file Πρόβλημα με την ζύμωση

Περισσότερα
06/10/2019 21:24 #27175 από ioannis.papazoglou
ioannis.papazoglou δημιούργησε το θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Έκανα για πρώτη φορά υδρόμελο, η ζύμωση έγινε με μαγιά κρασιού και κράτησε περίπου 3 βδομάδες, τα αρχικά μπομε ήταν στους 12,5. βαθμούς αφού σταμάτησε η ζύμωση τα μπομε δεν πέσαν κάτω 10,5 τώρα τη κάνω; κανονικά έπρεπε να πέσουν κάτω από 1 βαθμό καμιά συμβουλή;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2019 12:17 #27187 από kravaritis
kravaritis απάντησε στο θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Με βάση τη λογική η ζύμωση σταμάτησε επειδή για κάποιο λόγο οι μικροοργανισμοί πέθαναν ή αδρανοποιήθηκαν. Λόγοι για αυτό μπορεί να είναι η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, η η χαμηλή θερμοκρασία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/10/2019 17:55 #27188 από ioannis.papazoglou
ioannis.papazoglou απάντησε στο θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Να ξαναβάλω μαγιά ; η μήπως να προσθέσω μούστο σταφυλιών για να ξαναρχίσει η ζύμωση;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2019 15:57 #27194 από kravaritis
kravaritis απάντησε στο θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Εγώ θα έβαζα μούστο γιατί εκτός από τους μικροοργανισμούς(μαγιά) χρειάζεται και θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ίσως πρεπει να ρωτήσεις οινολόγο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2019 17:03 #27195 από ioannis.papazoglou
ioannis.papazoglou απάντησε στο θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Ρώτησα οινολογο , μάλλον είναι θέμα θερμοκρασίας , δεν μπορώ να βάλω τώρα μούστο επειδή υπάρχει ποσότητα αλκοόλ στο υδρόμελο από την αρχική ζύμωση, πρέπει με κάποιο τρόπο να το ζεστάνω (θερμοκρασία χώρου εννοείτε) και να περιμένω να ξαναρχίσει!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kravaritis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/05/2020 17:33 #28144 από nickolasmourdoukoutas
nickolasmourdoukoutas απάντησε στο θέμα: Πρόβλημα με την ζύμωση
Καλησπέρα, είμαι φοιτητής Οινολογίας και εγγράφτηκα στο συγκεκριμένο φόρουμ διότι ήθελα να παρατηρήσω πραγματικά προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στην παραγωγή κρασιού (και όχι μόνο) και με αφορμή αυτό το πόστ που αναφέρεται μια αλκοολική ζύμωση, θα ήθελα να προσθέσω ως επιπλέον λύση τη προσθήκη μιας ποσότητας μούστου εν ζυμώσει. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι οι ζύμες που ήδη υπάρχουν στον εν ζυμώσει μούστο δεν θα αδρανοποιηθούν λόγω της αιθανόλης καθώς έχουν ήδη συνηθίσει στο περιβάλλον αυτό.
Σημειώνω επίσης ότι στη παρούσα φάση των σπουδών μου, τα περισσότερα πράγματα που γνωρίζω είναι γύρω από την παραγωγή κρασιού, επομένως ίσως κάνω και λάθος.
Θα ήθελα πολύ αν κάποιος ξέρει να με διορθώσει.
Ευχαριστώ πολυ! :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.194 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ