file ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ

Περισσότερα
12/09/2009 14:38 #2066 από cabernet
cabernet δημιούργησε το θέμα: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ
Καλημερα σε ολους τους ερασιτεχνο-επαγγελματιες οινοποιους.Σχετικα με την πρωτη απολασπωση,η χημικος με προετρεψε να την κανω σε ενα μηνα οταν θα εχουν πεσει αρκετα τα ιζηματα(ο μουστος μου σταματησε σημερα να βραζει με ειδικο βαρος 0,992).Απο αυτο το site ομως εχω διαβασει πολλες φορες οτι μετα το περας της αλκοολικης ζημωσης καλο ειναι να γινεται μια απολασπωση.Τελικα τι ειναι το σωστο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2009 18:03 #2068 από ppassia
ppassia απάντησε στο θέμα: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ
Καλημέρα, φίλε, cabernet. Δεν μας δίνεις στοιχεία από το κρασί σου! Τι οινοποιείς? Άαπρο κρασί ή κόκκινο? Πού το οινοποιείς? Σε κάδο, σε inox , σε βαρέλι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2009 18:37 #2069 από cabernet
cabernet απάντησε στο θέμα: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ
Φιλε ppasia,100 κιλα ροδιτη σε ανοξειδωτο δοχειο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/09/2009 19:59 #2070 από ppassia
ppassia απάντησε στο θέμα: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΗ
Πολύ σωστές και ακριβείς πληροφορίες σου έδωσε, φίλε cabernet. Εσύ έχεις ήδη κάνει μια απολάσπωση όταν μετέφερες τον μούστο στο inox. Τώρα θα ξανακάνεις απολάσπωση σε ένα μήνα. Αν είχες κόκκινο κρασί, θα έπρεπε να κάνεις απολάσπωση τώρα μαζί με την απομάκρυνση των τσάμπουρων -που συμμετέχουν στη ζύμωση του μούστου . Σου εύχομαι καλή επιτυχία και 'καλά κρασιά'! φιλικά ppassia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.180 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ