file ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.

Περισσότερα
03/09/2009 22:52 #1976 από Tom from Githio
Tom from Githio δημιούργησε το θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Σημερα Πεμπτη,εκανα μια γραδομετρηση στα σταφυλια μου,ειναι στους 12 βαθμους ,κανονικα εαν ο καιρος ειναι καλος πρεπει να τρυγησω μετα 9 με 10 ημερες στις 12 με 13 του μηνα,να παρω 12,8 με 13 γραδο.Αλλα,βλεπω σε καποια site γιατο καιρο,οτι απο την Δευτερα το απογευμα και για πολλες ημερες οχι συνεχομενες,ερχονται βροχες και ψυχρα.Τι κανω?Τρυγαω,και παταω στα γρηγορα την Δευτερα με 12,2-12,3 γραδο, η περιμενω και ο Θεος ξερει ποτε θα τρυγησω εαν αρχισει να βρεχει καθε 3 ημερες.Να το ρισκαρω να περιμενω η οχι?Αυριο θα δω και τον καιρο για τους Αγροτες.Θελω την γνωμη σας. Y.Σ.Παντα τρυγαω με 12,7 μεχρι 13,1 γραδο.Εαν παρω 12,3 φετος,ο οινολογος θα μου πει να ριξω ζαχαρη η πετιμεζι.Και μετα να πινεις κανενα ποτηρι παραπανω, και να κουδινιζει το κεφαλι.Εχω αγχωθει, δεν ξερω τι να κανω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2009 19:31 #1985 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Φίλε Tom, θα έλεγα να τρυγήσεις εκτός αν θέλεις να το ρισκάρεις λίγο και να πέσεις σε ένα φαύλο κύκλο βροχών- ήλιου ανά 4-5 μέρες και να πας κοντά τον Οκτώβρη για τρύγο πάλι με 12,2 μπομέ ή και λιγότερο. Δεν νομίζω ότι ο οινολόγος σου να σου πει να ζαχαρώσεις μούστο 12,2 μπομέ αφού θα κάνεις μ' αυτόν κοντά 13άρι κρασί .άσε που θα πάρεις καλύτερα αρώματα τώρα. να σου θυμίσω ότι τα καμπερνέ έχουν την καλύτερη αναλογία αρωμάτων- αλκοόλης σε μούστο 12,3-12,5 μπομέ και όχι μόνο αυτά αλλά και πολλές άλλες ποικιλίες. Γνωρίζεις αλήθεια και την νέα παγκόσμια τάση για δημιουργία κρασιών χαμηλού ποσοστού αλκοόλ δηλ. μεταξύ 9-10,5 %:ελπίζω να βοήθησα αλλά στην περιοχή σου δεν νομίζω να πνίγεστε κιόλας στη βροχή , στο βορρά όμως που είμαι εγώ, θα τρυγούσα.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2009 20:29 #1986 από axtapos
axtapos απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Και εγώ συνφωνώ για τρύγο αύριο ή το πολύ την Κυριακή από το πρωί.. Τις είδα τις βροχές και είναι παρακινδυνευμένο να περιμένεις. Αλωστε οι 12,5 είμαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ!! Και αν παρ'ελπίδα είναι χαμηλότερο, έχεις τη λύση του βράσιμου μιας ποσότητας και οχι να πας σε ζάχαρες ή πετιμέζι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2009 12:56 #2000 από Tom from Githio
Tom from Githio απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Eυχαριστω για την παρεμβαση σας.Τρυγησα και πατησα εχθες Κυριακη.Σημερα επηγα το μουστο στον οινολογο.Πηγα πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα(το μουστομετρο μου θελει πεταμα).Γραδο εχω 12,7 και ξυνα 5,4 και ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2009 13:59 #2001 από axtapos
axtapos απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.

Καλά κρασιά και σε σένα και σ'όλους τους συναμπελουργούς!!
Αυτές
τις μέρες και γω τρυγάω και πατάω τις λίγες διαφορετικές ποικιλίες μου.
Γράδα από 12,5 οι ροδίτες και οι μονεμβασιές και έως 13,5 τα συραχ και
οι μαντηλαριές.... Και του χρόνου!

Σήμερα το πατητήρι είναι γεμάτο με "δευτεριές" για ξύδι!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2009 15:45 #2003 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Καλημέρα σας.

Έχω βαρέλια 1000 lt, χωρίς θυρίδα από κάτω. Το πρόβλημα μου είναι το βγάλσιμο των στεμφύλων, που είναι μεγάλος μπελάς. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει κάποιο τρόπο για να τα βγάζω έξω ποιο εύκολα;

Έχω αντλία μούστου (8.000 Lt/H) αλλά πολύ λίγα στέμφυλα μεταφέρει. Τα υπόλοιπα μένουν στον πάτο του βαρελιού.




Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2009 20:44 #2006 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Αγαπητέ Goude θα μπορούσες να μου πείς πόσα λίτρα κρασί κάνεις από μία μόνο ποκιλία;

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2009 23:16 #2008 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ,θελω τη γνωμη σας.
Από το βιολογικό cabernet sauvignon, μου βγαίνει από 100 κιλά σταφύλι, περίπου 50 λίτρα μούστος. Δεν το πιέζω, ότι βγάλει στον πρόρρογο. Μα ποιος πελάτης καταλαβαίνει από αυτά; Tο χωράφι μου έδωσε στα 2,6 στρέμματα φυτεμένη έκταση, 1400 κιλά σταφύλι στα 12.2 baume.Ραντισμένο με χαλκούς, θειάφια και εντομοπαγίδες. Γενικά για να βάλεις μεγάλες ποσότητες κρασιού, θα πρέπει ή να στα δίνει η ποικιλία ή να το πιέζεις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.176 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ