file ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
16/10/2017 06:38 #23940 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Είναι ασφαλές να πάρω τη χαλκοσωλήνα που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί για τα κλιματιστικά π.χ.;

Χαλκοσωλήνες TALOS® ACR XALKOR AE Εφαρμογές :Ψύξη, κλιματισμός
Οι χαλκοσωλήνες ψυκτικών εφαρμογών ACR TALOS® είναι αναντικατάστατοι χάρη στις μοναδικές ιδιότητες που τους προσδίδει ο υψηλής καθαρότητας χαλκός:

Υψηλή θερμική αγωγιμότητα.
Αναλλοίωτες μηχανικές ιδιότητες σε μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος
Χημικά “αδρανής” έναντι όλων των ψυκτικών μέσων (refrigerants R134A, R404A, R407C, R410A)
Υψηλή καθαρότητα εσωτερικής παρειάς
Στιλπνότητα εσωτερικής επιφάνειας που μειώνει στο ελάχιστο την πτώση πίεσης με την κυκλοφορία.
Εξαιρετική συγκολλησιμότητα, είτε με σκληρή, είτε με ημίσκληρη κόλληση
Εξαιρετική “διαμορφωσιμότητα” ακόμη και εν ψυχρώ

Υλικό κατασκευής
Χαλκός αποξειδωμένος με φώσφορο (DHP-Cu) με ελάχιστη περιεκτικότητα σε χαλκό 99,9% και Ρ= 0,015% - 0,040%.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
16/10/2017 06:51 #23941 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Επίσης για την μυρωδιά(δεν μας λες πως μυρίζει , αυγό, διαλυτικό, κάτι άλλο???) δοκίμασε να κάνεις αερισμό του αποστάγματος.Πάρε με κανάτα και ρίχτω από ψηλά σ ενα κουβα, 6-7 φορές, και δες αν βελτιωθεί.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": georgetlf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 11:08 #23942 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Η μυρωδιά είναι λίγο περίεργη, νομίζω περισσότερο μοιάζει με την μυρωδιά που βγάζει το κρασί όταν βράζει.
Αερισμό όπως λες δοκίμασα, υπάρχει ελάχιστη βελτίωση.
Υπάρχει περίπτωση να παίρνει μυρωδιά από το λάστιχο που έχει στο καπάκι; Να δοκιμάσω λες να το σφραγίσω με ζυμάρι και να αφαιρέσω το λάστιχο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 11:23 #23943 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Αγαπητέ SPYROS,

Έχω κάνει δοκιμές με καθαρό λευκό κρασί αλλά και με κόκκινο, και στις δύο περιπτώσεις είχε ακριβώς την ίδια χαρακτηριστική μυρωδιά που έχει και με τα στέμφυλα (η μυρωδιά μοιάζει λίγο με την μυρωδιά κρασιού όταν βράζει).
Υπάρχει περίπτωση να μυρίζει από το λάστιχο που έχει στο πάνω μέρος για να σφραγίζει το καπάκι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 12:57 - 16/10/2017 12:59 #23944 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Βρε μήπως έβαλες πάρα πολύ θειώδες (μεταμπισουλφίτ) στο πάτημα ή και μετά??
Πόσο μεταμπισουλφιτ έβαλες, σε τι ποσότητα σταφυλοπολτού και πότε?
(η μυρωδιά δεν οφείλεται στο λάστιχο)

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 16/10/2017 12:59 από SPYROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 14:17 #23946 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Δεν έβαλα καθόλου θειώδες ούτε στο πάτημα ούτε μετά

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 14:33 #23948 από TsipouroYannis
TsipouroYannis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?

georgetlf έγραψε: ....Αγόρασα λοιπόν το καζάνι που επισυνάπτω στη φωτό (χωρητικότητας 70L) και πολύ καλής ποιότητας στέμφυλα, έκανα κατά γράμμα ότι χρειαζόταν για τη ζύμωση και έφτασε η ώρα της απόσταξης.
Κατά την απόσταξη λοιπόν δεν άφησα τη θερμοκρασία να περάσει τους 85-90c η οποία είχα διαβάσει ότι είναι κ η ιδανική αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαρκέσει μία καζανιά (έως τα 18 γράδα που έκοψα) περίπου 6 με 7 ώρες! Υπερβολικά πολλές νομίζω για 55 κιλά περίπου στέμφυλα που είχα βάλει μέσα.
Το δεύτερο και μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι ότι η τσικουδιά έχει μια ανεπιθύμητη μυρωδιά ενώ στη γεύση είναι άψογη για τα δικά μου γούστα και όσων δοκίμασαν.
Τα στέμφυλα ήταν με μπόλικο μούστο, δεν ήταν στεγνά δηλαδή και επίσης στον πάτο το καζάνι έχει μια σχάρα τρυπητή, περίπου 3 πόντους πιο πάνω έτσι ώστε να περνάει μόνο ζουμί και όχι στέμφυλα για την αποφυγή του λεγόμενου τσικνίσματος.]

Μήπως τα στέμφυλα που αγόρασες είχαν θειωθεί υπερβολικά; Πώς γνωρίζεις
ότι ήταν πολύ καλής ποιότητας; Η σχάρα επίσης από τι υλικό είναι;
Ερωτήσεις μπας και ξετυλίξουμε το κουβάρι... :)

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 16:25 #23953 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Τα στέμφυλα γνωρίζω ότι είναι πολύ καλής ποιότητας διότι είναι του ξαδέρφου μου που έχει τα αμπέλια του δίπλα από δικό μου χωράφι και φέτος είχε καταπληκτικά σταφύλια τα οποία μαζί τρυγίσαμε, αλέσαμε με μηχάνημα που ξετσαμπουρίζει και πήρα αμέσως τα στέμφυλα χωρίς να βάλουμε θειώδες ή οτιδήποτε άλλο.
Η σχάρα είναι από το ίδιο υλικό(ανοξείδωτο).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2017 23:32 #23956 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Ολα ειναι στον αερα, απο τα τελεια σταφυλια και της πρωτης σου αποσταξης σε ανοξειδωτο καζανι εως την καλη γευση αλλα κακη μυρωδια.
Βρες κανεναν γεωργο να του βρασεις καμια καζανια ωστε να συγκρινετε τα τσιπουρα για να δεις τουλαχιστον αν φταιει το καζανι (προσωπικα δεν νομιζω να φταιει αυτο).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/10/2017 00:40 #23957 από georgetlf
georgetlf απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Αγαπητέ φίλε stelios1,

Μπορεί να θεωρείς ότι όλα είναι στον αέρα αλλά από τα ίδια στέμφυλα δυο καζανάρηδες (επαγγελματίες) στην περιοχή μας, απέσταξαν εξαιρετική τσικουδιά.
Ο ένας απ’αυτούς ήταν μαζί μου για βοήθεια όταν έκανα την δική μου απόσταξη και ο ίδιος είπε ότι η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι ότι η μυρωδιά έχει να κάνει με το ανοξείδωτο καζάνι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ