file Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων

Περισσότερα
07/09/2017 19:35 - 07/09/2017 19:37 #23576 από todos
todos δημιούργησε το θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
Καλησπερα,

Τα τελευταια χρονια κανω λευκη οινοποιηση απο Μοσχατο Αλεξανδρειας. Η διαδικασια την οποια ακολουθουσα ηταν :

-->Σπαστηρας και διαχωρισμος των κοτσανιων.
-->Περασμα απο στροφυλια και παραλαβη του γλευκους
-->Μετα απο μια ημερα απολασπωση.
-->Μετα το τελος της ζυμωσης σφραγισμα

Θα ηθελα αυτη τη φορα να δοκιμασω να ολοκληρωσω την ζυμωση με τα στεμφυλα μαζι.
Πιστευετε οτι θα κερδισω κατι σε ποιοτητα ή συντηρησιμοτητα?

Εδω θα ηθελα να σημειωσω οτι καθολη τη διαρκεια της ζυμωσης προσπαθω και κρατω τη θερμοκρασια σε ενα ευρος 17-20 oC. Επισης δεν θειωνω!

Θοδωρης
Τελευταία διόρθωση: 07/09/2017 19:37 από todos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2017 20:02 #23592 από ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ απάντησε στο θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
το μονο που θα πετυχεισ ειναι να χασεισ απο την γευση.θα σου βγαλει μια στιφιλα οπωσ στο κοκκινο κρασι.το εχω δοκιμασει με την ιδια ποικιλια και δεν μου αρεσε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 07:45 #23597 από axtapos
axtapos απάντησε στο θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
Οι τελευταίες "τάσεις" στην επαγγελματική οινοποίηση για τα λευκά, οδηγούν τους οινοποιούς σε προζυμωτική κρυοεκχύλισα λίγων ωρών. Δηλαδή κατεβάζουν την θερμοκρασία κάτω από 10-12 oC σε πολτό μούστου-φλούδας ώστε να μην αρχισει η ζύμωση και τα αφήνουν μαζί για λίγες ώρες έως 24 ώστε να μην πάρει χρώμα, τα διαχωρίζουν κατόπιν και συνεχίζουν την αλκοολική ζύμωση στους 16 oC...
Δεν ξέρω αν μπορεί ένας ερασιτέχνης με μικρή παραγωγή να το καταφέρει και τι αποτέλεσμα θα έχει αντάξιο των εξόδων για μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο χαμηλών θερμοκρασιών..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/09/2017 20:51 #23808 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων

ΜΑΡΚΟΣ έγραψε: το μονο που θα πετυχεισ ειναι να χασεισ απο την γευση.θα σου βγαλει μια στιφιλα οπωσ στο κοκκινο κρασι.το εχω δοκιμασει με την ιδια ποικιλια και δεν μου αρεσε.


Ακριβως αυτο! Θα βγει πολυ στυφο και δεν θα πινεται εξ αιτιας των κουκουτσιων, αλλα δεν ειναι μονο αυτο ακομα και τα κουκουτσια να υπηρχε τροπος να βγουν και να μην ηταν στυφο το κρασι θα ειχε βαρια, ασχημη και "μπουχτιστικη" γευση.
Το ξερω απ το καζανι, η σουλτανινα πχ δεν βγαζει στυφο "ζουμι" γιατι δεν εχει κουκουτσια αλλα, αν δοκιμασεις το κρασι-ζουμι της προς αποσταξη εχει ασχημη βαρια γευση. Ο ροδιτης αντιθετα φρεσκος (μολις πριν αποσταχθει) ενω ηταν στυφος στα κρυα πινοτανε καπως.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.153 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ