file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
15/10/2015 15:38 #19662 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Φίλε vroutzounis καλησπέρα,
διευκρίνησε σε παρακαλώ τι εννοείς "βαριά μυρωδιά¨.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 15:45 #19663 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Επειδη συγκρινω την οσμη της 'βαριας' σουμα με αλλη απο καθαρο μουστο, ενω στη σουμα απο καθαρο μουστο υπαρχουν αρωματα αν και λιγο βαρια, στην δευτερη με το μεταμπισουλφιτ φαινονται να απουσιαζουν τα αρωματα ή να επισκιαζει η βαρια μυρωδια που μοιαζει με την μυρωδια που εχει το παλιο λαδι (δεν θα ελεγα πετρελαιηλα)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 16:32 - 15/10/2015 16:33 #19664 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Η σούμα σου τι χρώμα έχει;
Στην επιφάνειά της υπάρχει κάτι σαν φιλμ λαδιού;
Ακόμα λες σούμα από καθαρό μούστο και σουμα με μεταμπισουλφίτ, διευκρίνησε σε παρακαλώ.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2015 16:33 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 16:57 #19665 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Ειναι εντελως διαφανες και οι δυο. Λαδιλα δεν υπαρχει.
Οταν λεω σουμα απο καθαρο μουστο εννοω δικο μου μουστο απο μοσχατο χωρις προσθηκη οτιδηποτε και οταν λεω σουμα με μεταμπισουλφιτ εννοω σουμα απο μουστο μοσχατου εμποριου με προσθηκη μεταμπιλσουφιτ.
Να διευκρυνισω οτι οι δυο σουμες ειναι προιοντα διαφορετικων παρτιδων με χρηση του ιδιου καζανιου.
Επιτηδες δεν τις εχω αναμειξει για να δω την διαφορα των δυο μουστων στο ενδιαμεσο σταδιο τις συλλογης σουμας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 19:06 - 15/10/2015 19:09 #19667 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Αν καταλαβα λοιπόν καλα η μόνη διαφορά στις δυό καζανιές είναι:
ότι η μια είναι από δικά σου σταφύλια χωρίς μεταμπισουλφίτ,
και η άλλη, αυτή με την βαριά μυρωδιά, είναι από σταφύλια εμπορίου στα οποία έβαλες και μεταμπισουλφίτ. Σωστά;
Επίσης η οινοποίηση έγινε στον ίδιο χρόνο και με την ίδια μέθοδο και για τις δυο παρτίδες, και απέσταξες στο ίδιο καζάνι τηρώντας την ίδια μεθοδολογία;
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2015 19:09 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 20:51 #19668 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Ακριβως. Θα ειναι λοιπον αποδεκτο το αποτελεσμα της τελικης αποσταξης της βαριας σουμας;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 21:26 #19669 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Μια διορθωση για την οσμη της βαριας σουμας που μολις ξαναμυρισα. Ειναι κοντα στο μπλε οινοπνευμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
15/10/2015 22:19 - 15/10/2015 22:23 #19673 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
πάντως σίγουρα (με το χέρι στη φωτιά,που λένε), δεν ευθύνεται το ΜΤΒ(σε λογικές ποσότητες10-15γρ/100λιτρ) για την μυρωδιά που αναφέρεις.
οινοποιώ και αποστάζω στέφυλα με ΜΤΒ, έλα να δοκιμάσεις φέτος γράππα από μοσχάτα αμβούργου, αλεξανδρείας, ασύρτικο και σουλτανίνες, έπαθα πλάκα από τα πρωτογενή αρώματα που βγάζει.
Και η εμπειρία μου λέει, πως ότι μυρωδιές περνάνε στη σούμα, ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στη μετάβραση, μην τα αναμείξεις.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2015 22:23 από gomati_sok.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 09:12 #19677 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

vroutzounis έγραψε: Μια διορθωση για την οσμη της βαριας σουμας που μολις ξαναμυρισα. Ειναι κοντα στο μπλε οινοπνευμα.


σαν μπλε οινόπνευμα ή σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι κυρίες για να ξεβάφουν τα νύχια (ασετον);
αν το δεύτερο κόψε πιο πολύ κεφαλή και ουρά

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 11:18 #19684 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Μαλλον θα τα αποσταξω ξεχωριστα να δω τις τελικες διαφορες των δυο αν και ο σκοπος της αγορας μουστου εμποριου ηταν να εχω πιο πολυ ποσοτητα στο δοχειο μιας και εχει ηλεκτρικο στοιχειο και δεν ηθελα να ειναι τσιμα τσιμα η ποσοτητα της σουμας. Θα επανελθω οταν τα ετοιμασω..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ