file ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ

Περισσότερα
01/10/2016 00:35 #21868 από Γιαννης123
Γιαννης123 δημιούργησε το θέμα: ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΩΚΙΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΜΠΟΜΕ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 16. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΜΥΚΗΤΑ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΝ? ΜΕ ΑΡΑΙΩΣΗ ΜΕ ΝΕΡΟ Η ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/10/2016 07:30 - 01/10/2016 12:45 #21869 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ
Πάρε ένα μικρό μέρος του μούστου , περίπου 10 λίτρα ,
αραίωσε με νερό , να γίνει κάτω από 14 μπωμέ , και όταν
αρχίσει η ζύμωση ένωσε τα δυο μείγματα .
Πάντως πρέπει να γνωρίζεις ότι , η συγκεκριμένη διαδικασία
αργεί αρκετά , μπορεί να κάνει και μήνες .
Το κρασί σου , θα γίνει μάλον ημίγλυκο .
Εάν θέλεις γλυκό κρασί άσε να ζυμώσουν 7-8 μπωμέ ,
και μετά πρόσθεσε απόσταγμα ή καθαρό οινόπνευμα ,
ώστε να αποκτήσεις 15% οινοππνευματικούς βαθμούς στο
κρασί σου . Υπολογισμούς κάνε με την απλή μέθοδο των τριών,
εκτός και εάν , ο Χρήστος ΧM , μας φτιάξει μια εξίσωση .
Τελευταία διόρθωση: 01/10/2016 12:45 από setoinos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/10/2016 17:56 #21871 από Γιαννης123
Γιαννης123 απάντησε στο θέμα: ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου θα το δοκιμασω...ευχαριστω πολυ θα σας ενημερωσω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2016 09:47 #21878 από athan
athan απάντησε στο θέμα: ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ
Μπορείς να ξεκινήσεις την ζύμωση,αν και άργησες ,με προσθήκη ζυμών Bayanus .Θα τις βρείς σε οινολογικά εργαστήρια,άν έχουν ανοικτή συσκευασία.Στο εργαστήριο θα σου εξηγήσουν την διαδικασία προσθήκης.Θέλει προσοχή η ζύμωση.Καλή επιτυχία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ