file Πείραμα

Περισσότερα
18/01/2018 10:45 #25037 από marina44
marina44 δημιούργησε το θέμα: Πείραμα
Καλημερα,
Το 2017 έκανα την πρώτη μου προσπάθεια για κρασί. Πειραματικά λιγο πριν την λήξη της ζύμωσης φίλτραρα 20λίτρα κρασί και το έβαλα σε πλαστικό βαρελάκι να δω τι θα γίνει. Το κρασί ήταν σχετικά γλυκό αλλά το ένιωθες στη γεύση ότι ήταν αζύμωτο.

Ποια είναι η γνώμη σας ? Πώς να το διαχειριστώ?
Το έχω εδώ και ενα μήνα βαρέλι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
19/10/2018 21:56 #26113 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 1η πειραματική προσπάθεια για orange wine
Κάτι διαφορετικό φέτος, πλέον των κλασσικών οινοποιήσεων

Ασύρτικο 40%-Μοσχάτο Αλεξανδρείας 60%, τρύγος στην αρχή της υπερωρίμανσης ,
ζύμωση με τα στέμφυλα για 25 μέρες σε θερμοκρασίες 19-25οC.
Ωρίμαση σε γυάλινη νταμιτζάνα , με τις χοντρές οινολάσπες, ανάδευση οινολασπών ανά 5νθήρο περίπου, εκτεθειμένο στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Η μόνη θείωση που έγινε , είναι με 5γρ ΜΤΒ/100 κιλά στο πάτημα.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannaras13, setoinos, PAKSIMADIS, alexandros.k, stelios1, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/10/2018 00:00 #26115 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: 1η πειραματική προσπάθεια για orange wine
Orange wine Σωκράτη, καλή επιτυχία.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/10/2018 11:15 #26116 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: 1η πειραματική προσπάθεια για orange wine
Το είπες και το έκανες.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2018 21:41 #26118 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: 1η πειραματική προσπάθεια για orange wine
Σωκράτη καλή επιτυχία ,
στο παρελθόν ανάλογη δική μου προσπάθεια, απέτυχε,
εικάζω επειδή δεν έκανα μηλογαλακτική ,το κρασί βγήκε αρκετά όξινο .
Εσύ από ότι βλέπω κάνεις πιο ενδεδειγμένα βήματα .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
22/10/2018 18:56 #26119 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: 1η πειραματική προσπάθεια για orange wine
Γιώργο καλησπέρα και σ΄ευχαριστώ,
όταν λες όξινο, εννοείς με υψηλή οξύτητα(αυξημένο μηλικό);
Εδώ στα χαμηλά υψόμετρα, το πρόβλημα είναι οι χαμηλές οξύτητες που αν σου ξεφύγουν και τα σάκχαρα έχεις ανισορροπία.
Επί του προκειμένου τώρα, ο στόχος ήταν υπερώριμα σταφύλια, ώστε να έχω σύμμαχο το υψηλό αλκοόλ και λίγα εναπομείναντα αζύμωτα για πολυπλοκότητα, αλλά οι σφήκες και τα σερσένια φέτος-πάρα τις παγίδες-κάνανε πάρτι, ήρθε κι ένα μελίσσι με 100 κυψέλες στα 100 μέτρα και τρύγησα τελικά πιό νωρίς, αζύμωτα δεν έμειναν, το αλκοόλ τελικά μεταξύ 13.5 και 14% και παίζω με την μικροοξυγόνωση, τις φαινόλες, τις οινολάσπες και το χρόνο.
Τα επόμενα βήματα είναι ''βλέποντας και κάνοντας'', αν δω ότι πάει να ξεφύγει οξειδωτικά, θα το εμφιαλώσω, ειδάλλως σε μια 2ετία θα το δοκιμάσουμε.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.341 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ