file ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?

Περισσότερα
30/10/2017 00:00 #24045 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
gomati_sok Αυτο δεν ειναι τραγουδι ειναι τραγουδακι που το θυμηθηκες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/11/2017 23:10 #24730 από dimgeo4
dimgeo4 απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
καλησπέρα,θα ήμουν ευγνομων αν με βοηθούσε κάποιος με πληροφορίες για κατασκευή ανοξείδωτου ανβυκα 200 λίτρων.
(πάχη ανοξείδωτου κτλ)
ευχαριστώ πολυ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/11/2017 13:20 #24746 από ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
εχω εναν 150 λιτ.για πωληση..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/11/2017 09:48 #24764 από mag
mag απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Ενδιαφερομαι για αγορα καζανιου ,γυρω στα 70 - 80 λιτρα. Υπάρχει τιποτε διαθεσιμο; τηλ. 6983507404.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/11/2017 18:31 #24768 από EntropiaRuler
EntropiaRuler απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Νομίζω οτι θα ήταν πιο κομψό απο άποψη χημικού διαχωρισμού να χρησιμοποιούσαμε κβαντικούς μαγνήτες.
Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στην εκπομπή γλοιονίων με τέτοια συχνότητα που να δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο spin
τέτοιο ουτως ώστε να έλκονται τα μόρια της επιλογής μας τα οποία έχουν ένα ηλεκτρονιακό νέφος κατανεμημένο στο χώρο
με τέτοιον τρόπο ουτως ώστε να γνωρίζουμε την συχνότητα με την οποία θα ασκήσουμε πάνω τους τις κβαντικές μας δυνάμεις.Τα στέμφυλα
θα μπορούσαν να αιωρούνατι σε ένα βαρυτικό πεδίο και ο διαχωρισμός θα λάμβανε χώρα χωρίς καμία επαφή με άλλες ουσίες.
Το προιόν που θα παράγαμε τότε θα ήταν 100% αιθανόλη και αντί για τσίπουρο θα το ονομάζαμε τσίγουρο (απο το σίγουρο) γιατί σίγουρα
θα ήταν αιθανόλη αναλυτικής καθαρότητας.Στην συνέχεια θα το γραδάραμε με νερό και θα ήταν ένα απόλυτα υγειινό τελικό προιόν.
Το θέμα είναι οτι το τσίπουρο εδώ και χρόνια αποστάζεται σε χάλκινους αποστακτήρες
και για αυτόν τον λόγο έχει και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.Θα ήθελα να με συνχωρέσετε για το ήφος μου αλλα
θα ήθελα να δώσω μια μικρή νότα χιούμορ πάνω στην απόπειρα της επιστήμης να παρέμβει στην παράδοση έχοντας σαν πρόσχημα διάφορους κανόνες του ΚΤΠ (κώδικα τροφίμων και ποτών) που αν και σεβαστεί καμιά φορά έχουν και την σκοπιμότητά τους.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/11/2017 19:30 - 20/11/2017 19:38 #24769 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Φίλε Entropiaruler καλησπέρα,

Χωρίς αστεία υπάρχουν ήδη μέθοδοι διαχωρισμού αλκοολικών διαλυμάτων που δεν βασίζονται στην διαφορά ζέσεως των επι μέρους συστατικών, η την διαφορά πήξεως.
Ακόμα όχι κβαντικόι διαχωριστήρες αλλά πιστεύω οσονούπω.
Η τάση σε βιομηχανικούς διαχωριστήρες, δεν λέω αποστακτήρες, είναι αυτή της δημιουργίας ιοντοανταλακτικών ρητινών που επιτέπουν την δίοδο αυστηρά και μόνο της αιθυλικής αλκοόλης.
Απόλυτος διαχωρισμός λοιπόν χωρίς κατανάλωση τόσης περιττής ενέργειας θέρμανσης.
Ακόμα και στους παραδοσιακούς αποστακτήρες θέρμανσης ήδη υπάρχουν οι συνεχείς, υπό κενό, υπό πίεση, με ρεύμα υδρατμών κλπ κλπ.
Το νόημα όμως δεν είναι να πάρεις την σκέτη αλκοόλη αλλά να συναποστάξεις χιλιάδες άλλες ουσίες που θα σου δώσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που επιθυμείς, για την βότκα σου το ουίσκυ σου το τσίπουρό σου και όλα τα άλλα αποστάγματα.
Και σε αυτή τη δουλειά μόνο οι χάλκινοι εξελιγμένοι μοντέρνοι αποστακτήρες μπορούν να τα καταφέρουν.
Η παραδοχή σου ότι η επιστήμη αντιπαλεύεται την παράδοση είναι τελείως λάθος.
΄Ισα ίσα προσπαθεί να την κάνει καλύτερη.
Δεν υπάρχει τίποτα το παραδοσιακό σε ένα απόσταγμα γεμάτο με μεθυλική αλκοόλη, φθαλικούς εστέρες και βαριά μέταλλα.
Στον ΚΤΠ σε ότι αφορά στα αποστάγματα ποιός κανόνας με κρυμμένη σκοπιμότητα είναι αυτός που σε βρίσκει αντίθετο;
Θα ήθελα να ακούσω τα στοιχεία σου.

ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 20/11/2017 19:38 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/11/2017 21:42 #24770 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Απαγορευεται ρητα οποιοσδηποτε εκσυγχρονισμος στα καζανια των αγροτων, υποτιθεται για να κρατηθει ο παραδοσιακος χαρακτηρας της διαδικασιας. Εδω σιγουρα υπηρξε καποια σκοπιμοτητα, δεν ξερω ποια ηταν αυτη αλλα αποκλειεται να ηταν προστασια της υγειας των καταναλωτων. Ισως να ηταν το να μην φθανουν οι αγροτες την βιομηχανικη ποιοτητα, ισως για να αποτρεπουν μεγαλες παραγωγες, ισως ισως ισως.
Ομως.. ολο αυτο προστατευει και τον λογο υπαρξης των διημερων (διατητειται σαν κατι παραδοσιακο που ενισχυει το εισοδημα του φτωχου? αγροτη κατλ), νατην η ατιμη η αντιφαση! Δεν θα μπορουσε να μην υπηρχε αυτη.
Με απασχολει ενα θεμα και θα ηθελα την γνωμη ειδικων, τι θα κερδιζαμε αν η αποσταξη γινοταν σε υποπιεση? Θα εβγαινε πιο δυνατο? (δεν νομιζω αλλα ισως, οποτε δεν με ενδιαφερει) Θα εβγαινε πιο γρηγορα? Ουτε αυτο με ενδιαφερει γιατι αυτο το πετυχαινεις και με πολυ φωτια και επισης ευκολα θα βρεις τ μπελα σου.
ΚΑΥΣΙΜΟ θα μπορουσαμε να μειωσουμε ετσι???
Μια τετοια συζητηση θα ηταν παρα πολυ χρησιμη εαν, θεωρητικα τουλαχιστον, θα ειχε πρακτικο αποτελεσμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/11/2017 10:07 - 21/11/2017 10:13 #24771 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Καλημέρα φίλοι,
Απόσταξη με υποπίεση μειώνει το σημείο ζέσεως όλων των επί μέρους συστατικών και του νερού συμπεριλαμβανομένου.
Θεωρητικά δεν αλλάζει την ποιότητα του αποστάγματος αλλά τον χρόνο και την κατανάλωση ενέργειας.
Όπως το καταννοώ, χωρίς να έχω κάποια βιβλιογραφική τεκμηρίωση, δεδομένης της ήπιότερης θερμοκρασίας, δίνει "χρόνο" και "χώρο" στα επί μέρους πτητικά να διαχωριστούν καλύτερα.
Πιστεύω κάνει κλασματικότερη την κλασματική απόσταξη.
Λυπάμαι για τον νεολογισμό αλλά είναι αναγκαίος.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 21/11/2017 10:13 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/11/2017 09:41 #24777 από EntropiaRuler
EntropiaRuler απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Δεν πιστεύω οτι η επιστήμη αντιπαλεύεται την παράδοση σε καμία περίπτωση.Αυτό που είπα ήταν πως με πρόσχημα
τους κανόνες του ΚΤΠ καμιά φορά η επιστήμη παρεμβαίνει στην παράδοση. Ο ΚΤΠ συντάσεται απο ανθρώπους οι οποίοι
δεν είναι δυνατόν να ισχυριστούμε πως είναι αλάνθαστοι. Κάθε κράτος έχει τα δικά του όρια στην ανίχνευση των επικύνδινων ουσιών
και απο αυτό φαίνεται πως το αντικειμενικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι που αιωρείται στον χώρο της απο κοινού συμφωνίας
διαφόρων οργανισμών και ερευνητικών ομάδων. Όσο αυστηρότεροι είναι οι κανόνες που διέπουν την απόσταξη όσων αφορά την
ποιότητα του τελικού προιόντος τόσο θα δυσκολεύεται ένας αγρότης να συμορφωθεί με τους κανόνες αυτούς. Μπορεί αυτός να εκτελεί
μια πορεία που του έμαθε ο παππούς του και με το τσίπουρο που παράγει με την ίδια αυτή συνταγή να έπινε το χωριό για
τέσσερεις και πέντε γενιές χωρίς να πάθει κανένας τίποτα αλλα κάποια στιγμή να ερχόταν το κράτος και να τον ενημέρωνε οτι το τσίπουρο
αυτό που βγαίνει απο το καζάνι του κάνει κακό στην υγεία των καταναλωτών. Έτσι αυτός θα προσπαθούσε να συμορφωθεί με τους κανόνες
αυτούς δίνοντας χρήματα σε χημικές αναλύσεις, αγοράζοντας inox ψυκτήρες ή ότι άλλο θέλετε. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι
να καταλάβουμε ποιον συμφέρει ο αυστηρότερος έλενχος στην "ποιότητα" του τσίπουρου. Στον βιομήχανο που έχει πέντε χημικάρες με
μια εργαστηριάρα σαν διαστημόπλοιο, ή στον αγρότη που απλώς κάνει ότι τον δίδαξαν οι παλαιότεροι; Απο την άλλη πρέπει να παραδεχτούμε
πως υπάρχει μεγαλήτερη πιθανότητα να παραχθεί ένα τσίπουρο κακής ποιότητας απο έναν αγρότη παρά απο έναν βιομήχανο. Έχουμε εδώ
λοιπόν μια διελκυστίνδα, ένα λεπτό ζήτημα που πρέπει να του δείξουμε την απαραίτητη προσοχή για να μην καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα
οποία είναι ακραία.Δεν πιστεύω πως ένα απόσταγμα γεμάτο μεθανόλη φθαλικούς εστέρες και βαρέα μέταλλα έχει κάποια σχέση με την παράδοση.
Όσων αφορά τις σκοπιμότητες οι ρίζες τους είναι πολύ βαθιές για να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο άρθρο του ΚΤΠ. Αυτές αρχίζουν ακόμα και απο
ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού που πληρώνονται για να κάνουν συγκεκριμένες μελέτες για ότι τους πεί αυτός που τους πλήρωσε διαμορφώνοντας έτσι τον χώρο στον οποίο κινήται το αντικειμενικό για όλους τους ΚΤΠ οχι μόνο της Ελλάδας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/11/2017 11:20 - 22/11/2017 11:30 #24778 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ. Χάλκινος ή ανοξείδωτος?
Φίλε Entropiaruler καλημέρα,
σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Σέβομαι απόλυτα την γνώμη σου αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε ορισμένα σημεία, όπως και να συμφωνήσω σε άλλα.
Για να είμαι δε πιό παραστατικός θα μιλήσω με συγκεκριμένα πραγματικά παραδείγματα.
Παλαιότερα πριν το ΔΠΠ στην περιοχή της Θεσσαλίας παρατηρήθηκαν αυξημένα σε αριθμό περιστατικά δηλητηρίασης με μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα.
Με τις τότε επιστημονικές δυνατότητες το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατάφερε να εντοπίσει το πρόβλημα στον μόλυβδο και σε άλλα μέταλλα που εχρησιμοποιείτο για τις κολλήσεις των επί μέρους τμημάτων των αμβύκων.
Μετά ενημέρωση των τοπικών κοινοτήτων και τις αυτοννόητες αλλαγές το πρόβλημα περιορίστηκε δραστικά.
Πρόσφατα μιλώντας με τον πρώην Διευθυντή του ΧΤΚ (χημείο του Κράτους) στην Θεσσαλονίκη και προιστάμενο του ΕΦΕΤ στην Βόρεια Ελλάδα μου ανέφερε ότι σε μετρήσεις δειγμάτων από διήμερους στην συντρηπτική τους πλειονότητα σε ότι αφορά την μεθυλική αλκοόλη ήταν απόλυτα σωστά και μάλιστα με πολύ χαμηλές τιμές.
Το απέδωσε δε στην γνώση και στον διαχωρισμό που πιά γίνεται με την απόρριψη των ουρών.
Το πρόβλημα με τα φθαλικά παραμένει αλλά είναι θέμα χρόνου η γνώση να περάσει και να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές.
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των εθνικών ΚΤΠ επιβάλλει την πλήρη εναρμόνιση εκτός και αν τα κατά κράτος εθνικά όρια είναι αυστηρότερα.
Ο Ελληνικός Εθνικός ΚΤΠ λοιπόν, πλήρως εναρμονισμένος με τον Ευρωπαικό ΚΤΠ, για τα αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής,έχει υπερβολικά υψηλά όρια μεθυλικής αλκοόλης που δεν μας χρειάζονται και πέρασαν μετά παρέμβαση των Πορτογάλων και Γερμανών, ξεκάθαρη σκοπιμότητα!!!
Το όριο είναι στα 1000mg μεθυλικής αλκοόλης ανά λίτρο αποστάγματος όταν ο μεσος Έλληνας διήμερος καταφέρνει 200mg, οι επίσημες ποτοποιίες χαμηλότερα, και στο ούζο σχεδόν ανύπαρκτη.
Για να ευλογήσουμε δε και τα γένια μας συγχαρτήρια στον αμπελουργό που από καιρό έχει αναδείξει το πρόβλημα των φθαλικών και τουλάχιστον τα μέλη του κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
Αυτό δε έγινε πριν η διεθνής επιστημονική κοινότητα αποδείξει την θετική σχέση φθαλικών και καρκίνου!!!
Αποδείξεις λοιπόν για σκοπιμότητες και για την επιστήμη σε σχέση με την παράδοση.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο για έναν ερασιτέχνη, γεωργό διήμερο, ή επαγγελαμτία διήμερο να παραξει ποιοτικά αποστάγματα.
Δεν χρειάζεται εξελιγμένα εργαστήρια ή πανάκριβες επενδύσεις.
Απλά πράγματα χρειάζονται και το κυριώτερο σεβασμός στην παράδοση στους νόμους και τους συνανθρώπους μας.
Εξάλλου μια λεπτομερής εργαστηρική ανάλυση που θα ελέγξει τα βασικά ενός αποστάγματος κοστίζει περίπου 20-30 Ε
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 22/11/2017 11:30 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ