file ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΟΛΤΟ

Περισσότερα
18/09/2019 22:56 #27085 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: Πετιμεζι.

debinas έγραψε: Αγαπητε Bio Farmer σε ευχαριστω για την απαντηση σου.ΔΕΝ ημουν σαφης.Ο σταφυλοπολτος ανακατευεται πρωι βραδυ μεχρι να χωριστει ο μουστος απο τον πολτο.Αυτο σε μενα διαρκει 6 με 8 ημερες.Μετα τον μουστο αφου τον περασω απο στραγκιστηρια τον τοποθετω σε ντταμιζανες 54 λιτρων.Γεμιζω 12 νταμιζανες τοποθετωντας ζυμωτηρες.Με αυτο τον τροπο ποτε δεν μου ξυνισε κρασι και δεν χρειαζεται να παρακολουθω τα μπωμε γιατι ο βρασμος γινεται στην νταμιζανα χωρις να χρεαζεται να κλεισω .Η ποικιλια ειναι ντεμπινα και ειναι πολυ αιυεστητη και γενικα και ειδικα γιατι δεν δινει γραδα.Και παλι ευχαριστω για την επικοινωνια.





Παρακαλω αν γνωριζει καποιος φιλος απο το Forum να μου πει αν επιρεαζεται ο μουστος απο το μεταμισουλφιντ προκειμενου να φτιαξω πετιμεζι . Ευχαριστω.

debinas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/09/2019 23:25 #27086 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Πετιμεζι.
Το καλύτερο είναι να μην έχει θειώδες. Αν όμως βάλεις θειώδες και σορβικό για να κόψεις την ζύμωση, εκμεταλλεύσου το και άσε τον μούστο μερικές μέρες να κατακάτσει και βράσε τον διαυγή. Το βράσιμο είναι μια μακρά διαδικασία, γιατί μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες (2-4). Θερμοκρασίες βρασμού από 25-45.
Βράσιμο σε κουζίνα- αέριο για να ελέγχεται η σταθερότητα της θερμοκρασίας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2019 13:20 #27133 από debinas
debinas απάντησε στο θέμα: Πετιμεζι.
Γειά σου.Σέ ευχαριστω πολύ.

debinas
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ