ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
- alexandros.k
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 705
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 774
3 καζανιες και 1 μεταβραση απο τις 7 το πρωι εως τις 18.30.Ξεκινημα 70%vol και 33λιτρα η πρωτη,66%vol και 28 λιτρα η δευτερη,68%vol και30 λιτρα η τριτη.Η σουμα αραιωθηκε, μπηκαν τα αρωματικα
και ξεκινημα της μεταβρασης.Συνεχης ελεγχος βαθμων και θερμοκρασιας αποσταγματος.
Αφαιρεθηκε 1.5λιτρο κεφαλη και φυσικα η αποσταξη σταματησε στα 42%vol.
Συνολο 2ης αποσταξης 49λιτρα 68%vol.Σημερα αραιωθηκε με 18λιτρα εμφιαλωμενο νερο φτανοντας στο 53%vol.Αναμονη να ηρεμησει λιγο και θα ακολουθησει η δοκιμη.Θα ηθελα να αναφερω εδω,πως το ψυγειο ηταν με πιατα,η θερμοκρασια του αποσταγματος κυμαινοταν απο 18 στο ξεκινημα εως 22 στο τελειωμα της αποσταξης.Στην μεταβραση ηταν σταθερα 18 και αυτο γιατι δεν επεσαν χαμηλα οι αλκοολικοι βαθμοι.Αυτα ως παρατηρησεις.Του χρονου τωρα με υγεια.Υ.Γ.Να ευχαριστησω το φιλο Xeniteas ο οποιος παρευρεθη στην αποσταξη για το φωτογραφικο υλικο.
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1021
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 434
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- andreas.360
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 372
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 179
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 781
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 468
Να το καλοπιείς
Από τι σταφύλια ήταν η πρώτη ύλη?
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Xeniteas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 165
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
Να προσθέσω ότι, σε κάθε αλλαγή γινόταν πλήρης και επιμελής καθαρισμός, όλου του αποστακτικού συγκροτήματος.
Κατά την διάρκεια της απόσταξης υπήρξαν πολύ ωραίες συζητήσεις, με την πολύ ωραία παρέα, για την πραγματική ζωή και τις αγωνίες της (την οποία πολλοί από αυτούς που μας διοικούν και αποφασίζουν για την ζωή μας και το μέλλον μας, δεν έτυχε να την συναντήσουν ποτέ).
Είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο απόσταγμα μπορεί να συγκριθεί (και να κερδίσει) πολλά από τα αντίστοιχα "επίσημα" και βέβαια να μας πουν και αυτοί πως τα έκαναν, γιατί εδώ ξέρουμε πως έγινε.
Παιδιά αυτός είναι ο πολιτισμός των ανθρώπων της υπαίθρου, των νοικοκυραίων που αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του.
Αυτό τουλάχιστον ήταν το περιβάλλον στο καζάνι του αγαπητού φίλου Αλέξανδρου και του εύχομαι καλόπιοτο, με υγεία και πάντα σε χαρές.
"Χίλιων καλών τον βρήκαμε τούτον τον νοικοκύρη, με τα γλυκά του τα κρασιά και τα γλυκά του λόγια . . . "
(παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου)
Να σημειώσω ότι και το κρασί ήταν απλά εξαιρετικό.
Βλέπετε δεν μπορούμε όλοι ή δεν γουστάρουμε, να "αναδείξουμε" το κοινωνικό μας status σε σούσι μπαρ,, όπως οι "ιδεολόγοι" που μας κυβερνούν τα πολλά τελευταία χρόνια.
Και δυο φωτογραφίες, για να πάρουμε και μια μυρωδιά . . .
ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΕΜ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- pggiann
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
η απόσταξη βάση νομοθεσίας επιτρέπεται από 15-10 έως 15-12,
αυτά κάνετε και σε λίγο καιρό το τσίπουρο θα το βλέπουμε μόνο σε video
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Xeniteas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 165
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 103
Κάθε περιοχή έχει την δική της αποστακτική περίοδο, ανάλογα και με την πρωιμότητα του τρύγου και όλα έγιναν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες (στην περιοχή μου ας πούμε, ξεκινάει στις 20.10.)
Αν πραγματικά ανησυχείς για το τσίπουρο, αναμένουμε να δούμε και τις δικές σου δημόσιες ενέργειες και προτάσεις.
ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΕΜ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1021
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 434
Επίσης τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση ενωρίτερης απόσταξης, λόγω της ύπαρξης πρώιμων ποικιλιών αμπέλου (τρύγος τον Αύγουστο)
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- OINODRAKAS
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 537
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
Ευάγγελε!!!! ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ σε απόσταξη με γλυκάνισο, πως άντεξες τι μυρωδιά????
OINODRAKAS:
1.συνήθως όλα τα σταφύλια από κληματαριές(λόγω της αυξημένης παραγωγής) δεν ανεβάζουν σάκχαρα πάνω από 10, άντε βαριά 11μπομέ, αυτό συνεπάγεται χαμηλ'η περιεκτικότητα σε οινόπνευμα μετά τη ζύμωση.ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
2.το ότι σου έβγαλε κόκκινο χρώμα στην απόσταξη δείχνει ότι φούσκωσε το μίγμα και ξέρασε , χαμήλωσε την φωτιά μετά την έναρξη της απόσταξης.
3. τα πειράματα ποτέ δεν πετυχαίνουν με την 1η, σκεφτόμαστε, διορθώνουμε, δοκιμάζουμε, βελτιώνουμε, ακονίζουμε τη σκέψη.
4. μην πετάξεις το υπόλοιπο ξαναδοκίμασε και μην περιμένεις να έχεις την απόδοση καζανιού, άμα πάρεις 1 λίτρο στη 1η βράση είσαι καλά.
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015