file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
27/09/2016 18:20 #21817 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
ΜΗΝ αποστάζετε τίποτα πριν τελειώσει πλήρως η ζύμωση γιατί η Φουρφουράλη καραδοκεί. Είναι προΪόν απόσταξης που παράγεται από τα υπολειπόμενα ζάχαρα.Για αυτό όχι λοιπόν απόσταξη γλυκών κρασιών ή αζύμωτων τσίπουρων για να έχουμε την υγειά μας.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, spiros.mammonas, ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2016 13:16 - 28/09/2016 13:16 #21824 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Η φουρφουράλη είναι τοξική και καρκινογόνος.
Αποροφάται από την πεπτική οδό ακόμα και από το δέρμα με απλή επαφή.
en.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfurfural
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 28/09/2016 13:16 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2016 18:34 #21827 από OSSA
OSSA απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Εγώ έχω ένα σταφυλοπολτό σε διαδικασία ζύμωσης που τα αρχικά του ζάχαρα ήταν 14,5bm, φυσιολογικά κάποια ζάχαρα θα μείνουν αζύμωτα, τι να κάνω τώρα;
Ερώτηση: μπορώ να ρίξω νερό για αραίωση ενώ βρίσκονται σε διαδικασία ζύμωσης και τα ζάχαρα αυτή τη στιγμή γύρω στα 6-7 bm.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2016 19:59 #21829 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

OSSA έγραψε: Εγώ έχω ένα σταφυλοπολτό σε διαδικασία ζύμωσης που τα αρχικά του ζάχαρα ήταν 14,5bm, φυσιολογικά κάποια ζάχαρα θα μείνουν αζύμωτα, τι να κάνω τώρα;
Ερώτηση: μπορώ να ρίξω νερό για αραίωση ενώ βρίσκονται σε διαδικασία ζύμωσης και τα ζάχαρα αυτή τη στιγμή γύρω στα 6-7 bm.


Ο σταφυλοπολτός τι προορίζεται να γίνει;
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/09/2016 21:37 #21831 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Από μουστόμετρο ακαδημίας, ΟΙΝΟΦΙΛΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dims

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2016 00:09 #21838 από OSSA
OSSA απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Προορίζεται για απόσταξη.
Και το ανάφερα μόνο και μόνο γιατί διάβασα για την φουρφουράλη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2016 00:42 - 29/09/2016 11:24 #21839 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Αφού προορίζεται για βράσιμο, μπορείς (επιβάλλεται) να ρίξεις τώρα νερό, πριν σταματήσει η ζύμωση, για να ζυμωθούν και τα υπολειπόμενα ζάχαρα.
Ρίξε περίπου 12 λίτρα νερό σε 100 λίτρα σταφυλοπολτού.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 29/09/2016 11:24 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": OSSA

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2016 10:09 #21845 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

OSSA έγραψε: Προορίζεται για απόσταξη.
Και το ανάφερα μόνο και μόνο γιατί διάβασα για την φουρφουράλη


Καλημέρα,
τότε, όπως σωστά επισημαίνει ο Σπύρος μόνο νερό.
Τα καλύτερα ζυμούμενα διαλλύματα είναι αυτά με Baume 10-11.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/09/2016 12:22 #21853 από spiros.mammonas
spiros.mammonas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημέρα σε όλους τους φίλους - συναδέλφους

Η ζύμωση μου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μέσα σε 8 ημέρες!!!!! Ειδικό βάρος 0,996, και bm σχεδόν μηδέν. Έριξα 8 γραμμάρια μεταμπισουλφιτ για κάθε 100 κιλά υλικού και αύριο σφραγίζω δεξαμενές και γεμίζω με άζωτο. Από Τρίτη ή Τετάρτη λέω να αρχίσω την απόσταξη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2016 09:45 - 04/10/2016 09:47 #21912 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Pavar έγραψε: Καλημέρα αξιέπαινοι φίλοι του αμπελουργου!

Παρακολουθώ καθημερινά και σιωπηλα τα μηνύματα σας με μεγάλο ενδιαφέρων!
Χθες για πρώτη μου φορά απεσταξα 30 κιλά σταφυλοπολτου (σαβατιανο και ροδίτη, ειδ. βάρος 0.996 και αρχικά μπωμε 11.1) σε ανοξείδωτο αμβυκα.
Παρελαβα ξεχωριστά α) 300 ml κεφαλή 81 βαθμούς, β) 4200 ml καρδιά 65 βαθμούς (από 80 έως τους 45) και γ) 300 ml ουρά 37 βαθμούς (έως τους 30)
Καλές οι ποσότητες;
Θερμοκρασία εξόδου του αποσταγματος 25 βαθμούς, επηρεάστηκε ποιοτικά και ποσοτικά το απόσταγμα;
Το επόμενο βήμα είναι αραιωση της καρδιάς με 2600ml νερό Ζαγόρι και δεύτερη απόσταξη.
Δέχομαι οποιαδήποτε συμβουλή - παρατήρηση
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων


Φίλε Pavar καλημέρα,
όλα καλώς καμμωμένα.
Οπως λέει και ο Σπύρος. όλοι ή σχεδόν όλοι δεν διαχωρίζουν στην 1η απόσταξη αλλά στην δεύτερη.
Θα έλεγα όταν αποστάξεις για δεύτερη φορά βάλε όλα τα κλάσματα μαζί και διαχώρισε με βάση θερμοκρασίες και ποσότητες αλλά δοκίμαζε και όλας, για να εξασκήσεις το γευστικό σου κριτήριο.
Επίσης αύξησε την ροή του ψυκτικού νερού για να πέσει η θερμοκρασία του αποστάγματος και βάλε και ένα κομμάτι χαλκού στον άμβυκά σου.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 04/10/2016 09:47 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pavar

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ