file Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).

Περισσότερα
09/03/2020 09:41 - 09/03/2020 11:59 #27915 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Το 4ο κρασί του αμπελουργού (Πύροινος 4).
Ο Πύροινος 4 είναι ήδη θειωμένος και διορθωμένος ph 3,7 ( από 3,89 αρχικό ) μπήκε σε inox δεξαμενή για να καθαρίσει και μετά θα μπει στο βαρέλι. Ανταποκρίθηκαν 15 φίλοι με κρασί από όλη σχεδόν την χώρα με πάνω από 10 ποικιλίες κυρίως τρύγου 2019. Συγκεκριμένα κρασί έδωσαν οι :
Κοτσαλής 10λ, Αγανάνης 5λ, Ampelofilos 5λ, οι φίλοι από τη Δράμα "άμπελος και οίνος" 5λ, Χαλβαντζής 5λ, Αντρέας 360 5λ, Σετοίνος 5λ, Καραπουλιτίδης 5λ, Στέλιος 20λ, Σαχινίδης 5λ, Λαγογερίδης 5λ, Παυλίδης Ισαάκ 4λ, Λιάζης 4λ και οι δυο Κατερινιώτες Λευτέρης και Σπύρος 15λ.

Οι ποικιλίες είναι : Ξινόμαυρο 34%
Μερλό 17%
Καμπερνέ Σοβινιόν 10%
Αγιωργήτικο 10%
Μαυροδάφνη 8%
Συρά 7%
Νιτσιάτσικο 2%
Καμπερνέ Φρανκ 2 %
Διάφορες άλλες 10 %

Το κρασί είναι αρωματικό με πολύ νόστιμο στόμα, μέτρια τανικό, μέτρια όξινο με μεγάλη προοπτική για να γίνει κάτι εξαιρετικό. Περιμένω να γίνει ένα πολύ κομψό, αρωματικά πολύπλοκο κρασί με μέτριο σώμα και νόστιμο τελείωμα. Όλα τα δείγματα ήταν πολύ προσεγμένα γεγονός που δείχνει την τεράστια δουλειά που κάνει το site για τις πρακτικές στο αμπέλι και στην οινοποίηση. Είμαι ενθουσιασμένος από την γενικευμένη βελτίωση των κρασιών μας. Θα ενημερώνω σε κάθε επόμενη διαδικασία.

Όποιος φίλος θέλει να συμμετάσχει έστω και τελευταία στιγμή με το κρασί του μπορεί να το στείλει σε μένα, Λευτέρης 6973492076.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 09/03/2020 11:59 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, THUKIS, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, stelios1, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.041 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ