file ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

Περισσότερα
14/10/2015 09:16 #19640 από OINODRAKAS
OINODRAKAS απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τα σχόλιά σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/10/2015 17:58 #19651 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Ας τα παρω με την σειρα.1)Η δευτερη φωτο δειχνει το προιον της 1ης αποσταξης μαζι με τον γλυκανισο.2)Σπυρο θα το καλοπιουμε.Η πρωτη υλη ηταν 80% σιρα,10% μερλο,10%μοσχατο Σαμου με μπλακ ματζικ.Ζυμωθηκαν χωριστα και αφου τραβηξα το κρασι απο το σιρα,μοιραστηκαν στα βαρελια.3) ΦιλεXeniteas,το κρασι που δοκιμασες ηταν ενα κρασι μιας χρονιας με ολα τα χαρακτηριστικα της(καλα η κακα)στο οποιο δεν εγινε καμια απολυτως παρεμβαση-διορθωση.4)Pggiann στον νομο Πελλας η αποστακτικη περιοδος ξεκινα απο 01/10ου στα Γιαννιτσα,10/10ου στην Εδεσσα και 20/10ου στην Αριδαια.Τελος, θα ηθελα περισσοτερο μοσχατο Σαμου στην αποσταξη,αλλα τι να κανουμε,θελουμε και το κρασακι του.Υ.Γ.Να οργανωσουμε καποια εξοδο για τις σχετικες δοκιμες.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/10/2015 22:13 #19656 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Όπως το διευκρινίζει ο Alexandros, είναι εντάξει. Βιάστηκα να σε κρίνω, παρέσυρα και τους άλλους. Συγνώμη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2015 17:36 #19666 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Ολα καλα Παναγιωτη,συμβαινουν και αυτα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 10:42 #19682 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
αλεξανδρε καλημερα και καλοπιοτο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 11:00 #19683 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
αλεξανδρε παιζει ρολο η θερμοκρασια με τους βαθμους του αποσταγματος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 22:46 #19703 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Γεια σου Βασιλη. Χαμηλη θερμοκρασια αποσταγματος στην εξοδο του ψυγειου σημαινει απλα οτι το ψυγειο κανει πολυ καλα την δουλεια του,εχουμε την μεγιστη αποδοση χωρις να εχουμε απωλειες(με την μορφη ατμων που δεν υγροποιηθηκαν).Ανεφερα τον τυπο του ψυγειου και τις μετρησεις θερμοκρασιας γιατι πριν απο λιγο καιρο ειχε γινει μεγαλη συζητηση πανω σε αυτο το θεμα.Θα ειχε πολυ μεγαλο ενδιαφερον αν και αλλοι φιλοι κανουν σχετικες μετρησεις και μας τις παρουσιασουν.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Paisios, Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2015 09:32 #19830 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015

Η απόσταξη – λόγω σοβαρού οικογενειακού πένθους, καθώς και της προσεχούς αναχώρησής μου στο εξωτερικό – έγινε υπό συνθήκες σχετικής πίεσης και περιορισμένης διάθεσης και δεν είχε τον «πανηγυρικό» χαρακτήρα παλαιότερων εποχών.

Πρώτη Ύλη : ΝΤΕΜΠΙΝΑ 11 βαθμών Baume, χωρίς καμία άλλη προσθήκη σε καμία φάση της όλης διαδικασίας (από τον τρύγο ως την απόσταξη).

Συνολικό Απόσταγμα ΚΑΡΔΙΑΣ 22 Γράδων (περίπου 60 % vol. στους 15 ° C / η μέτρηση έγινε από το βαρέλι, 2 μέρες μετά το τέλος της απόσταξης) : 145 Λίτρα.

Χρονική διάρκεια απόσταξης, με καζάνι των 55 λίτρων (18 καζανιές), περίπου 60 ώρες.

Θερμοκρασίες παραλαβής αποστάγματος, με παροχή νερού ψύξης μισό της 1/2 ίντσας : από 11 έως (βαριά) 15 ° C.

Πρακτικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να προχωρήσω σε δεύτερη απόσταξη.

Το απόσταγμα είναι εξαιρετικής διαύγειας, με ωραία αρώματα και ωραία – στρογγυλή γεύση (παρά τον αυξημένο ακόμα αλκοολικό τίτλο).

Κάποια στιγμή θα προχωρήσω στην σχετική αραίωση (φαίνεται να πηγαίνει αρκετά πίσω / 6 – 8 μήνες) με νερό (συγκεκριμένης) πηγής.

Οποιεσδήποτε σχετικές Συμβουλές και Οδηγίες είναι (πολύ) Καλοδεχούμενες.

Μικρή ποσότητα (5 Λίτρα) – μετά από παρότρυνση Ιταλού φίλου - έχει μπει δοκιμαστικά σε κατάψυξη – 18 ° C για την διακρίβωση της τυχόν καλύτερης συμπύκνωσης αρωμάτων (όπως ο εν λόγω φίλος υποστηρίζει και μιλάει για εξαιρετική διαφορά, θα δείξει).

Ένας γενικός κανόνας για την θερμοκρασία μέχρι την οποία δεν θα παγώσει ένα αλκοολούχο διάλυμα, είναι οι αλκοολικοί βαθμοί, μείον 1, διά 2. π.χ., κρασί 12% vol. θα παγώσει σε περισσότερους από 5.5 ° C (12 - 1 = 11 : 2 = 5.5). Καλά είναι βέβαια να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και να αφήνουμε ένα περιθώριο ασφαλείας.


Μικρή περιοδεία σε κάποια καζάνια, καθώς και σχετικές συζητήσεις από «καζανιέρηδες βαρέως τύπου» (υπερήφανη και μάγκικη αφήγηση για ετήσια παραγωγή και άνετη διάθεση στην αγορά 40 τόνων τσίπουρου, από τα υπολείμματα των επιτραπέζιων με τις «κατάλληλες ενισχύσεις», που αν μπορούσε και άλλα τόσα να έβγαζε, θα τα πούλαγε άνετα) επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, ότι ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, Christos XM, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2015 09:37 #19831 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Αποθήκευση Αποστάγματος και Καθαρισμός Εξοπλισμού.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, Christos XM, ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/11/2015 15:54 #19832 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΞΗ 2015
Ομορφα πράγματα νοικοκυρεμένα. :)

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ