file ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
06/10/2015 22:24 - 06/10/2015 22:51 #19554 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
φυσικά προπάνιο, έχει καλλίτερη θερμογόνο δύναμη ανά κιλό, όλος ο επαγγελματικός τομέας χρησιμοποιεί μίγμα προπανίου, έχει μεγαλύτερη πίεση και αποδίδει τελικά καλλίτερα, ενώ φυσικά είναι και ακριβότερο.
Εμπορικο βουτανιο = μειγμα βουτανιου - προπανιου (80-20%) με μεγιστη πιεση εως 5 bar
Εμπορικο Προπάνιο = μειγμα προπανιου - βουτανιου (80-20%) με μεγιστη πιεση εως 10 bar

www.petrogaz.gr/el/ygraerio/what-is-lpg.html

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 06/10/2015 22:51 από gomati_sok.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2015 23:41 #19555 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Εγω παιδια ειμαι υπερ της θεωρειας-επιστημης, και την ''εμπειρια'' την θεωρω ενα συνεχες πρακτικο πειραμα (πειραμα κατα κανονα λαθων, αλλα απο τα πολλα λαθη μαθαινουμε και να τα αποφευγουμε, μετα ερχεται η επιστημη να εξηγησει το λαθος, αυτη ειναι η ιστορια τεχνολογιας των ΑΙΩΝΩΝ εξελιξης) πανω στο οποιο η θεωρεια θα εξηγησει και θα ανακαλυψει και νεα πραγματα. Αλλα δεν ειναι δυνατον να ξανα-ανακαλυψουμε εμεις την βιδα (ε αμα ελεγα τον τροχο θα ημουν πολυ πισω).
Αμα μας διαβασει κανενας Ελβετος πχ θα σκεφτει αμεσως.. Μα καλα τι συζητανε αυτοι σημερα, το 2015?!!!
Το καζανι δυστηχως αναγκαστικα λογω νομοθεσιας και παραδοσης ειναι απλα ενα μεσαιωνικο τσουκαλι που βραζουμε μεσα τα τσιπουρα, οτΙ ειπα ειναι σωστα-αποδεκτα απ ολους (απ οσο καταλαβα), ε ολοι τα ξερουμε πανω κατω ιδια, και λεμε περιπου τα ΙΔΙΑ..
Δηλαδη.. 1) μικρος θαλαμος καυσης, τοσο μικρος ουτως ωστε ισα ισα να "χωραε騴 την καυση. 2) Οχι σπαταλες αερα διοτι οσος περισευει φευγει υπερθερμος αφαιρωντας θερμικα ποσα. 3) Τα υπερθερμα καπνααερια της καυσης να τα κραταμε σε επαφη με το καζανι οσο γινεται περισσοτερο.
Μου εκανε εντυπωση το ποσοι ειστε ''γνωστες'' (ισως πολυ περισσοτερο απο εμενα) σε θεματα φυσικης-θερμοδυναμικης κτλ και αυτο δειχνει και το γενικο επιπεδο του φορουμ.
Μην νομιζετε καποιοι οτι εγω η καποιος αλλος μπορει να κρατα <μυστικα και ντοκουμεντα>, αισθανομια συνεχως οτι κερδιζω απο δω μεσα και οχι οτι δινω. Καποοι καταλαβαινετε τι λεω και γιατι το λεω, καποιοι αλλοι ισως οχι.
Το θεμα ποιοτητας καυσιμου δεν νομιζω να εχει σημασια στην συζητηση, προπανιο η βουτανιο πχ.. Τι δουλεια εχει η πιεση στην τσεπη μας? Το ενα εχει τοσα μορια ανθρακα πχ ενω το αλλο λιγοτερα, το ενα κοστιζει τοσο και το αλλο.. τοσο, οτι πληρωσεις θα αγορασεις. Προσωπικα ομως πιστευω οτι στο δυνατο καυσιμο αν και ακρριβοτερο θα ειχα οικοννομικο οφελος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
07/10/2015 08:08 - 07/10/2015 08:18 #19556 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
η πίεση της φιάλης έχει πολύ μεγάλη σημασία στην πράξη, διότι όταν πχ έχεις καταναλώσει τα 3/4 του καυσίμου και συνεχίζεις το προπάνιο καίει κανονικά, ενώ το βουτάνιο χαμηλώνει τη φλόγα αισθητά(θυμηθείτε το γκαζάκι που τελειώνει σιγά-σιγά), και στο τέλος καίει σαν κεράκι, και βέβαια αν την αλλάξεις πριν τελειώσει πετάς χρήματα.
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 07/10/2015 08:18 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1, Bio Farmer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 21:41 #19670 από DE XRIST
DE XRIST απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

Bio Farmer έγραψε: DE XRIST, μηπως μπορεις να μας δειξεις μια φωτογραφια με την εστια που εφτιαξες;


Φίλε Bio Farmer καλησπέρα,
συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έτυχαν ΄διάφορα,
ανεβάζω φωτογραφίες από την εστία με τη βάση του καζανιού :








Όπως είπα η βάση που "κάθετε" το καζάνι είναι λίγο πιο ψηλά, για να μπαίνει καρότσι και να αδειάζονται τα στέμφυλα.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Bio Farmer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 22:02 #19672 από DE XRIST
DE XRIST απάντησε στο θέμα: ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

Xeniteas έγραψε: Φίλε DE XRIST,

Καλές είναι οι βελτιώσεις στις αποστακτικές συσκευές, αλλά πες μας εσύ, που είσαι και μορφωμένος άνθρωπος, επιτρέπεται στην (όνομα και πράμα) "Τσιπρομάνα" Ήπειρο να μην υπάρχει ένας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ή ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ;

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQtwIwAGoVChMImbb_kY6syAIVQk4aCh2iLAX8&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DdC1pLY71Nr4&usg=AFQjCNHOkWJGvVm8FxbLysDZROAHR8FCXg&sig2=4QRiMgcCiUI3BcmwMy605A

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQtwIwAWoVChMIkYuvrI6syAIVy7gaCh1VDQl0&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5eBiW9IjQIE&usg=AFQjCNGYeWhVlkykaHWBvb9wmxX7tFj82A&sig2=dGajhxvG-2ABOwXRg7IszA


Βαγγέλη καλησπέρα,
σίγουρα και δεν επιτρέπεται..... νομίζω πως όλοι έχουν "βολευτεί" με την υπάρχουσα κατάσταση, κι αυτό γιατί σχεδόν και κάθε σπίτι, έχει και ένα μικρο ή μεγάλο καζάνι για τις ανάγκες/προμήθεια της οικογένειας με τσιπουράκι.....πάντως, κάθε μέρα, κατά το μεσημεράκι, σε όλα τα στέκια και τσιπουράδικα της πόλης, δημιουργούνται μικροί ή και μεγαλύτερη "σύλλογοι" / παρέες, που τιμούν το τοπικό μας απόσταγμα, συνοδευόμενο με τον απαραίτητο μεζέ φυσικά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.621 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ