file Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων

Περισσότερα
07/09/2017 19:35 - 07/09/2017 19:37 #23576 από todos
todos δημιούργησε το θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
Καλησπερα,

Τα τελευταια χρονια κανω λευκη οινοποιηση απο Μοσχατο Αλεξανδρειας. Η διαδικασια την οποια ακολουθουσα ηταν :

-->Σπαστηρας και διαχωρισμος των κοτσανιων.
-->Περασμα απο στροφυλια και παραλαβη του γλευκους
-->Μετα απο μια ημερα απολασπωση.
-->Μετα το τελος της ζυμωσης σφραγισμα

Θα ηθελα αυτη τη φορα να δοκιμασω να ολοκληρωσω την ζυμωση με τα στεμφυλα μαζι.
Πιστευετε οτι θα κερδισω κατι σε ποιοτητα ή συντηρησιμοτητα?

Εδω θα ηθελα να σημειωσω οτι καθολη τη διαρκεια της ζυμωσης προσπαθω και κρατω τη θερμοκρασια σε ενα ευρος 17-20 oC. Επισης δεν θειωνω!

Θοδωρης
Τελευταία διόρθωση: 07/09/2017 19:37 από todos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2017 20:02 #23592 από ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ απάντησε στο θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
το μονο που θα πετυχεισ ειναι να χασεισ απο την γευση.θα σου βγαλει μια στιφιλα οπωσ στο κοκκινο κρασι.το εχω δοκιμασει με την ιδια ποικιλια και δεν μου αρεσε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 07:45 #23597 από axtapos
axtapos απάντησε στο θέμα: Λευκη οινοποιηση-παραμονη στεμφυλων
Οι τελευταίες "τάσεις" στην επαγγελματική οινοποίηση για τα λευκά, οδηγούν τους οινοποιούς σε προζυμωτική κρυοεκχύλισα λίγων ωρών. Δηλαδή κατεβάζουν την θερμοκρασία κάτω από 10-12 oC σε πολτό μούστου-φλούδας ώστε να μην αρχισει η ζύμωση και τα αφήνουν μαζί για λίγες ώρες έως 24 ώστε να μην πάρει χρώμα, τα διαχωρίζουν κατόπιν και συνεχίζουν την αλκοολική ζύμωση στους 16 oC...
Δεν ξέρω αν μπορεί ένας ερασιτέχνης με μικρή παραγωγή να το καταφέρει και τι αποτέλεσμα θα έχει αντάξιο των εξόδων για μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο χαμηλών θερμοκρασιών..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.183 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ