file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
21/02/2017 10:01 #22828 από Dimitsious
Dimitsious απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Σ΄ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Καλή σου μέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/02/2017 11:18 #22831 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Χαρά μου αν βοήθησα.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/02/2017 21:32 #22833 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Μπορεις να ανλησεις και καποια στοιχεια βλεποντας στα θεματα ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015 και ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2016.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/02/2017 00:25 #22836 από Dimitsious
Dimitsious απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Σ¨ευχαριστώ Αλέξανδρε! Ήταν πράγματι χρήσιμα θέματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/08/2017 13:40 #23496 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημέρα και καλή αποστακτική περίοδο να έχουμε.

Φέτος λέω να χρησιμοποιήσω σταφύλι ροδίτη περίπου 1000 κιλά και να ρίξω μέσα και στέμφυλα από μοσχάτο μέσα περίπου 100 κιλά για να πάρω αρώματα του μοσχάτου. Πιστεύετε να έχω αποτέλεσμα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/08/2017 14:12 #23498 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Ο Ροδίτης και από μόνος του δίνει καλό τσίπουρο. Αρκεί να έχει καλά μπομε, για να έχεις και απόδοση Πέρσι τρυγήθηκε με 13,5. Φέτος δεν το βλέπω να ανεβάζει σάκχαρα. Υπόψιν ότι <<έφαγε>>, 2 παγωνιές και 2 χαλάζια, φέτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/08/2017 19:01 #23499 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

spiros.mammonas έγραψε: Καλημέρα και καλή αποστακτική περίοδο να έχουμε.

Φέτος λέω να χρησιμοποιήσω σταφύλι ροδίτη περίπου 1000 κιλά και να ρίξω μέσα και στέμφυλα από μοσχάτο μέσα περίπου 100 κιλά για να πάρω αρώματα του μοσχάτου. Πιστεύετε να έχω αποτέλεσμα?


Είσαι καταδικασμένος σε επιτυχία.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/09/2017 17:23 #23567 από Ζορμπάς
Ζορμπάς απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλησπέρα και από εμένα , καλά κρασιά να έχουμε και αν είναι και δυνατόν τα αμπέλια ολονών να φυτρώνουν και στην πέτρα !!

Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις όσο βαρετές και να είναι μιας και από ότι βλέπω έχουν απαντηθεί αλλά θέλω λίγο παραπάνω προσωπική σιγουριά !!

Σήμερα τρύγησα τα πρώτα ώριμα σταφύλια μου και τα προορίζω για τσίπουρο με γλυκάνισο αν και θα ήθελα και λίγο ρακί , μέτρησα με το μπομέ επιλέγοντας μερικές ρόγες και μου έδειξε 12,5 με 13 περίπου , φοβάμαι να αφήσω τα ώριμα και άλλο πάνω στο κλήμα γιατί φοβάμαι οτι δεν θα πάρω ούτε το λιγοστό μου τσιπουράκι , εσ\πασα και μαζεψα με τα χερακια μου μια μια τις ώριμες ρώγες , αφού άλλη δουλειά δεν είχα , και τα έβαλα σε ένα μικρό για αρχή βαρελάκι των 35 λίτρων .

Η πρώτη ερώτηση είναι οτι μόλις τελείωσα με το βαρέλι και ξαναμέτρησα με το μπομέ μου έδειξε 11 , είναι φυσιολογικο απο ότι καταλαβαίνω μιας και απο αυτά που δι\άβασα σε εσάς πρέπει να μηδενείση έτσι?

Και το δεύτερο ερώτημα μου είναι , σκοπεύω σταδιακά και με τον ίδιο τρόπο , ρωγα ρωγα να τρυγήσω αν καταφέρω τις δυο κληματαριές στην αυλή μου , και θέλω να ξέρω αν μπορώ το σημερινό τρύγο που τον έχω ήδη στο βαρελάκι μου , μπορώ να προσθέσω και τον αυριανό ώστε αν έρθει η ώρα και συμπληρώσω ένα βράσιμο στο καζάνι να μπορώ να έχω την ποσότητα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/09/2017 20:52 #23577 από Ζορμπάς
Ζορμπάς απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Ζορμπάς έγραψε: Καλησπέρα και από εμένα , καλά κρασιά να έχουμε και αν είναι και δυνατόν τα αμπέλια ολονών να φυτρώνουν και στην πέτρα !!

Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις όσο βαρετές και να είναι μιας και από ότι βλέπω έχουν απαντηθεί αλλά θέλω λίγο παραπάνω προσωπική σιγουριά !!

Σήμερα τρύγησα τα πρώτα ώριμα σταφύλια μου και τα προορίζω για τσίπουρο με γλυκάνισο αν και θα ήθελα και λίγο ρακί , μέτρησα με το μπομέ επιλέγοντας μερικές ρόγες και μου έδειξε 12,5 με 13 περίπου , φοβάμαι να αφήσω τα ώριμα και άλλο πάνω στο κλήμα γιατί φοβάμαι οτι δεν θα πάρω ούτε το λιγοστό μου τσιπουράκι , εσ\πασα και μαζεψα με τα χερακια μου μια μια τις ώριμες ρώγες , αφού άλλη δουλειά δεν είχα , και τα έβαλα σε ένα μικρό για αρχή βαρελάκι των 35 λίτρων .

Η πρώτη ερώτηση είναι οτι μόλις τελείωσα με το βαρέλι και ξαναμέτρησα με το μπομέ μου έδειξε 11 , είναι φυσιολογικο απο ότι καταλαβαίνω μιας και απο αυτά που δι\άβασα σε εσάς πρέπει να μηδενείση έτσι?

Και το δεύτερο ερώτημα μου είναι , σκοπεύω σταδιακά και με τον ίδιο τρόπο , ρωγα ρωγα να τρυγήσω αν καταφέρω τις δυο κληματαριές στην αυλή μου , και θέλω να ξέρω αν μπορώ το σημερινό τρύγο που τον έχω ήδη στο βαρελάκι μου , μπορώ να προσθέσω και τον αυριανό ώστε αν έρθει η ώρα και συμπληρώσω ένα βράσιμο στο καζάνι να μπορώ να έχω την ποσότητα?

Να προσθέσω οτι προκειτε για κοκκινο σταφυλλι απο ρωσια , ρωσικο το ονομασαν και ετσι το λεω , και μαλιστα εχω και ενα θεμα με την ωριμανση που με αναγκαζει να μαζευω ρογα ρογα τα ωριμα αι μονο . Δεν ωριμασε ολοι οι ποσοτητα των τσαμπιων και σε συνολο αλλα και σε επιπεδο τσαμπιου τι κανω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2017 08:32 #23579 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημέρα Ζορμπά.
Το σταφύλι σου λέγεται μεν Ρώσικο αλλά η προέλευσή του είναι από την Αμερική.
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για αυτό το σταφύλι στον αμπελουργό.
Δεν υπάρχει πρόβλημα σε ζυμούμενο γλεύκος να προσθέτεις εκ νέου φρέσκα τρυγημένα σταφύλια.
Η ζύμωση θα συνεχιστεί κανονικά.
Πάντως η διαδικασία που περιγράφεις να τρυγάς δλδ σταδιακά μόνο τα υπερώριμα σταφύλια στερεί από το κρασί και το τσίπουρό σου τις απαραίτητες οξύτητες.
Υπερώριμα σταφύλια σχεδόν ΔΕΝ έχουν οξέα.
Η γνώμη μου είναι ότι κουράζεσαι χωρίς λόγο.
Περίμενε να ωριμάσουν οι κληματαριές σου, τρύγα και τα πανωστάφυλα και ζύμωσε.
Το συγκεκριμένο σταφύλι δεν ανεβάζει σάκχαρα ιδίως σε μεγάλα φορτία όπως στις κληματαριές.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ