Πρώτη προσπάθεια Λευκής Οινοποίησης
- ioannisIV
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Το κρασί δεν θέλω να βγεί γλυκό για να το πετύχω αυτό πρέπει να μηδενίσω τα μπωμέ αν ναι πως μπορει να γίνει αυτό; ευχαριστώ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Εκτός
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 669
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 592
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ioannisIV
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
όσο για οινολόγο που λές δεν ειμαι σε τέτοια φάση και δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα
απλά με τις γνώσεις που έχετε κάποιοι εδώ στο φόρουμ μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί μια λύση
γιατί πάντα μιλάμε για ερασιτεχνική οινοποίηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Εκτός
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 669
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 592
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ioannisIV
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Έχω κάποια βαρέλια στον ίδιο χώρο που έχουν κόκκινο κρασί που ακόμη βράζουν (τα μάζεψα αργότερα αυτά γιατί οι ποικιλία είναι όψιμη) μπορούμε να ρίξουμε μερικά στέμφυλα για να κάνουμε restart την ζύμωση;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Εκτός
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 669
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 592
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ioannisIV
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
στους 25°C όμως έκανα και κάτι άλλο, είχα κρατήσει κάποια σταφύλια για να τα καταναλώσουμε
πήρα μερικά και τα πάτησα με το χέρι και έβγαλα περίπου 1λίτρο μούστο και τον έριξα μέσα στο κρασί
χωρίς τις φλούδες λέτε να αρχίσει η βράση και να αρχίσει να ζυμώνετε και το υπόλοιπο κρασί;
Ύστερα απο 7 ώρες περίπου που πάτησα τα σταφύλια στο χέρι και έριξα το γλευκος μέσα στο κρασί
έβαλα το αυτί μου και άρχισε να βράζει για να δούμε θα έχει αποτέλεσμα;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ioannisIV
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
στην επιφάνεια έπιασε ένα είδους λευκής κρούστας μήπως αρχίζει να ξινίζει ; σἀυτην την περίπτωση τι μπορούμε να κάνουμε για να;σώσουμε το κρασί;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 819
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 814
μύκητα μυκόδερμα .
Χρήζει ,άμεσης θείωσης και μετά από μια εβδομάδα, μετάγγισης .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 621
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 778
Βάλε 4-5 φιάλες στο ψυγείο (για να λαμπικάρει πιό γρήγορα) και ξεκίνα να πίνεις, γιατί όπως πάει φέτος ο καιρός, το άλλο μέχρι να λαμπικάρει θα Φλεβήσει.......
ΥΓ την λευκή κρούστα την αφαιρούμε με ψιλό στραγγιστήρι
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Οίνος
- Πρώτη προσπάθεια Λευκής Οινοποίησης