file Ροζέ κρασί

Περισσότερα
02/09/2019 16:00 #27001 από Dimtris
Dimtris δημιούργησε το θέμα: Ροζέ κρασί
Γεια σας , φέτος θέλω να φτιάξω ένα ροζέ κρασί μίλησα με καποιους παραγωγουσ Ώστε να αγοράσω μούστο από μοσχοφίλερο, αγιωργιτικο και Syrah έχει κάποιος φτιάξει κάτι αντίστοιχο να μου πει τις εντυπώσεις του ; Και μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τις αναλογίες ώστε να βγει ροζέ το κρασί και να μην είναι και τόσο βαρύ ! Σας ευχαριστώ πολύ !
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/09/2019 22:16 #27007 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί
Ξινόμαυρο, το καλύτερο ροζέ με διαφορά...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2019 09:33 - 03/09/2019 09:37 #27010 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί

Dimtris έγραψε: Γεια σας , φέτος θέλω να φτιάξω ένα ροζέ κρασί μίλησα με καποιους παραγωγουσ Ώστε να αγοράσω μούστο από μοσχοφίλερο, αγιωργιτικο και Syrah έχει κάποιος φτιάξει κάτι αντίστοιχο να μου πει τις εντυπώσεις του ; Και μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τις αναλογίες ώστε να βγει ροζέ το κρασί και να μην είναι και τόσο βαρύ ! Σας ευχαριστώ πολύ !


Το μοσχοφίλερο να το κρυοεκχυλίσεις (παραμονή σε ψύξη με τα στέμφυλα μετά το πάτημα) μέχρι και 2 μέρες. Το αγιωργήτικο και το συρά μέχρι 12 ώρες. Όσο πιο πολύ σε παραμονή με τα στέμφυλα έχεις το γλεύκος τόσο πιο βαρύ και σε χρώμα και σε γεύση θα βγεί. Για την αναλογία, όσο περισσότερο μοσχοφίλερο έχεις, τόσο πιο ανθικά (άνθη εσπεριδοειδών κυρίως) θα είναι τα αρώματα. Αν το αγιωργήτικο και το συρά υπερτερούν τόσο πιο φρουτώδη αρώματα θα έχεις ( κεράσι, φράουλα,μούρα). Ότι και να πράξεις να προσέξεις τις θερμοκρασίες ζύμωσης να είναι 16-18 βαθμούς Κελσίου για να τα πάρεις τα αρώματα. Έχεις καταλάβει βεβαίως ότι ροζέ κρασί δεν φτιάχνουμε με ανάμειξη μούστων αλλά με διαφορετικές κρυοκχυλίσεις πριν την ζύμωση και ζύμωση μαζί μετά. Έτσι που θέλεις να το κάνεις προς κοκκινέλι θα πάει. Καλή επιτυχία.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 03/09/2019 09:37 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/09/2019 17:19 #27027 από Dimtris
Dimtris απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί
Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση ήταν πολύ κατατοπιστική και με βοήθησε, είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ και είμαι λίγο άσχετος ,μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πως θα ανακατέψω τους μούστους μιας και το μοσχοφίλερο θα το έχω στις 15 Σεπτεμβρίου και το syrah έχει ξεκινήσει τη βράση ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2019 09:49 #27028 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί

Dimtris έγραψε: Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση ήταν πολύ κατατοπιστική και με βοήθησε, είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ και είμαι λίγο άσχετος ,μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πως θα ανακατέψω τους μούστους μιας και το μοσχοφίλερο θα το έχω στις 15 Σεπτεμβρίου και το syrah έχει ξεκινήσει τη βράση ;


Σε αυτή την περίπτωση θα τελειώσεις ξεχωριστά τα δύο κρασιά και μετά θα τα αναμείξεις και θα αφήσεις το ροζέ να ωριμάσει.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2019 13:16 #27029 από Dimtris
Dimtris απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την βοήθεια ! Να σε ρωτήσω κάτι ; Η ωρίμανση ποσό διαρκεί ;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/09/2019 18:46 #27031 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ροζέ κρασί

Dimtris έγραψε: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την βοήθεια ! Να σε ρωτήσω κάτι ; Η ωρίμανση ποσό διαρκεί ;

Με το νέο έτος μέχρι Μάρτη εμφιαλώνεις.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.194 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ