file ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?

Περισσότερα
09/01/2016 23:30 #20190 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Αγαπητέ saki δες, Καθαρισμός χάλκινου καζανιού .
Περισσότερα , δια ζώσης , στην συνάντιση της Θεσσαλονίκης .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/01/2016 20:39 #20201 από kerkyreos
kerkyreos απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Καλησπερα σε ολους
Ενδιαφερωμε να αγορασω Αμβυκα (καζανι) για αποσταξη τσιπουρου,κατα προτιμηση μεταχηρισμενο σε χαμιλη τιμη,εως 50 κιλα,
καθε πληρωφορια η βοηθεια που να απευθηνθω θα το εκτημουσα
Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/01/2016 22:26 #20202 από TsipouroYannis
TsipouroYannis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Για αρχή βάλε αγγελία ζητώντας τι θες.
Επικοινώνησε με τους κατασκευαστές καζανιών. Παραθέτω τυχαία.
www.elexalko.gr
www.kazania-tsipourou.gr
www.pavlidis-cu.com
www.afimar.gr
www.apostaksi.gr

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kerkyreos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2016 19:50 #20279 από kerkyreos
kerkyreos απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
που μπορω να βαλω αγγελια φιλε μου? διοτι δεν εχω ξαναβαλει αλη φορα.
ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2016 19:54 #20280 από kerkyreos
kerkyreos απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
ζητω να αγορασω χαλκινο η ανοξηδοτο καζανι ( 40-50 λιτ) για αποσταξει τσιπουρου,κατα προτιμηση μεταχηρισμενο σε λιγικη τιμη,
αν καποιος εχει η γνωρηζει κατι παρακαλω στηλτε μου μνμ η τηλεφωνηστε στο 6946573539
ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/05/2016 11:52 - 11/05/2016 12:03 #20731 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Καλώς ήρθα στην παρέα σας...!!!
Πράγματι όλα ενδιαφέροντα... εδω...!!!
Είμαι σε κατάσταση αγοράς Καζανιού αλλά ακόμα μπερδεμένος.... Χαλκό ή ΙΝΟΧ?

Κάποιος ας μου πει την γνώμη του για τον Άμβυκα που παραθέτω στο Link Αν αξίζει...

Ευχαριστ'ω εκ των πρωτέρων,,,


www.tkinox.gr/products/apostaktiria/apostaktiria_tsipourou/75kg.html
Τελευταία διόρθωση: 11/05/2016 12:03 από Fotis Tsipourovas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/05/2016 14:54 #20732 από TsipouroYannis
TsipouroYannis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Aν αφιερώσεις λίγο χρόνο και διαβάσεις αυτά
που έχουν γραφτεί-για το θέμα- θα βγάλεις μόνος σου ασφαλή
συμπεράσματα και θα βρεις απαντήσεις σ' όλες σου τις
απορίες.

Χάλκινο καζάνι με inox ψυκτήρα για τσίπουρο (γνώμη μου).
Καλώς ήρθες

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/05/2016 19:24 #20733 από Fotis Tsipourovas
Fotis Tsipourovas απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Διάβασα όλα τα post... πήρα μι γνώμη αλλάακόμη μπερδεμένος... αν είδες το link ειναι ολο μαζι το καζάνι... λίγο ακριβό...
και όλο inox ... αν αγοράσω αυτό είναι όλο μαζι... ... απλά έκανα την ερώτηση να δω αν αξίζει....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2017 01:22 #23925 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Γεια σας και από μένα! Αποφάσισα κι εγώ να" μπω στον χώρο" και να προσπαθήσω να φτιάξω την δική μου τσικουδιά (όπως λέμε το απόσταγμα από στέμφυλα στην Κρήτη).
Αγόρασα λοιπόν το καζάνι που επισυνάπτω στη φωτό (χωρητικότητας 70L) και πολύ καλής ποιότητας στέμφυλα, έκανα κατά γράμμα ότι χρειαζόταν για τη ζύμωση και έφτασε η ώρα της απόσταξης.
Κατά την απόσταξη λοιπόν δεν άφησα τη θερμοκρασία να περάσει τους 85-90c η οποία είχα διαβάσει ότι είναι κ η ιδανική αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαρκέσει μία καζανιά (έως τα 18 γράδα που έκοψα) περίπου 6 με 7 ώρες! Υπερβολικά πολλές νομίζω για 55 κιλά περίπου στέμφυλα που είχα βάλει μέσα.
Το δεύτερο και μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι ότι η τσικουδιά έχει μια ανεπιθύμητη μυρωδιά ενώ στη γεύση είναι άψογη για τα δικά μου γούστα και όσων δοκίμασαν.
Τα στέμφυλα ήταν με μπόλικο μούστο, δεν ήταν στεγνά δηλαδή και επίσης στον πάτο το καζάνι έχει μια σχάρα τρυπητή, περίπου 3 πόντους πιο πάνω έτσι ώστε να περνάει μόνο ζουμί και όχι στέμφυλα για την αποφυγή του λεγόμενου τσικνίσματος.
Δοκίμασα να αποστάξω και κρασί για να κάνω τσικουδιά αλλά είχε ακριβώς την ίδια χαρακτηριστική μυρωδιά το απόσταγμα.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει;
Υπάρχει περίπτωση να παίρνει μυρωδιά από το λάστιχο που έχει στο σημείο που σφραγίζει το καπάκι στον άμβυκα;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2017 09:22 - 15/10/2017 09:33 #23926 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Καλημέρα,
το έχουμε πει τόσες φορές εδώ......
Για απόσταξη αλκοολούχων από φρουτοπολτούς το καζάνι ΠΡΕΠΕΙ να είναι χάλκινο και το ψυγείο ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ανοξείδωτο.
Αυτή η αντιπαράθεση χάλκινο εναντίον ανοξείδωτου έχει την σημασία του γη στρογγυλή εναντίον γη επίπεδη.
Το τι φταίει για την ποιότητα του απόσταγμάτος σου η απάντηση είναι μια: ο ανοξείδωτος άμβυκας φταίει.
Εάν επιθυμείς μια επιστημονικότερη απάντηση στο ερώτημά σου ξαναγράψε να σου απαντήσω.
Θα πρέπει όμως να έχεις γνώσεις χημείας για να καταλάβεις.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2017 09:33 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, georgetlf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.467 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ