file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
16/10/2017 06:11 #23939 από Ζορμπάς
Ζορμπάς απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Τελειωσα το μαζεμα , απο με την κληματαρια μου , δυστηχως με βροχες , αλλα εχω ενα μικρο θεματακι , το ενα βαρελι εχει μηδενισει αλλα δεν κατεβαινει ποιο χαμηλα με το ειδικο βαρος , στην οψη και στην μυρωδια ειναι νορμαλ με εξαιρεση οτι δεν εχει καθαρο κρασι επανω αλλα ειναι σαν μια ομοιομορφη μαζα σταφυλοπολτου . Ειναι κατι να με ανυσηχει? σε λιγες μερες παω για βρασιμο να εχω θεμα με το συγκεκριμενο? Δεν παρουσιαζει κανενα σημαδι ξυνισματος , μπορει να φταινε οι ρογες που ειχαν χαμηλα ζαχαρα στο μαζεμα σε συνδιασμο με την βροχη που ειχα εκεινες τις μερες?

Να σημειωσω οτι προσθεσα μουστο που ηταν στο 0.990-0,985 πριν λιγες μερες γιατι ειχε την ιδια ακριβως οψη και φοβηθηκα μην παθω καμια ζημια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2020 10:06 #28590 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημέρα σε όλους.
Τι γνώμη έχετε για την απόσταξη μοσχοφίλερου και αγιωργιτικου? Λέω να πειραματιστώ φέτος με αυτές τις ποικιλίες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/09/2020 20:03 #28595 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Πειραματισου φίλε μου. Όπως και να έχει, η καλή πρωτη υλη και η σωστή αποσταξη,να είσαι σίγουρος πως θα δώσουν καλό απόσταγμα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2020 07:45 - 29/09/2020 07:49 #28635 από leonkrts
leonkrts απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημέρα. Ήθελα να ακούσω γνώμες - εμπειρίες για τον κ. Ματθαιο Παυλίδη. Έχει κάνει άμβυκα κάποιο μέλος εκεί; Είναι ευχαριστημένος;
Χάλκινο 60-70 λίτρων θέλω να φτιάξω με χάλκινο ψύκτη με κάθετους σωλήνες.
Τελευταία διόρθωση: 29/09/2020 07:49 από leonkrts.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 08:07 - 04/10/2020 08:08 #28655 από Ζορμπάς
Ζορμπάς απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
καλημερα παιδες , 4 χρονια φετος παμε για τσιπουρο . την πρωτη χρονια που σας γνωρισα το 2017 , νομιζω οτι πρεπει να εκαψα φλαντζα απο την υπερβολικη πληροφορια για το θεμα τσιπουρο . Θελω να σας ευχαριστησω πραγματικα ολους οσους δουλεψαν για την σελιδα αυτη και παμε μια ανασκοπιση ...

2017 σταφυλια (ζαμπελα) μαυρα και γλυκα , τα μαζευα ρογα ρογα πανω απο την κληματαρια της αυλης , ζαχαρα νορμαλ για να ξεκινησει η ζυμωση , ποσοτητα δυο καζανιες και μια μεταβραση , δεν μου εκοψε ο καζανας κεφαλια και ουρες και τελικο πηρα 45 λιτρα ρακι στα 20,5γρ

2018 σταφυλια (ζαμπελα) μαυρα γλυκα και βιαστηκος οπως τα περσι δεν με φτασαν στο τελος για δυο καζανιες και προσθεσα μοσχατα πολυ κακης διαλογης αλλα προσππαθησα να τα προσεξω εγω , τα διαλεξα και αυτα ρογα ρογα και τα επλυνα κιολας ... (πολλες βρωμιες απο λασπες μεχρι τι θες) παμε καζανι δεν κοψαμε κεφαλια ουρες ... 42 περιπου λιτρα γραππα διπλης αποσταξης , ο καζανας εδω με τσακισε γιατι μου εριξε ενα ασπρο υγρο μεσα ... απο φρουτα λεει ...οκ .... τσατιζοντε μετα αν βαζουμε μεσα συκα , ροιδα και κδωνια ... δεν πραζ ... το τσιπουρο δεν μου αρεσε μου εβγαζε περιεργα αρωμματα συν το οτι δεν μου αρεσει το μοσχατο που δεν το ειχα ξαναπειει...

2019 ... σταγυλια μαυρα και γλυκα ... παλι βιαστικος ζαχαρα ανεβασμενα και προσθεσα για να συμπληρωσω γκριπσον... μετα απο συμβουλη φιλου που ασχολειτε σοβαρα οπως και εσεις με τα κρασια και με αποσταξεις στην αθηνα , εκανα μονη βραση κοβοντας 1,5 λιτρο κεφαλη και απο τις δυο καζανιες και μαζεψας το τσιπουρο μου μεχρι να τσιμπιση 18,8γρ και κρατησα και το υπολοιπο εως και το 15γρ ... το τσιπουρο θαυμασιο , χωρις αρωμματα καθως και ευκολοποιωτο , ειχα 45 λιτρα γραππα στους 20.5γρ και λιγους μηνες αργοτερα το κατεβασα στους 19.5 .

2020 σταφυλια επιτελους μονο δικα μου , οριακα δυο καζανιες , ζαχαρα .... απο 16 μεχρι και 18 μπωμε ... χαμος ... τα μαζεψα σε δυο δοσεις , γιατι φετος τρεις οι κληματαριες ... δεν ειμαι ικανοποιημενος με την ποσοτητα , αλλα χαμογελαω !! θελω τωρα να ρωτησω , στην δευτερη αποσταξη , να προσθεσω κεφαλια και ουρες ? και αν ναι να βγαλω στην δευτερη αποσταξη κεφαλια και ουρες να τις εχω και του χρονου?

καλα κρασια παιδια και στην πετρα να φυτρωνει ...

(:) :) :) :evil: :evil: :evil: :P :P :P φετος τραβηξα και 20 λιτρα μουστο !!!!! και θα παρω και λιγο μπρουσκο...!!!!)
Τελευταία διόρθωση: 04/10/2020 08:08 από Ζορμπάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 10:21 #28656 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημερα, καλη επιτυχία, είσαι σίγουρος πως τα μπωμε είναι τόσα;Αν ναι, δεν βλέπω να κάνεις μπρουσκο, ουτε καλό τσίπουρο, λόγω των αζυμωτων σακχάρων που θα έχεις.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, lyggas, Ζορμπάς

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 13:23 - 04/10/2020 13:31 #28657 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Με τι όργανο μέτρησες τα μπομε;
Ζαμπέλα, σε κληματαριά, με 16-18 μπομέ, δεν νομίζω ότι υπάρχει. Το πιθανότερο να μετρήθηκε σε BRIX όχι σε BAUME.
Βάλε τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά και μην βιάζεσαι.
Η πρόσθεση επιτραπέζιων σταφυλιών, για παρασκευή τσίπουρου, δεν είναι και το ιδανικό. Η χρήση των επιτραπέζιων είναι προς βρώση και των οινοποιησιμων για κρασιά και αποστάγματα.
Η Ζαμπέλα είναι χονδροφλουδο. Θα κάνεις οπωσδήποτε δεύτερη απόσταξη.

facebook = οινοποίηση απόσταξη
Τελευταία διόρθωση: 04/10/2020 13:31 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 13:56 #28658 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Η ζαμπέλα είναι για ίσκιο σε κρεβατίνα στις αυλές, για να λέμε αλήθειες και όχι παραμύθια
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 21:53 #28668 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

κωστας χ έγραψε: Η ζαμπέλα είναι για ίσκιο σε κρεβατίνα στις αυλές, για να λέμε αλήθειες και όχι παραμύθια


+1000
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2020 22:26 #28671 από billpashos
billpashos απάντησε στο θέμα: Πωλείται άδεια κατοχής αποστακτικού μηχανήματος για παραγωγή τσίπουρου. 40 λίτρ.

alexandros.k έγραψε: Καλημερα, καλη επιτυχία, είσαι σίγουρος πως τα μπωμε είναι τόσα;Αν ναι, δεν βλέπω να κάνεις μπρουσκο, ουτε καλό τσίπουρο, λόγω των αζυμωτων σακχάρων που θα έχεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ