file Παρασκευη κρασιου

Περισσότερα
04/09/2009 07:38 #1978 από gellis
gellis δημιούργησε το θέμα: Παρασκευη κρασιου
Εχω μερικες ερωτησεις σχειτκα μετην παρασκευη ενος καλου κρσιου.1ον.Το μεταμπισουφλιτ ποτε το βαζουμε και σε πια αναλογια?2ον.Ποσο χρονικο διαστημα μενουν μαζι ο μουστος και τα στεμφυλα?3ον. Ποτε κανουμε τα λεγομενα τραβηγματα του κρασιου?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2009 11:09 #1982 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Παρασκευη κρασιου
Φίλε gellis ,
πήγαινε κατά σειρά από την πάνω μπάρα εργαλείων στα Σύνδεσμοι - ελλοίνων χώρα - τρύγος,μούστος,κρασί. Εκεί για αρχή θα βρείς να μάθεις κάποια πράγματα γενικής φύσεως πάνω σε αυτά που ρωτάς αλλά για καλύτερα αγόρασε ένα βιβλίο αμπελουργίας-οινολογίας. Πολύ καλό για αρχάριους είναι του Τσακίρη "φτιάχνω το δικό μου κρασί" για πιο προχωρημένους είναι του ίδιου η "Οινολογία" καθώς και του Κούσουλα και πολλών άλλων.Από που είσαι: εκεί στα μέρη σου δεν υπάρχει τοπική παράδοση κρασιού:Πάντως το θέμα που έθειξες έχει τόσο πολλές παραμέτρους που ουσιαστικά είναι ανεξάντλητο, περιλαμβάνει όλα τα θέματα της οινολογίας.Ένα αρχικό καλό ερώτημα θα ήταν " τι είδους κρασί θα ήθελες να φτιάξεις: " .

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2009 00:15 #1988 από gellis
gellis απάντησε στο θέμα: Παρασκευη κρασιου
Εαν ηταν να παρω βιβλια φιλε ΠΑΚΣΙΜΑΔΙ δεν θα εμπενα σε αυτο το site.Οσο για το κρασι που θελω να κανω ειναι "ΜΠΡΟΥΣΙΚΟ΄".Εχεις καμια καλη συνταγη?Και κατι αλλο ΚΑΛΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2009 12:53 #1990 από cabmerlotis
cabmerlotis απάντησε στο θέμα: Παρασκευη κρασιου
Καλημέρα,

Ωραίο το site αλλά και τα βιβλία βοηθανε παρα πολύ. Σίγουρα πολλές απο τις συμβουλες που διαβασεις εδω να προερχονται απο τα βιβλία που προτείνονται. Και τα βιβλία γραφτηκαν απο τις εμπειρίες των συγγραφεων τους. Δεν ειναι φιλολογία. Οποτε βοηθανε.

Γαι το μεταμπισουλφιτ, το ποσοστό που ειναι 5ml / 100 ltr το πολύ εφόσον τα σταφυλια σου ειναι καθαρα. Αν εχουν χαλασμενες ρόγες τότε αυξανεις αναλογα με μεγιστο το 10 ml/ltr. Υπόψη οτι διαβασα ; - ) πως το μεταμπισουλφιτ θα σου καθυστερησει το βρασμό κατα πολύ αν ξεπερασεις τις ποσοτητες αυτές και οτι το κρασι σου θα εχει μια γευση θειαφιού απο νωρις που θα διατηρηθεί μέχρι τέλους. Διαλυσε πρωτα σε λίγο νερό καλα και μετά ριξε το στο μούστο. Αν το ρίξεις σαν σκονη θα αργησει να διαλυθεί.

Καλή επιτυχία

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/09/2009 14:29 #1995 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Παρασκευη κρασιου
ok gellis,
χρειάζομαι και κάποιες άλλες πληροφορίες εκτός από το ότι θέλεις να το κάνεις μπούσκο το κρασί σου για να σου δώσω τη "συνταγή".
1).Υψόμετρο αμπελιού, σε ποιά περιοχή είναι, ποιά η απόσταση από τη θάλασσα, προσανατολισμός και κλίση χωραφιού.
2).Ποικιλίες αμπελιού και αναλογία επί %.
3).Μπομέ τρύγου , κατάσταση σταφυλιών , φορτίο αμπελιού ( κιλά ανά πρέμνο).
4).Τι είδους μπρούσκο κρασί θα κάνεις , φρέσκο,θα το περάσεις από βαρέλι,θα το πας για παλαίωση:
5).Σε ενδιαφέρει να κάνεις και τσίπουρο με τα τσάμπουρα.
6).Τι χρώμα θέλεις να έχει το κρασί σου από ανοικτό κόκκινο ως βαθύ μαύρο.
7).Πως θα είναι ο χαρακτήρας του κρασιού σου, ελαφρύ γλυκόπιοτο ή άγριο και πολύπλοκο.
θα μπορούσα να παραθέσω και άλλες ερωτήσεις αλλά πιστεύω ότι και με τις λίγες αυτές να διαπίστωσες πόσο πολυπαραγοντικό,πολύπλοκο και άκρως ενδιαφέρον είναι το θέμα του κρασίου.Θέλει εκτός από μεράκι, εσωτερίκη αναζήτηση, κατανόηση των επιλογών έ!!! και λίγο διάβασμα.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.177 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ