file ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ

Περισσότερα
08/09/2009 13:32 #2018 από cabernet
cabernet δημιούργησε το θέμα: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ
Καλημερα σε ολους.Ο μουστος μου(100 κιλα ροδιτης) βρισκεται πλεον στην 9τη ημερα βρασμου ετσι θεωρησα καλο να παρω μετρησεις με το μουστομετρο.Αφου βυθησα το μουστομετρο σε δοκιμαστικο σωληνα των 500ml ειδα οτι ολες οι ενδηξεις ηταν μηδενισμενες εκτος απο την πυκνοτητα η οποια ηταν λιγο παραπανω απο την μοναδα.Το περιεργο ειναι οτι ο μουστος συνεχιζει να βραζει (βγαζει μικρες φουσκαλες στην επιφανεια).Μπορω να θεωρησω λοιπον οτι ο μουστος βρισκεται στο τελευταιο σταδιο βρασμου; δεν ειναι λιγες οι 9 ημερες βρασμου; επισης δοκιμασα λιγο απο τον μουστο που πλεον τουλαχιστον στην γευση εχει γινει κρασι και τον βρηκα λιγο ξινο,ειναι κατι το φυσιολογικο ή πρεπει να ανυσυχω;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2009 14:37 #2019 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ
Φίλε cabernet,
για να είσαι σίγουρος ότι τελείωσε η ζύμωση πρεπει να ξεπεράσει αρκετά το μηδέν , ειδικό βάρος τουλάχιστον στο 0,9930 . τα ξινά τώρα είναι φυσιολογικό να είναι ανεβασμένα , θα πέσουν σιγα-σιγα ιδίως αν πετύχεις και την μυλικογαλακτική ζύμωση, εκτός αν είχες πολύ πρώιμο τρύγο. τι μπομέ είχες στο ροδίτη:

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2009 17:18 #2026 από cabernet
cabernet απάντησε στο θέμα: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ
Φιλε paksimadi, το baume του ροδιτη ηταν στο 12,5.Εΐναι καλο να πετυχω την μυλογαλακτικη ζημωση στο λευκο κρασι; Καπου διαβασα οτι στα λευκα δεν ειναι και οτι καλυτερο! Σε ευχαριστω για την απαντηση σου παντως!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/09/2009 11:30 #2046 από cabernet
cabernet απάντησε στο θέμα: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ
Φιλε μου paksimadi,στο θεμα της μηλογαλακτικης ζημωσης οι αποψεις διιστανται.Ο Π.Τσετουρας στα "μυστικα του καλου κρασιου" αναφερει οτι η μηλογαλακτικη πρεπει να αποφευγετε στις λευκες οινοποιησεις γιατι ακυρωνουν την φρεσκαδα που πρεπει να εχει ενα λευκο κρασι,αλλωστε ειναι δυσκολο να επιτευχθει αυτη βαση των συνθηκων ζημωσης του λευκου κρασιου και την απουσια ταννινων! Παρ'ολα αυτα μετα το τελος της αλκοολικης θα συμβουλευτω τον χημικο.Αυτο που με ενδιαφερει πρωτιστος σαν νεο οινοποιο ειναι το κρασι να πινετε.Συνεχιζει παντως να με απασχολει η εντονη ξινη γευση του μουστου μου!
Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου στις ερωτησεις μου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/09/2009 12:18 #2048 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΥΣΤΟΥ
εννοείται ότι συμφωνώ σε όλα , μόνο με ανάλυση στο τέλος της ζύμωσης μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι συνβαίνει με τα μυλικά και τα ανάγωντα τα οποία πρέπει να είναι κάτω από 1,5% για τα λευκά.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.169 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ