file ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

Περισσότερα
20/08/2015 11:29 #18977 από TSIPOYRO
TSIPOYRO δημιούργησε το θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΩΝ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/08/2015 23:31 #18982 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Εγω ξερω οτι θα ισχυσουν τα ιδια με περσι και απο του χρονου θα απαγορεψουν τις 48ωρες αδειες.
Παρακαλεσαν μαλλον τους Ευρωπαιους εταιρους για παραταση οι διοικουντες προβαλοντας τον ισχυρισμο οτι θα τους παρουμε με τις πετρες ενω δεν φταινε αυτοι αλλα οι προηγουμενοι που τα υπεγραψαν.
Φυσικα ολ αυτα αν δεν γινοταν εκλογες, αλλα καλου κακου ας μαζευουμε πετρες για του χρονου! Πολλες!
Αυτα ειναι οτι καταλαβα εγω και ταπεινη προσωπικη μου εκτιμηση, μιας και δεν εννημερωνει επισημα κανεις και ολα ειναι ραδιο αρβυλα, αλλιως δεν θα ρωταγες, θα ηξερες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ismael, TSIPOYRO, ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/08/2015 14:34 #19095 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.

Εν όψει της ερχόμενης - και ίσως τελευταίας - (νόμιμης) απόσταξης, σκέφτομαι να αντικαταστήσω έναν παλιό καυστήρα υγραερίου που έχω από χρόνια, με κάτι καλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο ασφαλές.

Παρακαλώ όποιον από τους - εν αποστάξει - συναγωνιστές, έχει κάποιες σχετικές γνώσεις ή εμπειρίες να με συμβουλέψει.

Το καζάνι που έχω είναι 60 λίτρων και δεν είναι χτιστό, αλλά - αν τα πράγματα δεν πάνε τελείως κατά διαόλου . . . (η οποία είναι και η πιο πιθανή εκδοχή) - σκέφτομαι να φτιάξω και ένα καινούργιο καζάνι 130 λίτρων, το οποίο και πιθανόν να το χτίσω και θα ήθελα ο καυστήρας που (πιθανόν) να αγοράσω, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτή την περίπτωση.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
29/08/2015 23:15 #19098 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Xeniteas Εαν προκειται για ''νορμαλ'' αποσταξη θα επαρκει και ενας καυστηρας 20-40000 θερμιδες (μεγαλες χιλιοθερμιδες), αν ομως θα ''βιαζεσαι'' θα χρειαστεις διπλασιο και πανω.
Αυτα ομως θα στα πει πιο σωστα μηχανολογος η εστω καλος θερμουδραυλικος, κυριως να σου πει τις διαστασεις του χωρου καυσης (βαθος-πλατος-υψος). Οι καυστηρες πετρελαιου δεχονται διαφορα μπεκ, στους υγραεριου νομιζω οτι απλα ρυθμιζεις ανα πασα στιγμη την ενταση, οποτε μενει το θεμα της διατομης της καπνοδοχου, το οποιο εχει σχεση με τα παραπανω, αν καταληξεις σε μεγεθος καυστηρα δηλαδη (εστω και στο περιπου).
Εφ οσον σκεφτεσαι για χτιστο θα προβλεψεις ο καυστηρας να εχει μακρυ λαιμο (το παχος του τοιχου) αλλιως θα μπεις σε περιπετεια ειδικης κατασκευης ωστε να φτασει η φλογα κατω απο το καζανι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/08/2015 20:53 #19107 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Ο παλιός καυστήρας είναι αυτός στις φωτογραφίες 2 & 3 και μέχρι στιγμής έχω δει κάποιους άλλους καυστήρες του τύπου που φαίνεται στις φωτογραφίες 4 & 5.

Επίσης παρακαλώ, όποιον έχει κάποιες σχετικές γνώσεις, να μας ενημερώσει και για τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας και τα απαραίτητα εξαρτήματα και αν κάποιος ξέρει ας μας προτείνει και κάποιο κατάστημα.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/08/2015 10:14 - 31/08/2015 10:16 #19112 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Φίλε Βαγγέλη καλημέρα,
Ο άμβυκας που φαίνεται στις φωτογραφίες χρειάζεται πρωτίστως και απαραίτητα ένα σύστημα σφραγίσματος μεταξύ του άμβυκα αυτου καθεαυτού και του κώδωνα.
Δουλειά χαλκουργού με κόστος περίπου 100 Ε.
Δεν φαίνονται τόξα και ψυγείο...........
Τώρα στο φλόγιστρο, αυτό που έχεις στην φωτογραφία είναι αερίου.
Ακόμα και για ερασιτεχνική χρήση το κόστος καύσιμης ύλης, προπάνιο, είναι πολύ μεγάλη.
25 Ε η φιάλη.
Προσωπική συμβουλή πέλλετς.
Το αέριο δεν φρειάζεται καπνοδόχο μόνο καλό εξαερισμό του χώρου, για στερεά καυσιμα και πετρέλαιο χρειάζεσαι και καπνοδόχο απαραίτητα.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 31/08/2015 10:16 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/08/2015 23:01 #19124 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Αγαπητέ Νίκο καλησπέρα και σε ευχαριστώ.

Όπως είπαμε "ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ", αν και η εφαρμογή και με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ καλή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής.

Ο ψυκτήρας είναι του τύπου με τα αντίστροφα πιάτα (δεν έχω διαθέσιμη φωτογραφία αυτή την στιγμή) και θα αντικατασταθεί σύντομα με πιο "σύγχρονη" κατασκευή.

Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να μπλέξω με πέλετ, κλπ,
το υγραέριο είναι μια καθαρή και εύκολα διαχειρήσιμη λύση.

Μια 25άρα μπουκάλα προπανίου κάνει 36 - 40 ευρώ και βγάζει 11 καζάνια 60άρια.
Ένα 60άρι καζάνι βγαίνει αργά δε 2 ώρες κι ένα τέταρτο (με την αλλαγή δυόμιση).

Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη απόσταξη, οποία θέλει πολύ υπομονή (και αντίστοιχα πολύ υγραέριο).

Στην όλη διαδικασία όμως, το κόστος του καυσίμου είναι ένα δεύτερο κόστος.

Ενημερωτικά σου λέω ότι η Ντεμπίνα που αγοράζουμε (12άρα πατημένη) πιάνει τα 70 με 80 λεπτά το κιλό (ο ροδίτης πέρυσι έφτανε στα μέρη μας με 25 - 40 λεπτά)

Η όλη διαδικασία - όπως την ακολουθούμε, από τον καιρό των παππούδων - είναι μία οικογενειακή παράδοση, για την καλύτερη δυνατή ποιότητα, η οποία έχει και το ανάλογο κόστος, αλλά είναι κάτι που μας αρέσει και - όσο μπορούμε - έτσι θέλουμε να το συνεχίσουμε.

Ένας φίλος μου είπε να προτιμήσω καυστήρα "στροβιλισμού", γιατί έχει καλύτερη απόδοση, χωρίς να ξέρει και αυτός να μου εξηγήσει περισσότερα (γιατί και αυτός, από κάπου αλλού το άκουσε).

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2015 13:59 - 03/09/2015 14:17 #19147 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι

Xeniteas έγραψε: ...
Ένας φίλος μου είπε να προτιμήσω καυστήρα "στροβιλισμού", γιατί έχει καλύτερη απόδοση, χωρίς να ξέρει και αυτός να μου εξηγήσει περισσότερα (γιατί και αυτός, από κάπου αλλού το άκουσε).


Καλησπέρα,

ίσως μπορώ να σε βοηθήσω εδώ...

Με αυτού του είδους τις διατάξεις καύσης επιτυγχάνεται μια καλύτερη ανάμιξη του καύσιμου με τον καυσιγόνο αέρα, ο καυσιγονος αέρας μέσο κάποιον καθοδηγητικών πτερυγίων εισέρχεται με μια στροβιλώδη ροή μέσα στην εστία συνήθως αντίθετης φοράς από αυτήν που εισέρχεται το καύσιμο.

Με αυτόν τον τρόπο τα δυο αντίθετα στροβιλιζόμενα ρευστά έχουν καλύτερη ανάμιξη, καλύτερη καύση και άρα μεγαλύτερη απόδοση.

Γνωρίζω ότι αυτή η διάταξη έχει νόημα (και αποδίδει αρκετά) στα υγρά καύσιμα τα οποία εισέρχονται στην εστία με ψεκασμό.

Στα αέρια κάυσιμα δεν είμαι σίγουρος εάν κάτι τέτοιο και μάλιστα σε τόσο χαμηλά φορτία καύσης που κάνουμε σε ένα καζάνι απόσταξης... έχει να δώσει κάτι σημαντικό...

Ίσως να είναι υπερβολή...

*** Επανερχομε μετα απο συντομο ξεφυλισμα καποιων σημειωσεων...ο στροβιλισμος αεριου καυσιμου με σκοπο την καλυτερη αναμιξη και αρα καυση και αποδοση κλπ κλπ...εχει νοημα σε κατι διαταξεις που η εστια καυσης εδω σηκωνει κατι φορτια που πλησιαζουν και ξεπερνουν λεβητες ταχειας ατμοπαραγωγης υπερθερμου ατμου.

Ειναι υπερβολη για εμας... :)

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Τελευταία διόρθωση: 03/09/2015 14:17 από Bio Farmer.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2015 20:51 #19153 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Να κανουμε καποιες ''συμβασεις'' για πιο καλη συνενοηση, καυστηρα εγω λεω αυτον του''στροβιλισμου'' που οπως σωστα ειπε ο Bio Farmer εχει ανεμιστηρα για καλυτερη και πληρη οξυγονωση της φλογας. Καυστηρες πχ εχουν οι λεβητες στα σπιτια μας.
Αυτα που δειχνεις Xeniteas εγω τα λεω φλογιστρα..
Για τους αργους χρονους που αναφερεις δεν νομιζω να χρειαστεις καυστηρα, πιο μεγαλο φλογιστρο θες. Παντως ειναι γεγονος οτι οσο πιο αργα γινει η αποσταξη τοσο πιο πολυ καυσιμο χρειαζεται, διοτι η αισθητη θερμοτητα (αυτη που μετριεται) ειναι ιδια πανω κατω και στις 2 περιπτωσεις, επισης ιδια ειναι και θερμικη ποσοτητα να συντηρηθει απλως η θερμοκρασια (απωλειες) και ειναι περιπου το ενα τριτο της ενεργειας σε μια καζανια, δε μπορω να εκφραστω σωστα ο Σπυρος, ο Αντρεας, ο Χρηστος, η οποιος αλλος θα τα πουν πιο σωστα..
Ο καυστηρας χρειαζεται για να βγει η καζανια σε μια ωρα και κατω και τοτε σαφως θα μειωθει και το καυσιμο.
Προσωπικα πιστευω οτι ο χρονος αποσταξης δεν παιζει ρολο στην ποιοτητα εκτος αν ξεφυγουν τα πραγματα απο τα ορια του καζανιου. Δεν ειναι φασολια που τα ριχνεις στο νερο και βραζουν αργα η γρηγορα, η ''χημεια'' εχει συντελεστει σε σχεδον εναν ολοκληρο μηνα ζυμωσης. Εκει χρειαζεται η προσοχη και η δουλεια και φυσικα και στο αμπελι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/09/2015 21:17 #19154 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Καυστήρας για καζάνι
Τωρα ειδα το καζανι (δεν μοιαζει, δεν καταλαβα τι ειναι και δεν ανοιξα την φωτο,,), σπαταλας αδικα το καυσιμο με αυτον τον τροπο. επρεπε περιμετρικα να εφαρμοζεται καποια λαμαρινα (απο καποιο βαρελι ισως?) σαν ενα καλυμα, το οποιο να ξεκινα 5-10 εκ. πιο κατω απο το φλογιστρο σου και να καλυπτει το καζανι περιπου μεχρι την σταθμη των 45-50 λιτρων.
Με εντοιχισμο σε πυρορουβλα δεν θα πετυχεις πολλα περισσοτερα στην αποδοση εκτος και αν βγαζεις πολλα καζανια συνεχομενα (πανω απο 5-6), αν βγαζεις 2-3 σε καθε αναμμα τζαμπα θα ζεσταινεις τα τουβλα. Εκτος κ αν το θελεις πιο στιβαρο, μονιμο σε μια θεση κτλ..
Εφ οσον θελεις αργη αποσταξη το ψυγειο με τα δισκακια πρεπει να δουλευει μια χαρα, γιατι να το αλλαξεις εχεις προβλημα? Μηπως κατι δεν γινεται σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.270 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ