file Πατημα λιαστου σταφυλιου!

  • Κοκολακης
  • Το Άβαταρ του/της Κοκολακης Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • New Member
  • New Member
Περισσότερα
11/09/2017 08:31 #23598 από Κοκολακης
Κοκολακης δημιούργησε το θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Καλημέρα!!!Θα ξαναθεσω τη απορια μου μηπως και παρω καποια βοηθεια!πατησα λιασμενο σταφυλι 4 ημερων και εχω μαζι τσιπουρα και χυμο για να γίνει η εκχύλιση....το θεμα ειναι επειδη με το λιασιμο εχει φυγει μεγαλο μερος του χυμου..ο σταφυλοπολτος μου εναι πολυ πηχτος...σε σχεση με εναν σταφυλοπολτο που θα προεκυπτε αν τα παταγα αμεσως!!οποτε αν και τα ανακατεύω...φοβαμαι μηπως ξινισει επειδη δεν υπαρχει αρκετή ποσοτητα χύμου ωστε να κολυμπουν μεσα τα τσιπουρα!!ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 08:40 #23599 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Καλημέρα,
στην ανάρτησή σου δεν διατυπώνεις απολύτως καμμία απορία.
Απλά κάνεις μιά διαπίστωση.
Θα ήθελες να επαναδιατυπώσεις;
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Κοκολακης
  • Το Άβαταρ του/της Κοκολακης Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • New Member
  • New Member
Περισσότερα
11/09/2017 08:57 - 11/09/2017 09:03 #23600 από Κοκολακης
Κοκολακης απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
ς
[/i]Η απορια ειναι...επειδη ο σταφυλοπολτος ειναι πολυ φτωχός σε μουστο..λογο του λιασιματος,και γι'αυτόν το λογο τα τσίπουρα δεν κολυμπανε μεσα στον μουστο ...απλα ειναι ολο μαζι ενα υγρο μίγμα το οποιο μεν ανακατεύω,φοβάμαι μήπως μου ξινισει,υπαρχει αυτη η πιθανοτητα?!Εχω δει σταφυλοπολτο απο αλιαστα σταφυλια..και ειναι πολυ μεγαλη η διαφορά η αναλογια τσιπουρων-μουστου, σε σχέση με τον δικο μου!!
Τελευταία διόρθωση: 11/09/2017 09:03 από Κοκολακης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 10:04 - 11/09/2017 10:06 #23601 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Καλημέρα και πάλι,
Αν γίνουν όλα όπως πρέπει δεν έχεις κίνδυνο ξυνίσματος.
Ελπίζω να θείωσες σωστά για λιαστά σταφύλια, να ανακατεύεις τα στέμφυλα μια φορά την ημέρα και να έχεις φροντίσει το παραγόμενο διοξείδιο να παραμένει στον νεκρό χώρο πάνω από τον πολτό.
Μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις:
Τι σταφύλι είναι;
Τι σάκχαρα;
Πόσο θείωσες;
Τι θέλεις να παράξεις;
Σημειωτέον με λιαστά σταφύλια η πτητική οξύτητα είναι αυξημένη.
Η αυξημένη, λόγω λιάσματος αλκοόλη, προστατεύει το προϊόν
Πιθανά θα χρειαστείς διόρθωση οξύτητας.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 11/09/2017 10:06 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Κοκολακης
  • Το Άβαταρ του/της Κοκολακης Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • New Member
  • New Member
Περισσότερα
11/09/2017 10:16 #23602 από Κοκολακης
Κοκολακης απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Εννοεις να εχω καπακι απο πανω ωστε να μην φευγει το διοξείδιο!?η ποικιλια ειναι καμπερνέτ σοβιγιον και μερλοτ!μετα απο 4 μερες λιασιματος τα μπωμε ειναι 16!θειωσα με μια μουστολη ανα100 κιλα πολτου!!Καθε χρονο τα λιαζω τα παταω και τραβαω τον μουστο αμεσως..δεν ειχα ποτε προβλημα!Απλα ειπα φετος να δωσω λιγο χρωμα παραπανω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 11:02 #23603 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Καλημέρα,
με σάκχαρα στο 16 Baume, η θα βάλεις Bayanus για να αποζυμώσεις αποσκοπώντας σε υψηλόβαθμο κρασί ή θα κάνεις ημίγλυκο κρασί.
Προσοχή οι ζυμώσεις με αυξημένα σάκχαρα δεν είναι εύκολες όπως φαίνεται.
Καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι.
Η θείωση είναι σημαντική.
Επειδή δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει μουστόλη, σε τι μεταμπισουλφίτ αντιστοιχεί;
Για το καπάκι, αυτό ακριβώς εννοώ.

ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Κοκολακης
  • Το Άβαταρ του/της Κοκολακης Συντάκτης θέματος
  • Εκτός
  • New Member
  • New Member
Περισσότερα
11/09/2017 11:44 #23604 από Κοκολακης
Κοκολακης απάντησε στο θέμα: Πατημα λιαστου σταφυλιου!
Σε αυτο ακριβως αποσκοπω..να παρω ημιγλυκο κρασι!!η μια μουστολη εχει 19 γραμμάρια μεταμπισουφλιντ..εγω εβαλα μια ανα 100 κιλα!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.197 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ