file ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ

Περισσότερα
04/09/2016 21:21 #21557 από debinas
debinas δημιούργησε το θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Θερμοτατα συγχαρητηρια στον αμπελουργο για την σημαντικη δουλεια που κανει.Ηθελα παρακαλω να ρωτησω τους φιλους του φορουμ.Θελω να κανω οινοποιηση ντεμπινας.Εχω 6 πλαστικα βαρελια των 120 λιτρων.Θελω να ρωτησω για ποσες μερες θα τα εχω ανοιχτα για να τα ανακατευω ?Μηπως παρει οξυγονο και χαλασει?Θελω να κανω ερυθρα οινοποιηση.ΣΑς παρακαλαλωθελω τα φωτα σας.Ευχαριστω.

debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2016 09:15 #21563 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Καλημέρα φίλε,

όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι εύκολο να πάρεις οδηγίες για ενα θέμα που άλλοι μαθαίνουν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για αρκετά χρόνια...

Είναι καταρχήν αδύνατον και αφετέρου επικίνδυνο μιας και μια μικρή παρανόηση η έστω και μικρο σφάλμα γραφής του ατόμου που θέλει να σε βοηθήσει, θα σε οδηγήσει σε μερική η ολική αποτυχία του εγχειρήματος...

Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις γύρω από οινοποίηση έτσι ώστε να εξοικειωθείς τουλάχιστον με τα βασικά...

Έτσι θα κάνεις πολύ ευκολότερη την δική σου ερευνά επί του θέματος, αλλά και θα μπορέσεις πολύ ευκολότερα να κατανοήσεις (αλλά και να αξιολογήσεις) την οποιαδήποτε συμβουλή σου δοθεί...

Μια καλή αρχή:

www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/CE058F3728434BCCC2257A230031151F/$file/Lefki&ErithraInopiisi.pdf?OpenElement

www.infowine.gr/el/winepedia/enology/vinification/?nid=528

www.oenolysis.gr/products6.php?wh=1&theid=47

:)

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2016 10:38 #21565 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Αγαπητε βιο φαμμερ καλημερα.Σε ευχαριστω πολυ για τις σημαντικες πληροφοριες.Το προβλημα μου ειναι οτι το καθε πλαστικο βαρελι θα παρει 100 λιτρα σταφυλοπολτο.Το καιριο σημειο ειναι και να μηνπαρει μυρωδιες ο σταφυλοπολτοσς και οξυγονο οποτε θα γινει ξυδι.Αυτο το προβλημα πως θα το λυσω.Ευχαριστω.

debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2016 11:47 #21566 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Δεν υπάρχει πιο εύκολη λύση, απλώς θα κλείνεις το καπάκι κάθε φορά που θα ανακατεύεις. Με το ανακάτεμα 2 φορές τη μέρα οι μύκητες παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζεται. Για την οξείδωση τώρα, η θείωση αρχικά στο πάτημα προστατεύει μέχρι το τέλος της ζύμωσης, εκτός αν δεν έχεις θειώσει.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2016 12:54 #21567 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Αγαπητε PAKSIMADIS γεια σου.Σε ευχαριστω πολυ για τις σημαντικες πληροφοριες.Στο τελος του μηνα που θα τρυγησω ευχομαι να πετυχει η οινοποιηση .ΣΑς ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες.Η πληροφορηση δημηουργει την γνωση και η πραξη αποτελεσμα.

debinas
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/09/2016 21:54 #21617 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Αγαπητε PAKSIMADIS γειασου.Παρακαλω μια σημαντικη λεπτομερεια.Το μουστο απο τα στεμφυλα τα χωριζω στισ 6 με 8 ημερες.Το ανακατεμα πρωι βραδυ θα το κανω μεχρι τελους?Ευχαριστω.

debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2016 15:07 #21621 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Μετά το διαχωρισμό δε χρειάζεται ανακάτεμα το γλεύκος. Θα ανακατεύεις μόνο τα τσίπουρα για να ζυμωθούν πλήρως, αν θα τα αποστάξεις για τσίπουρο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tyria, debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2016 18:21 #21622 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Αγαπητε φιλε PAKSIMADIS σε ευχαριστω.Το καταλαβα.Μεχρι τις 6-8 μερες θα τα ανακατευω με τα τσιπρα και μετα τονδιαχωροσμο ανακατεμα τσιπρων για τσιπουρο.Ευχαριστω.

debinas
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2016 21:19 #21630 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ

debinas έγραψε: Αγαπητε φιλε PAKSIMADIS σε ευχαριστω.Το καταλαβα.Μεχρι τις 6-8 μερες θα τα ανακατευω με τα τσιπρα και μετα τονδιαχωροσμο ανακατεμα τσιπρων για τσιπουρο.Ευχαριστω.


Όλο το σόι τους αν μπορείς...

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2016 22:09 #21635 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ
Αγαπητε Bio Farmer σε ευχαριστω για την απαντηση σου.ΔΕΝ ημουν σαφης.Ο σταφυλοπολτος ανακατευεται πρωι βραδυ μεχρι να χωριστει ο μουστος απο τον πολτο.Αυτο σε μενα διαρκει 6 με 8 ημερες.Μετα τον μουστο αφου τον περασω απο στραγκιστηρια τον τοποθετω σε ντταμιζανες 54 λιτρων.Γεμιζω 12 νταμιζανες τοποθετωντας ζυμωτηρες.Με αυτο τον τροπο ποτε δεν μου ξυνισε κρασι και δεν χρειαζεται να παρακολουθω τα μπωμε γιατι ο βρασμος γινεται στην νταμιζανα χωρις να χρεαζεται να κλεισω .Η ποικιλια ειναι ντεμπινα και ειναι πολυ αιυεστητη και γενικα και ειδικα γιατι δεν δινει γραδα.Και παλι ευχαριστω για την επικοινωνια.

debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.228 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ