file ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ

Περισσότερα
16/10/2016 04:36 #22201 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ

Kostas69 έγραψε: Στέλιο καλησπέρα. Είναι αυτονόητο ότι δε συμφέρει οικονομικά (μ΄έναν πρόχειρο υπολογισμό βέβαια το κοστολόγιο είναι 30% παραπάνω "γλιτώνωντας" ένα μεγάλο "κομμάτι" της δουλειάς κι απολαμβάνωντας ταυτόχρονα το σημαντικότερο κομμάτι της ιεροτελεστίας που κατά τη γνώμη μου είναι η απόσταξη.......) αλλά όπως καταλαβαίνεις "τέτοια ώρα τέτοια λόγια". Δεδομένου ότι προσανατολίζομαι προς αυτή τν κατεύθυνση θέλω να ξέρω και την απόδοση για να γίνει και το ανάλογο κουμάντο. Τα μπομέ νομίζω ότι είναι εγγυημένα καθώς ο πωλητής φαίνεται 100% αξιόπιστος κι επαγγελματίας. Η δική του εκτίμηση είναι ότι η απόδοση θα είναι περίπου 23lt τσίπουρο ανά 100 lt οίνου πίεσης (αν δεν κάνω λάθος περίπου στα 20 γράδα)


Κωστα καλημερα,

Η τιμη των 80 λεπτων ειναι τοποθετημενη λιγο ποιο κατω απο την τιμη πωλησης οινου πιεσης μεγαλων συνεταιρισμων (μιλω για την τελικη τιμη μετα των ειδικων φορων).

Εξακολουθει να ειναι μια ακριβη αγορα.

Εδω γνωστοι μου παραγωγοι, δινουν με 60 λεπτα αριστης ποιοτητας ζωμο Ξινομαυρου, Μοσχατων, Μερλο κλπ κλπ...

Τα περι εκτιμησης ποσοτητας αποσταγματος μην τα λαμβανεις υποψην σου...εξαρτατε απο πολλους παραγοντες η τελικη ποσοτητα που θα παρεις...

Φιλικα :)

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2016 13:45 #22204 από thanti59
thanti59 απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ
Καλημερα σε ολη την παρεα. Τη ειναι ο οινος πιεσης?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2016 15:23 #22205 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ

thanti59 έγραψε: Καλημερα σε ολη την παρεα. Τη ειναι ο οινος πιεσης?


Καλησπέρα φίλε, η πίεση των φλοιών στο πιεστήριο δίνει το λεγόμενο ¨κρασί πίεσης¨...

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2016 18:55 #22207 από thanti59
thanti59 απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κρασί που βγάζουμε από το πάτημα των σταφυλιών δηλαδή με απλά λόγια. Γιατί το λέμε οίνο πίεσης υπάρχει και άλλος τρόπος να φτιάξουμε κρασί?
Να με συχωράτε για την ασχετοσύνη μου, πριν δυο χρόνια φύτεψα το αμπελάκι μου (Ένα στρέμμα) Από τσίπουρο γνωρίζω λίγα πράγματα αλλά από κρασί τίποτα, και με ενδιαφέρει να μάθω, φέτος έβαλα ένα βαρελάκι 50 λίτρα. Ευχαριστω!!!


Θανάσης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2016 19:01 #22208 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ

thanti59 έγραψε: Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κρασί που βγάζουμε από το πάτημα των σταφυλιών δηλαδή με απλά λόγια. Γιατί το λέμε οίνο πίεσης υπάρχει και άλλος τρόπος να φτιάξουμε κρασί?
Να με συχωράτε για την ασχετοσύνη μου, πριν δυο χρόνια φύτεψα το αμπελάκι μου (Ένα στρέμμα) Από τσίπουρο γνωρίζω λίγα πράγματα αλλά από κρασί τίποτα, και με ενδιαφέρει να μάθω, φέτος έβαλα ένα βαρελάκι 50 λίτρα. Ευχαριστω!!!


Θανάσης


Θαναση και παλι καλησπερα, μεσα στον ¨αμπελουργο¨θα βρεις ολο το απαραιτητο υλικο το οποιο θα σου καλυψει ολες τις αποριες σου...

Θεωρω καλυτερο να ξεκινησεις να διαβαζεις ολο το θεωρητικο κομματι, παρα να προσπαθεις να ταιοριαξεις κομματι κομματι πληροφοριας για αν καλυψεις ολο το θεμα.

Υλικο για μελετη στο διαδυκτιο αλλα και εδω μεσα θα βρεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!

Ενα μικρο κομματι σου παραθετω εδω: antikleidi.com/2011/09/06/wine2/

:)

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thanti59

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2016 19:29 - 16/10/2016 19:31 #22209 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ
Όταν διαχωρίζουμε τα στέμφυλα (φλούδια - κουκούτσια, ψύχα), από το κρασί ζουμί, τότε παίρνουμε με απλή ροή ή με ήπια μέσα, το κρασί που μπορούμε, χωρίς να το πιέσουμε, να το ζορίσουμε.

Αυτό ονομάζεται κρασί πρώτης ροής ή πρόρρογος. Για τον ερασιτέχνη αυτό είναι αυτονόητο.

Αν πιέσουμε τα εναπομείναντα στέμφυλα ή με τα χέρια ή με μηχανήματα (στροφιλιά, πιεστήριο), τότε παίρνουμε το κρασί πίεσης.
Κάποια οινοποιία το διαχειρίζονται και το δίνουν με 1 ευρώ. Είναι αυτό που λέει η γιαγιά : γιατί εκείνο στο μάρκετ έχει ;1 ευρω και εσύ το δίνεις 3; Τι διαφορά έχουν; Άντε ανέλυσε της.

Αλλά όπως μου είπε ένας οινοποιός, το κρασί πίεσης είναι για τον γάμο ή τον πάππο. Υστερεί σημαντικά από τον πρόρρογο.
Τελευταία διόρθωση: 16/10/2016 19:31 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thanti59, stelios1, ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/10/2016 11:54 #22214 από thanti59
thanti59 απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ
Goude καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ! Ήσουν πολύ κατατοπιστικός











Θανάσης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 09:59 - 18/10/2016 10:00 #22230 από Kostas69
Kostas69 απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ
[/quote] Εδω γνωστοι μου παραγωγοι, δινουν με 60 λεπτα αριστης ποιοτητας ζωμο Ξινομαυρου, Μοσχατων, Μερλο κλπ κλπ...

[/quote]

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μπορούσε να μου στείλει τηλέφωνα (αξιόπιστων) παραγωγών οι οποίοι έχουν διαθέσιμο προς πώληση "οίνο πίεσης" καλής ποιότητας (περιοχή νομού Θεσσαλονίκης ή και ευρύτερη περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας) . Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τελευταία διόρθωση: 18/10/2016 10:00 από Kostas69.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/10/2016 22:13 - 23/10/2016 22:43 #22296 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΙΝΟ ΠΙΕΣΗΣ

Kostas69 έγραψε:

Εδω γνωστοι μου παραγωγοι, δινουν με 60 λεπτα αριστης ποιοτητας ζωμο Ξινομαυρου, Μοσχατων, Μερλο κλπ κλπ...

[/quote]

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μπορούσε να μου στείλει τηλέφωνα (αξιόπιστων) παραγωγών οι οποίοι έχουν διαθέσιμο προς πώληση "οίνο πίεσης" καλής ποιότητας (περιοχή νομού Θεσσαλονίκης ή και ευρύτερη περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας) . Ευχαριστώ εκ των προτέρων[/quote]

Καλησπερα Κωστα,

επειδη το θεμα ειναι λεπτο, δεν θελω να μπω σε αυτην την διαδικασια, παραυτα ομως εαν και εφοσον θελεις μπορεις να επισκεφτεις την Ναουσσα (του χρονου αρχη της σεζον καλυτερα), ωστε να περπατησεις σε διαφορα αμπελια, να γνωρισεις απο κοντα του τι και πως το παραγουμε και εφοσον αποκτησεις μια εικονα σαφη, τοτε να επιλεξεις εσυ ο ιδιος με ποιον θα συνεργαστεις.

Με μεγαλη μου χαρα να σε φερω σε επαφη με μερικους παραγωγους που γνωριζω και που εχουμε συνεργαστει στο παρελθον, αλλα εσυ θα επιλεξεις με ποιον θα συνεργαστεις.

Εκτος Ναουσσας, μονο εναν ειχα την χαρα και την τιμη να γνωρισω και μπορω να εγγυηθω για αυτον, αλλα βρισκεται στις Σερρες, ειναι ο Goude ειναι μελος του Αμπελουργου και μπορεις να τον στελεις μυνημα αν θελεις...

Δυστυχως εγω προσωπικα δεν εχω διαθεσιμο προς πωληση τιποτε μιας και εχει ηδη αγοραστει ολοκληρη η παραγωγη μου (Ξινομαυρο, Μερλο, Μαλαγουζια, Μοσχατο Αλεξανδρειας) και κατα πασα πιθανοτητα το ιδιο θα ισχυσει και τον επομενο χρονο...

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Τελευταία διόρθωση: 23/10/2016 22:43 από admin. Αιτία: λόγω αναγραφής ψευδωνυμου και ονοματος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ