file Φιλτραρισμα

Περισσότερα
18/12/2018 16:01 #26364 από giannaras13
giannaras13 δημιούργησε το θέμα: Φιλτραρισμα
Γεια σας,

Το κρασι μου ειναι 50% καμπερνε-35% μερλοτ και 15 % σαρντωνε.
Ηταν πολυ λιγα τα σαρντωνε γι' αυτο και δεν μπορουσα να τα οινοποιησω ξεχωριστα και ετσι τα εβαλα μαζι, αλλα δεν εππηρεασε καθολου το χρωμα.

Αποδοση ανα πρεμνο 600 γρ

Υψομετρο:900μ

Περασε απο μηλογαλακτικη

Ενα απο τα 2 βαρελακια μου ειχε ενα κενο περιπου 8-10 εκατοστα στο βαρελι. 2 μηνες αργοτερα (2 εβδομαδες πριν) ειχα δει καποια ασπρα μπαλωματακια πανω στην επιφανεια του κρασιου, υπεθεσα οτι ειναι αρχη ανοιξης του κρασιου. Η γευση του ηταν φλατ θα ελεγα που εκρυβε την οξυτητα και το αρωμα λιγο 'θολο'.Οσον αφορα το χρωμα και καθαροτητα δεν μπορουσα να περιμενω κατι καλυτερο,ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Την επομενη ημερα το μεταγγισα σε 10 κιλες νταμιτζανες για να ειναι 100% γεματες, θειωσα και το αφησα μια 5 μερες. Η γευση εγινε καλυτερη και το αρωμα αρχισε να ειναι καλυτερο. Την εκτη ημερα το φιλτραρα με 1μm. 2 μερες αργοτερα η γευση ειχε αλλαξει παρα πολυ και το αρωμα. 2 μερες αργοτερα το εμφιαλωσα. Τοποθετησα τα μπουκαλια σε αρκετα δροσερο μερος, πολυ πιο δροσερο απ' οτι πριν. Ανοιξα ενα μπουκαλι χτες το βραδυ και το αρωμα απο το μπουκαλι ηταν πολυ καλυτερο, οπως και η γευση. Το κρασι τωρα εχει οξυτητα.

Ειναι φυσιολογικα ολα αυτα η εγινε κατι αλλο? Θα γινει καλυτερο με το χρονο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 18:20 #26365 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannaras13

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 20:25 #26366 από giannaras13
giannaras13 απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Χμμ ενδιαφερον. Ισως να ηταν και πιο ευκολο αφου το κρασι εχει περιπου 12 % αλκοολ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 20:36 #26367 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Κατά την διάρκεια της μηλογαλακτικής δοκιμάζουμε κάθε μέρα και όταν είναι στα επιθυμητά επίπεδα η γεύση κλείνουμε με παραφινέλαιο στα inox ή πλαστικά και απογεμίζουμε-σφραγίζουμε στα ξύλινα βαρέλια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannaras13

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 20:51 #26368 από giannaras13
giannaras13 απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Το ειχα σφραγισει, απλα δεν ηθελα να βαλω παραφινελαιο. Οπως ειπα αυτη τη στιγμη το κρασι εφτιαξε, απλα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικη η αλλαγη του . Εγω πιστευα οτι με την ανοιξη δεν υπαρχει επιστροφη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 21:28 #26370 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Να συνεννοηθούμε.Κλείσιμο είναι να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα,ούτε να υπάρχει κενό.Το κρασί σου τώρα δεν έχει οξύτητα αλλά μάλλον αρχή οξείδωσης.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannaras13, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 22:18 #26371 από giannaras13
giannaras13 απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Οποτε αυτο δεν θεραπευεται... παντως η γευση καλη ειναι .. Τελος παντων οπως τα λες τσαμπα το φιλτραρισμα, η θειωση και η εμφιαλωση :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 22:25 #26372 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Η θείωση σωστή,η εμφιάλωση μπορεί να γίνει όπως πρέπει αργότερα.Αν σε ικανοποιεί γευστικά καλόπιοτο,καλές γιορτές.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannaras13

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2018 22:44 #26373 από giannaras13
giannaras13 απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Κωστα. θειωσα, μετεφερα σε αλλες νταμιτζανες που δεν ειχαν ουτε χιλιοστο κενου, φιλτραρα με 1 μικρον και εμφιαλωσα. Ειναι η πρωτη φορα που περνω σταφυλια απο το αμπελι μου και προσπαθησα να ειμαι πολυ προσεκτικος οσον αφορα την καθαριοτητα αλλα ισως το κενο ειναι το μεγαλο λαθος. Θα δουμε πως θα εξελιχθει. Καλες γιορτες σου ευχομαι οτι το καλυτερο για την νεα χρονια
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/12/2018 12:31 #26398 από giannaras13
giannaras13 απάντησε στο θέμα: Φιλτραρισμα
Δινω ενα update για αλλους φιλους αν και ο φιλος Κωστας εδωσε πολλες πληροφοριες.15 μερες μετα την εμφιαλωση το κρασι εχει καλο αρωμα και γευση. Ο οινολογος αλλα και η οινολογια (γραμμενη στα αγγλικα) που αγορασα λενε το ιδιο πραγμα, οτι αν το καταλαβεις νωρις και 1)το φιλμ δεν εχει καλυψει πληρως την επιφανεια η μεγαλυτερο απο >65% 2)δεν εχει περασει στο εσωτερικο τοτε με μεταφορα του σε αλλα δοχεια που ειναι πληρως γεμισμενα και θειωση δεν υπαρχει καμμια αλλαγη στην ποιοτητα του προιοντος τις περισσοτερες φορες και οτι η οξυτητα του ειναι φυσιολογικη. Επισης ενα φιλτρο < 0.45 μικρον μπορει να βοηθησει. Το προβλημα ηταν η χαζομαρα μου να αφησω 8-10 εκ κενο στο βαρελι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.259 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ