question-circle ασφαλές χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά

Περισσότερα
03/05/2016 01:45 - 03/05/2016 19:00 #20632 από Chris2016
Chris2016 δημιούργησε το θέμα: ασφαλές χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Γεια σας και από εμένα,
θα ήθελα τις γνώσεις σας σε 2 ερωτήσεις που έχω για το τσίπουρο

-μιας και έχει γίνει μόδα και ανάγκη το χύμα τσιπουράκι αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ασφαλές να το καταναλώνουμε θα βοηθούσε αν το κάναμε 2-3-4-5... απόσταξη ?
θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να αφαιρέσει τυχόν βλαβερές ουσίες όπως βαρέα μεταλλα κτλ ?

-πόσο κοστίζει (στην αθήνα) μια χημική ανάλυση τσίπουρου για βαρέα μεταλλα και αλλά δηλητήρια ?

ευχαριστώ
Τελευταία διόρθωση: 03/05/2016 19:00 από Chris2016.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/05/2016 10:51 #20634 από anstpe
anstpe απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά
"μιας και έχει γίνει μόδα και ανάγκη το χύμα τσιπουράκι " αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ασφαλές να το καταναλώνουμε "θα βοηθούσε αν το κάναμε 2-3-4-5... απόσταξη" ?
θα μπορούσε αυτή η διαδικασία "να αφαιρέσει τυχόν βλαβερές ουσίες" όπως βαρέα μεταλλα κτλ ?
-"πόσο κοστίζει (στην αθήνα) μια χημική ανάλυση τσίπουρου" για βαρέα μεταλλα και αλλά δηλητήρια ?

Έθεσες κατ' εμέ όλα τα προβλήματα του χύμα τσίπουρου σε ένα ποστ.
Θα σου δώσω μία και μόνο απάντηση. Μετά τα έξοδα για 2-3-4-5... αποστάξεις και τα έξοδα για χημική ανάλυση και αν δεν έχεις δικό σου αμπέλι τα έξοδα τις αγοράς σταφυλιών, πόσο θα σου κοστίσει το λίτρο? άρα σε σύγκριση με το εταιρικό εμφιαλωμένο έχασες το σκέλος "ανάγκη" (δηλαδή οικονομία).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/05/2016 16:44 - 03/05/2016 16:48 #20636 από Chris2016
Chris2016 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
anstpe ευχαριστώ για την απάντηση

για την 2-3 κτλ απόσταξη έχω στο μυαλό μου σπιτικό αποστακτήρα τύπου χύτρα που δεν κοστίζει πολύ και θα είναι για το τσίπουρο χύμα που αγοράζω για το σπίτι , αν σκεφτείς ότι ένα 5 λίτρο χύμα έχει 20 με 25 ευρώ και 500ml καλό εμφιαλωμένο έχει 10 ευρώ τότε μάλλον θα έχω οικονομία , αλλά θα κάνει δουλειά ?
* σημειώση, δεν σκέφτομαι να κάνω δικό μου τσίπουρο από σταφύλια, απλά να ξανά-αποστάζω το χύμα που αγοράζω για να το καθαρίζω ... αν γίνεται

η χημική ανάλυση είναι περισσοτερο για τσίπουρο από τσιπουρο-καφενεια που πάω με φίλους , πολλές φορές δεν έχουν καν αμφιαλωμένο σαν επιλογή , δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει και αξίζει να γίνει για ένα μαγαζί που θα πάω 5-10 φορές το χρόνο

αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει θα του ήμουν υπόχρεος
Τελευταία διόρθωση: 03/05/2016 16:48 από Chris2016.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/05/2016 22:24 #20639 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Βαρεα και ελαφρια μεταλλα θα εχει οσα και το αντιστοιχο κρασι (και λιγοτερα λογω της αποσταξης), ολα ραντιζονται.
Και το καλυτερο τσιπουραδικο-ουζερι μπορει να σερβιρει ακαταλληλο χυμα χωρις να το ξερει!
Και εσυ μπορει να αγορασεις ακαταλληλο εμφιαλωμενο χωρις να το ξερει αυτος που στο πουλησε κ ας εχει και 10 σφραγιδες το προιον!
Μην ξεχνατε οτι.. οι ..<μπομπες> αφορουν κυριως τα εμφιαλωμενα. Και ο ορος <μπομπα> και ο διωγμος του νομικα αφορα κυριως το οικονομικο ''κλεψιμο'' καποιας φιρμας και κατα δευτερο λογο (εως ανυπαρκτο) την υγεια μας.
Οι ασυνειδητοι (η κακοκεφαλοι) καλιεργητες που ραντιζουν με διπλη και πολαπλη ποσοτητα για να ειναι σιγουροι δεν παραγουν μονο σταφυλια αλλα και μαρουλια και τα παντα ε!
Ασυνειδητος μπορει να ειναι και ενας γιατρος και κυριως ενας βουλευτης και στην περιπτωση που συζηταμε και ενας εμπορος ποτας, ενας αγροτης, ενας οινοποιος κτλ κτλ...
Ασφαλες θωρειται μονον εαν ειναι ακριβουτσικο και εμπιστευεσαι αυτον που στο πουλαει, αμα το αγοραζεις 4-5 ευρω το λιτρο ρισκαρεις φιλε μου. Σιγουρα ειναι λαθραιο με την εννοια της φοροδιαφυγης, απο κει και μετα ισως ειναι και ακαταλληλο για την υγεια σου ισως ειναι και το καλυτερο..
Ο μονος πρακτικα αποδεκτος κανονας ειναι.. ποναει κεφαλι μετα η δεν ποναει! Σε οτιδηποτε αλλο κανεις δεν προκειται να ξερει ποτε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/05/2016 22:55 #20640 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Αν το πινεις χωρις γλυκαννισο θα χασει και σε γευση αποσταζοντας 2-3 φορες (μπορει και να ειναι καλο αυτο αν μυριζει καζανιλα βαφτισμενη αρωμα..), με γλυκαννισο δεν θα καταλαβεις ισως εσυ την διαφορα.
Για να εισαι αποτελεσματικος (να νιωσεις ασφαλης) σε οτι σκεφτεσαι θα πρεπει να πεταξεις σχεδον το μισο! Τα υποτεθεμενα δηλητηρια θα ξαναβγουν αφου βγηκαν στην πρωτη αποσταξη του, εκτος κ αν διαχωρισεις γεναιοδωρα κεφαλες και ουρα και πιεις μονον την μεση.
Ο anstpe στο ειπε ξεκαθαρα.. Αν δεν εχεις δικο σου αμπελι.. συνεχιζω και λεω, δεν ξερεις οτι το αγοραζεις τζαμπα. Ιδρωτα πινεις και αμα ο αλλος εχει δηλητηριαστει μεχρι το μεδουλι..
2-3 βασικες αρχες για το τσιπουρο.. Οχι απο επιτραπεζιες ποικιλιες, εκτος του λαθραιου (πραγμα που δεν μας ενδιαφερει πλεον στην Ελλαδα της επιβιωσης που ο κοσμος της ζει μονον απο δανεικα και μαυρα) ειναι επιβαρυμενα με πολλαπλασια ραντισματα. Ζηταμε πολλα απ αυτα τα φυτα, να ειναι μεγαλορογα, νοστιμα, ομορφα, παραγωγικα, να αντεχουν στην μεταποιηση, χρωμα και χιλια δυο! Ε θα φανε τα ραντισματακια τους λιγο παραπανω. Πχ τσιπουρο απο σουλτανινα θα ειναι πιο επιβαρυμενο απο του ροδιτη. Ο ροδιτης ομως οπως και το ξινομαυρο πχ ειναι πιο ευαισθητα απο αλλες ποικιλιες και αρα πιο επιβαρυμενα απο το τσιπουρο του ασυρτικου η του σαββατιανου. Που και αυτα ομως πιο επιβαρυμενα απο το τσιπουρο τσαπουρνου η της ζαμπελας.
Καπως ετσι παει.. Η εχεις δικο σου αμπελι, μαρουλια ντοματες κτλ η εφ οσον σε νοιαζει ψωνιζεις απο κει που ξερεις και εμπιστευεσαι, διαφορετικα δεν το σκεφτεσαι καν! Η ποναει το κεφαλι η δεν ποναει και μεχρι εκει, δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/05/2016 02:54 #20644 από Chris2016
Chris2016 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά

stelios1 έγραψε: Για να εισαι αποτελεσματικος (να νιωσεις ασφαλης) σε οτι σκεφτεσαι θα πρεπει να πεταξεις σχεδον το μισο! Τα υποτεθεμενα δηλητηρια θα ξαναβγουν αφου βγηκαν στην πρωτη αποσταξη του, εκτος κ αν διαχωρισεις γεναιοδωρα κεφαλες και ουρα και πιεις μονον την μεση.


σορρυ που επιμένω αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα καλα τι λες μιας και δεν γνωρίζω από αποστάξεις ,
τα βαρέα μεταλλα θα βγουν στις κεφαλές και ουρά και όχι στην καρδιά ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/05/2016 10:36 #20645 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
για το τι βγαίνει και σε ποιό κλάσμα της απόσταξης έχουμε συζητήσει στο παρελθόν πολλές φορές εδώ (και έχουν άλλωστε δημοσιευθεί και πολλές σχετικές έρευνες), αρα δεν έχει νόημα να επεκταθώ.
για το θέμα του εργαστηρίου: επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, εγω κάθε χρόνο στέλνω αντιπροσωπευτικό δείγμα σε χημείο. Το θέμα κόστους είναι προφανώς σχετικό: Τί ψάχνεις να βρείς; Εγώ ψάχνω για χαλκό (από το καζάνι), για μεθανόλη και για ωχρατοξίνη. Φέτος θα δω και για ραουντάπ, αν και ο ψεκασμός που κάνω είναι πολύ περιορισμένος, αλλά όπως είπαμε, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Τιμή γύρω στο κατοστάρικο πέρσι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1, Chris2016

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/05/2016 21:36 #20649 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Chris2016 Οσο πιο στην μεση πας τοσο πιο καθαρο ειναι, αυτο δεν σημαινει οτι ενα πολυ επιβαρυμενο τσιπουρο στην μεση του θα ειναι καθαρο, απλως λιγο καλυτερο. . Διαβασε εδω μεσα, εχουν χιλιοειπωθει αυτα και γινομαστε κουραστικοι.
Η σκεψη σου φαινεται λαθος, το να αποσταζεις ξανα κ ξανα δεν εχει νοημα και ωφελος. προμηθευσου απο καποιον γνωστο συστημενο κτλ και κανε και μια αναλυση, αν στο αλλαξει αργοτερα θα το καταλαβεις αμεσως απ τ γευση μια και θα την εχεις συνηθισει. γενικα το νοθευμενο και το επιβλαβες εχει παρενεργειες, σε πειραζει. Τις περισσοτερες φορες ενας που ξερει απο τσιπουρο το καταλαβαινει και με την πρωτη δοκιμη οτι κατι δεν παει καλα.
ismael Εχει λιγα χρονια που ραντιζω 2 φορες κατω απο τα κλημματα με ψεκαστηρα πλατης, ενδιαμεσα μονο καλιεργω, υπαρχει περιπτωση να περναει ζιζανιοκτονο στα σταφυλια?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Chris2016

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/05/2016 10:27 #20652 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
κοίτα, οτι περνάει είναι στάνταρ, δεν ξέρω αν έχεις δει έρευνες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες αλλά πλέον το ραουνταπ ανιχνεύεται σε όλα τα τρόφιμα. Στη Γερμανία (που είναι και σχετικά αυστηροί σε αυτά τα πράματα...) είχα δει σε μια έρευνα πρόσφατα οτι σε καμμιά δεκαριά μπύρες με διάφορα μερίδια αγοράς (από μικρές εως κορυφαίες) είχαν βρει περιεκτικότητες ραουνταπ πολλαπλάσιες του ορίου.
Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν το αν περνάει, αλλά το πόσο περνάει και τι επιπτώσεις έχει αυτό, δεδομένου οτι το τσίπουρο δεν είναι και κρασί, να το πίνεις καθημερινά και με τις κούπες...

τώρα για το θέμα της νοθείας: δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα νόθευε τσίπουρο, εκτός βέβαια λόγω βλακείας. Κακής ποιότητας (από παλιόκρασα, βρώσιμα σταφύλια, σάπια, γεμάτα φάρμακα κλπ) ναι, αλλά νοθεία; Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος σε κάτι τέτοιο! όταν μπορείς να αγοράσεις ξυδιάδες στο τέλος της χρονιάς ουσιαστικά τσάμπα, χαλασμένα σταφύλια με 10-15 λεπτά το κιλό, σταφίδα (επιδοτούμενη!!) καμπανάρι πάλι ουσιαστικά τσάμπα, γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;;;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/05/2016 22:48 #20660 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: χύμα τσίπουρο/ρακή/τσικουδιά
Νοθεια εννοω οτιδηποτε παρανομο-αφορολογητο κτλ, πχ η ζαχαρη δινει και παιρνει εκεινη την εποχη. Καποιοι ποτοποιοι αγοραζουν τσιπουρο, καποιοι ''αγροτες'' κανουν το ιδιο, απο ολα εχει ο μπαξες. Αλλα ξεφευγω (δεν γινεται και να μην το δεις ολοκληρωμενα ομως) γιατι το θεμα του φιλου μας αφορα την υγεια..
Με εναν ψεκαστηρα ραντιζω ενα στρεμμα περιπου, ακομα και η μιση η και λιγοτερη δοση μεσα κανει δουλεια. Κουρευω και οταν αυτα μετα ξαναζωηρεψουν και ειναι ακομα κοντα τα ραντιζω.
Εγω καλιεργω ενδιαμεσα κυριως για να κρατησω την υγρασια, παντα μετα απο καποιο ραντισμα και απογευμα, αλλοι ραντιζουν ολο το εδαφος γιατι φοβουνται τ περονοσπορο. Αν τηρηθουν τελος παντων οι οδηγιες παλι περναει στο σταφυλι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.256 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ