αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
- Dimitsious
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καλή σου μέρα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 900
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1250
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Dimitsious
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- spiros.mammonas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Φέτος λέω να χρησιμοποιήσω σταφύλι ροδίτη περίπου 1000 κιλά και να ρίξω μέσα και στέμφυλα από μοσχάτο μέσα περίπου 100 κιλά για να πάρω αρώματα του μοσχάτου. Πιστεύετε να έχω αποτέλεσμα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
spiros.mammonas έγραψε: Καλημέρα και καλή αποστακτική περίοδο να έχουμε.
Φέτος λέω να χρησιμοποιήσω σταφύλι ροδίτη περίπου 1000 κιλά και να ρίξω μέσα και στέμφυλα από μοσχάτο μέσα περίπου 100 κιλά για να πάρω αρώματα του μοσχάτου. Πιστεύετε να έχω αποτέλεσμα?
Είσαι καταδικασμένος σε επιτυχία.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ζορμπάς
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις όσο βαρετές και να είναι μιας και από ότι βλέπω έχουν απαντηθεί αλλά θέλω λίγο παραπάνω προσωπική σιγουριά !!
Σήμερα τρύγησα τα πρώτα ώριμα σταφύλια μου και τα προορίζω για τσίπουρο με γλυκάνισο αν και θα ήθελα και λίγο ρακί , μέτρησα με το μπομέ επιλέγοντας μερικές ρόγες και μου έδειξε 12,5 με 13 περίπου , φοβάμαι να αφήσω τα ώριμα και άλλο πάνω στο κλήμα γιατί φοβάμαι οτι δεν θα πάρω ούτε το λιγοστό μου τσιπουράκι , εσ\πασα και μαζεψα με τα χερακια μου μια μια τις ώριμες ρώγες , αφού άλλη δουλειά δεν είχα , και τα έβαλα σε ένα μικρό για αρχή βαρελάκι των 35 λίτρων .
Η πρώτη ερώτηση είναι οτι μόλις τελείωσα με το βαρέλι και ξαναμέτρησα με το μπομέ μου έδειξε 11 , είναι φυσιολογικο απο ότι καταλαβαίνω μιας και απο αυτά που δι\άβασα σε εσάς πρέπει να μηδενείση έτσι?
Και το δεύτερο ερώτημα μου είναι , σκοπεύω σταδιακά και με τον ίδιο τρόπο , ρωγα ρωγα να τρυγήσω αν καταφέρω τις δυο κληματαριές στην αυλή μου , και θέλω να ξέρω αν μπορώ το σημερινό τρύγο που τον έχω ήδη στο βαρελάκι μου , μπορώ να προσθέσω και τον αυριανό ώστε αν έρθει η ώρα και συμπληρώσω ένα βράσιμο στο καζάνι να μπορώ να έχω την ποσότητα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ζορμπάς
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ζορμπάς έγραψε: Καλησπέρα και από εμένα , καλά κρασιά να έχουμε και αν είναι και δυνατόν τα αμπέλια ολονών να φυτρώνουν και στην πέτρα !!
Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις όσο βαρετές και να είναι μιας και από ότι βλέπω έχουν απαντηθεί αλλά θέλω λίγο παραπάνω προσωπική σιγουριά !!
Σήμερα τρύγησα τα πρώτα ώριμα σταφύλια μου και τα προορίζω για τσίπουρο με γλυκάνισο αν και θα ήθελα και λίγο ρακί , μέτρησα με το μπομέ επιλέγοντας μερικές ρόγες και μου έδειξε 12,5 με 13 περίπου , φοβάμαι να αφήσω τα ώριμα και άλλο πάνω στο κλήμα γιατί φοβάμαι οτι δεν θα πάρω ούτε το λιγοστό μου τσιπουράκι , εσ\πασα και μαζεψα με τα χερακια μου μια μια τις ώριμες ρώγες , αφού άλλη δουλειά δεν είχα , και τα έβαλα σε ένα μικρό για αρχή βαρελάκι των 35 λίτρων .
Η πρώτη ερώτηση είναι οτι μόλις τελείωσα με το βαρέλι και ξαναμέτρησα με το μπομέ μου έδειξε 11 , είναι φυσιολογικο απο ότι καταλαβαίνω μιας και απο αυτά που δι\άβασα σε εσάς πρέπει να μηδενείση έτσι?
Και το δεύτερο ερώτημα μου είναι , σκοπεύω σταδιακά και με τον ίδιο τρόπο , ρωγα ρωγα να τρυγήσω αν καταφέρω τις δυο κληματαριές στην αυλή μου , και θέλω να ξέρω αν μπορώ το σημερινό τρύγο που τον έχω ήδη στο βαρελάκι μου , μπορώ να προσθέσω και τον αυριανό ώστε αν έρθει η ώρα και συμπληρώσω ένα βράσιμο στο καζάνι να μπορώ να έχω την ποσότητα?
Να προσθέσω οτι προκειτε για κοκκινο σταφυλλι απο ρωσια , ρωσικο το ονομασαν και ετσι το λεω , και μαλιστα εχω και ενα θεμα με την ωριμανση που με αναγκαζει να μαζευω ρογα ρογα τα ωριμα αι μονο . Δεν ωριμασε ολοι οι ποσοτητα των τσαμπιων και σε συνολο αλλα και σε επιπεδο τσαμπιου τι κανω?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Το σταφύλι σου λέγεται μεν Ρώσικο αλλά η προέλευσή του είναι από την Αμερική.
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για αυτό το σταφύλι στον αμπελουργό.
Δεν υπάρχει πρόβλημα σε ζυμούμενο γλεύκος να προσθέτεις εκ νέου φρέσκα τρυγημένα σταφύλια.
Η ζύμωση θα συνεχιστεί κανονικά.
Πάντως η διαδικασία που περιγράφεις να τρυγάς δλδ σταδιακά μόνο τα υπερώριμα σταφύλια στερεί από το κρασί και το τσίπουρό σου τις απαραίτητες οξύτητες.
Υπερώριμα σταφύλια σχεδόν ΔΕΝ έχουν οξέα.
Η γνώμη μου είναι ότι κουράζεσαι χωρίς λόγο.
Περίμενε να ωριμάσουν οι κληματαριές σου, τρύγα και τα πανωστάφυλα και ζύμωσε.
Το συγκεκριμένο σταφύλι δεν ανεβάζει σάκχαρα ιδίως σε μεγάλα φορτία όπως στις κληματαριές.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο