file Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000

Περισσότερα
11/09/2017 14:11 #23605 από sv8dtd
sv8dtd δημιούργησε το θέμα: Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000
Γειά σας,
Εδώ και μερικά χρόνια, αντιμετωπίζω, το πρόβλημα, ότι μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, δεν κατεβαίνει το ειδικό βάρος, κάτω από το 1000...Παραμένει στο 1004, όσο και να το αφήσω...και με την πάροδο 2-3 εβδομάδων περιμένοντας να κατέβει το ειδικό βάρος, δημιουργείται μιά "πέτσα" στην επιφάνεια του κρασιού...χρώματος ασπρό-ρόζ, χωρίς να επιρεάσει το κρασί...Πέρισυ δέ, ήταν πολύ έντονο, και σε πάχος και σε χρώμα...οπως βλέπεται στην συννημένη φωτογραφία....
Φέτος, έχει τελειώσει η ζύμωση, εδώ και 10 ημέρες, αλλά το ειδικό βάρος, παραμένει στο 1004, και χτές που το μέτρησα, και πρίν μια εβδομάδα που έκανα την πρώτη μέτρηση....και φοβάμαι ότι πάλι θα έχω και φέτος το φαινόμενο της ασπρο-ρόζ "πέτσας", αν εξακολουθώ να περιμένω να κατέβει το ειδικό βάρος...Ο μούστός φέτος είχε 13,4 βαθμούς μπωμέ....
Ξέρει κάποιος συνάδελφος, ποιά μπορεί να είναι η πιθανή αιτία, που δεν κατεβαίνει το ειδικό βάρος κάτω από το 1000 ;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 15:14 #23607 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000
Για την πέτσα δεν ξέρω.

Για την μέτρηση θα σου πρότεινα να αγοράσεις και ένα δεύτερο αραιόμετρο και να επαναλάβεις την μέτρηση. Μου έχει τύχει να αγοράσω αραιόμετρο που ήταν λάθος βαθμονομημένο.

Έχε υπόψη σου ότι προς το τέλος, ο ρυθμός της αλκοολικής ζύμωσης πέφτει αρκετά. Ίσως να χρειαστούν κάποιες μέρες από την στιγμή που θα μηδενίσει το μπομόμτερο μέχρι να αποζυμωθούν τα όλα τα ζάχαρα. Μετά από την πάροδο των 2-3 εβδομάδων που λες, δεν έχει φτάσει το ειδικό βάρος κάτω από 1,000;

Τα αρχικά σου μπομέ επίσης είναι κάπως υψηλά (θεωρητικά δίνουν κρασί με πάνω από 14% αλκοόλ) γεγονός που δυσκολεύει στην αποζημίωση ειδικά να δεν εμβολιάζεις με ζύμες και δεν προσθέτεις θρεπτικά συστατικά για αυτές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2017 23:31 #23609 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000
Υπάρχει μπομόμετρο κάποιας εταιρίας που είναι για πέταμα. Έδειχνε ότι η ζύμωση δεν είχε τελειώσει. Έβαλα μπροστά στο βαρέλι αερόθερμο, έβαλα ζύμες. Τίποτα. Η ζύμωση δεν προχωρούσε (κατά το μπομόμετρο). Κάποια στιγμή, φίλος μου δάνεισε το δικό του, μουστόμετρο της <<ΟΙΝΟΦΙΛΗ>>. Η ζύμωση ήταν ήδη τελειωμένη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2017 13:38 #23626 από sv8dtd
sv8dtd απάντησε στο θέμα: Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000
Τελικα είχες απόλυτο δίκιο, Φίλε Ανδρέα....

Αγόρασα άλλο οργανο καινούργιο, και η μετρηση 'ηταν 996....με το παλιό ξαναμέτρησα 1004....Δανείστικα, και ενός Φίλου, για σιγουριά, και αυτό 996....

Σε ευχαριστώ πολύ, και νά 'σαι καλά....

Για την ιστορία, οι οινοποιήσιμες ποκιλίες που έχω, είναι Γκουντούρα (Μαντηλαριά), Αγιοργύτικο, Καλλωνιάτικο (Ντόπια παλιά ποικιλία), και Μοσχάτο Αμβούργου (για το υπέροχο άρωμα του).

Και πάλι Ευχαριστώ πολύ..

Περικλής - Λέσβος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2017 16:27 #23628 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Μετα το τέλος της Ζυμωσης, δεν κατεβαίνει το Ειδικό βάρος κάτω απο 1000
Δεν κάνει τίποτε. Όλοι την έχουμε πατήσει κάπου κάπως κάποτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.321 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ