file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
19/10/2015 13:34 #19724 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Όπως είναι.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vroutzounis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/11/2015 11:10 #19965 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Για την ιστορια και το αρχειο του site, το τσιπουρο βγηκε εξαιρετικο αν και λιγο γιατι εκοψα πολυ αυστηρα 80%vol-55%vol. Πλουσια αρωματα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την πρωτη μου φορα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/09/2016 23:37 - 22/09/2016 23:37 #21732 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλησπέρα σε όλους

Έχω σταφύλι (ροδίτη} εκ ραγισμένο, αλλά έχει βγει αρκετά παχύρρευστο. Πρέπει να το αραιώσω με νερό για να διευκολύνω τη ζύμωση ή απλό ανακάτεμα θα κάνει τη δουλειά?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Τελευταία διόρθωση: 22/09/2016 23:37 από spiros.mammonas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 04:57 #21756 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

spiros.mammonas έγραψε: Καλησπέρα σε όλους

Έχω σταφύλι (ροδίτη} εκ ραγισμένο, αλλά έχει βγει αρκετά παχύρρευστο. Πρέπει να το αραιώσω με νερό για να διευκολύνω τη ζύμωση ή απλό ανακάτεμα θα κάνει τη δουλειά?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας


Απλο ανακατεμα...

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 17:31 - 24/09/2016 17:45 #21759 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Αγαπητέ spiros.mammonas

1. Τη στιγμή που εκτίμησες ότι είναι παχύρευστο (και τι εννοείς όταν λες ότι είναι παχύρευστο), βρισκότανε προ ζύμωσης ή η ζύμωση είχε αρχίσει?

2. Τι πυκνότητα είχε πριν την έναρξη της ζύμωσης (με πυκνόμετρο εμβαπτίσεως), ή άλλως πόσα ήταν τα Baume?

3. Αν άρχισε η ζύμωση, τι πυκνότητα έχει τώρα?

4. Προς Θεού, μη ρίξεις νερό. Δεν υπάρχει ζύμωση που να σταμάτησε και να μην μπορέσαμε να την ξεκινήσουμε.

Το ανακάτεμα σ΄αυτή τη φάση πάντα κάνει καλό, όπως επισημαίνει και ο φίλος Bio Farmer.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 24/09/2016 17:45 από SPYROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 18:38 #21760 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Φίλε SPYROS

Η ζύμωση δεν είχε ξεκινήσει και οι βαθμοί baume ήταν 19. Πυκνότητα δεν είχα πάρει. Τώρα έχει ξεκινήσει η ζύμωση και φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα.

Θειώδη δεν έχω βάλει ακόμα, αλλά θα βάλω 8 gr σε κάθε 100 κιλά, θα υπάρξει πρόβλημα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 20:45 #21764 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Μπομέ 19; Τι ποικιλία σταφύλι;
Αν δεν ήταν σταφιδιασμένο, τότε μήπως δεν μετρήθηκε σε μπομέ αλλά σε brix;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 20:46 #21765 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Η μετρας μπριξ η μας κανεις πλακα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 20:55 #21766 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
διορθώνω..... brix 19 και baume 10,6

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
24/09/2016 21:22 #21767 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Με 10,6 baume, είναι πολύ πιθανό να σου κάνει και άνθιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ