file Βαθμοι Βωμε και οξυτητα.

Περισσότερα
18/07/2009 00:08 #1731 από Tom from Githio
Tom from Githio δημιούργησε το θέμα: Βαθμοι Βωμε και οξυτητα.
Διαβασα παρακατω καποιο φιλο που ελεγε οτο ειναι προτιμοτερο να τρυγησης οταν τα σταφυλια σου ειναι 12 β.βωμε και 4,7 οξυτητα παρα οταν ειναι 13 β.βωμε και 3,3 οξυτητα.Αυτο ειναι σωστο ως προς το εξης.Η παρεμβαση για την αυξηση της οξυτητας οταν ειναι πολυ χαμηλη αλλαζει την δομη του κρασιου,αλλαζει την γευση,γινετε αισθητη η παρεμβαση και απο εναν πρωταρη που πινει κρασι.Η παρεμβαση για αυξηση των σακχαρων γινεται αισθητη μονο απο εμπειρους κρασοπατερες.ΑΛΛΑ ρε παιδια,τα σταφυλια τα κοβουμε οταν φτασουν στο ΣΩΣΤΟ σταδιο ωριμανσης και τοτε ,εξαρτατε απο τις ποικιλιες που εχεις εαν εχεις 13 εως 13,5 βαθμους Βωμε η 12 εως12,5 και την αναλογη οξυτητα.Τα αρωματα στα δινει το σταφυλι οταν ωριμασει σωστα οχι αγουρο.Εγω τρυγω στις 7-15 Σεπτεμβρη τοτε γινονται τα σταφυλια μου,ο γραδος μου παντα κυμαινεται απο 12,7-13,2(εκτος απροοπτου)και η οξυτητα απο 4εως5.Εχω ομως και τον Ροδιτη μου, βαζω και λιγες αγγουριδες(εξαρταται) ετσι δινω ξυνα και κατεβαζω τα σακχαρα εαν θελω..Να πω και κατι αλλο, πιστευω οτι το κρασι πρεπει να ξεπερνα τους 12,7 βαθμους οινοπνευμα(ερασιτεχνες οινοποιους) για πολλους λογους.Αντοχη στις μεταφορες,αντοχη στις ασθενειες,στις θερμοκρασιες(δεν εχουμε τρομερα υπογεια) και στο χρονο.Γνωριζω ατομα που εαν εχουν γραδο κατω απο 12,7( και 12,5 ακομα), παρεμβαινουν με βρασμενο μουστο για να το πανε στο 12,9 με 13.Eδω στα ημιορεινα φιλοι μου, πρεπει να πινεις κρασι και να σε πιανει,να το αισθανεσαι οχι νερακι ,ειδικα το χειμωνα.ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ