόπος να συνδυάσεις αρωματική εκχύλιση και διαχωρισμό ιδίως αν μπορείς να έχεις και ψύξη στους 15 -16 βαθμούς Κελσίου. Στην απολάσπωση καλό είναι στους12.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 18/08/2016 16:43 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/08/2016 17:04 #21425 από athiros
athiros απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Σ ευχαριαστω για την απαντηση.
Στροφιλια προφανως εννοεις το πιεστηριο?
Δυστυχως δεν εχω τροπο ψυξης. Προκειται για τρεις καδες 3,5 τονων η καθε μια που οινοποιειται φυσικώς και προσπαθω να κανω το καλυτερο με τα λιγοστα μεσα που διαθετω. Παλιοτερα ειχα προσπαθησει να περασω απο το πιεστηριο τη σταφυλαμαζα που εβγαινε απο τον σπαστηρα, αλλα ταλαιπωρηθηκα πολυ, επειδη κατα το σφιξιμο στο πιεστηριο, πεταγοταν απο τα πλαγια ο μουστος στο εδαφος επειδη δεν ειχε προλαβει καν να γινει ενας Α' διαχωρισμος στεμφυλων-μουστου. Προσπαθώ να σκεφτώ καμια πατέντα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/08/2016 21:19 #21426 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
athiros Αν καταλαβα καλα τυλιγε το πιεστηριο με καμια λινατσα η κατι παρομοιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/08/2016 22:31 #21430 από athiros
athiros απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Αυτο θα ταν μια λυση, το χω σκεφτει!
1. Ποσες ωρες θα μπορουσα να αφησω τα στεμφυλα μαζι με το μουστο μεσα στην καδη πριν τα ταρβηξω? 5 ωρες?ενα 24ωρο? Η' ειναι πολυ? Η μηπως θα πρεπει τελικα να τα τραβαω κατευθειαν μετα τη θειωση στην καδη?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/08/2016 12:07 #21434 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Αγαπητέ athiros ,
για μερική αφαίμαξη , χωρίς πίεση , θα πάρεις
μόνο τον πρόρωγο , υπάρχει και αυτό .





Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/08/2016 02:01 #21435 από athiros
athiros απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Setoinos κατατοπιστικοτατες φωτο, ειλικρινά ευχαριστώ. Τι διαστάσεις θα πρέπει να έχει το συγκεκριμένο για καδή 3,5 τόνων?
Βασικά να πως το σκέφτομαι: πιεστήριο, θειωση, μόλις γεμίσει η καδή τράβηγμα όσο πιο πολύ γλεύκος μπορω και τα υπολοιπα στέμφυλα την ίδια μέρα πίεση στο χειροκίνητο πιεστήριο.
Πρόσφατα βεβαια-θυμιζω οτι δυστυχώς προς το παρόν η οικονομική μου δυνατότητα δεν μου επιτρέπει να χω ψύξη στις ζυμώσεις- επισκεφθηκα τον οινολογο μου κ του μετέφεραν το τι πρόκειται να κάνω. Με απογοητευσε λεγοντας μου οτι αυτά τα βήματα είναι μάταια, απ τη στιγμη που η θερμοκρασία ζύμωσης ξεφεύγει. Δηλ. οτι κερδισω , το χάνω στη ζύμωση. Εγώ απλα σκέφτηκα να κάνω το καλυτερο που μπορω, έστω με αυτά τα μέσα που διαθετω. Δηλ, έστω ο,τι περνάει απ το χερι μου. Πιστεύετε μάταιος κόπος ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Εκτός
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
21/08/2016 07:49 #21437 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Athiros,
για την ψύξη, μιά οικονομική λύση είναι ένα κλιματιστικό inverter, με την προυπόθεση ότι έχεις στεγασμένο χώρο οινοποίησης λογικού όγκου και καλής σχετικά θερμομόνωσης.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/08/2016 08:46 #21438 από athiros
athiros απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Καλημερα!
Δυστυχως δεν υπαχει η δυνατοτητα, αφου η ζυμωση γινεται σε δεξαμενες πλαστικες τροφιμων, κατω απο υποστεγο ανοιχτο. Σ ευχαριστω παντως!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/08/2016 12:17 #21440 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
Athiros , το γράφει Σωκράτη , άθυρος !
Το συγκεκριμένο εργαλείο , έχει διαστάσεις -
Μήκος 100 εκ .
Διάμετρο 20 εκ .
Διάμετρο τρυπών 6 χιλιοστά .
Όσο για την ψύξη το έχουμε πει , μετά από χιλιάδες
χρόνια , χωρική οινοποίηση , υπάρχει εκπαιδευμένο
κοινό , που αγαπάει το αποτέλεσμα αυτό .
Έχουμε πάρα πολλά κρασιά από διαφορετικές
ποικιλίες , που στο τέλος , έχουν την ίδια μυρωδιά
και την ίδια γεύση !
ΥΓ Δεν γνωρίζω τι σημαίνει Athiros , απλώς άδραξα
την ευκαιρία να αστειευτώ .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/08/2016 12:39 #21441 από athiros
athiros απάντησε στο θέμα: Διαχωρισμός σταφυλοπολτού.....Καμιά ιδέα;
χαχαχ χαλαλι το ψευδονυμο, αθυρος στην κυριολεξια!

Το "φιλτρο" (λογικα το χρησιμοποιεις) ειναι λειτουργικο? Εννοω σε μια μερα θα καταφερω να τραβηξω 3-4 τονους γλευκος, στιβωντας ταυτοχρονα στο πιεστηριο, ή βουλωνει συνεχως και μετα απο κανενα 24 ωρο ακομα θα προσπαθω? Το λεω επειδη οπως πολυ ευστοχα ειπες, η οινοποιηση ειναι χωρικη (προτυπη χωρικη θα ελεγα) και ο χρονος εναντι στο ξεκινημα της βρασης ειναι μικρός!
Επισης αν εχεις χρονο γραψε μου μια γνωμη για το σχολιο μου πιο πανω, πανω σ αυτο που μου ειπε ο οινολογος! (σχολιο #21435). Σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.494 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ