file θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

Περισσότερα
10/10/2016 15:29 #22083 από kravaritis
kravaritis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Καλησπέρα,

Ασχολούμαι με τις αγριλιές ερασιτεχνικά και αναγκαστικά επειδή έχω αρκετές. Είναι όντως έτσι σε σχέση με τον καρπό τους. Για τα γκόρτσα τώρα, εγώ θα τα έβαζα όλα μαζί, χυμό και στερεά και νομίζω κάποια στιγμή θα άρχιζε ο βρασμός και στη συνέχεια θα έκανα διαχωρισμό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2016 22:02 #22093 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Φίλε Ανδρέα ,
όταν λες ότι τα ανακάτεψες με το μούλτι , παρατήρησες εάν
έσπασαν και τα κουκούτσια ; εάν έσπασαν το γλεύκος θα
πάρει πικρή γεύση . Τα κουκούτσια έτσι και αλιώς πρέπει
να τα απομακρύνεις γιατί περιέχουν μικρή ποσότητα
υδροκυανίου που σε μεγάλη ποσότητα εκτός από την
πικρή γεύση είναι και τοξικό .
Πέρσι έφτιαξα κρασί ,τσίπουρο και ξύδι από κεράσια ,
ικανοποιητικό αποτέλεσμα , ( κυρίως το ξύδι ) .
Όμως , κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το σταφύλι .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/10/2016 23:45 #22096 από ανδρεας
ανδρεας απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
χαιρετω ολους!

ismael
εντελως συμπτωματικα χτες ψαχνοντας επεσα πανω στο βιβλιο που αναφερεις και
οντως ειναι αρκετα ενδιαφερον..ειναι ηδη στα αγαπημενα :)
ναι,δοκιμη κανω και εχω ακομα αρκετο χρονο για να πειραματιστω και να δω τι θα κανω εν τελει με τα γκορτσια..θελουν εξαλλου κι αλλο χρονο ακομα για να ωριμασουν εντελως..
πιστευω οτι με τη βοηθεια ολων σας,με αρκετο διαβασμα και το μερακι που ουτως ή αλλως υπαρχει θα εχουμε αποτελεσματα απο αυτο το σχεδιο σε λιγο καιρο...τωρα,το αν θα αξιζει ή οχι θα το δει η νεκροψια!!

kravaritis
το λαδι που βγαζει η αγριελια ,δεν ειναι οτι πιο νοστιμο εχεις φαει ποτε σου απο λαδι??
ετυχε ποτε να κανεις αγουροαγριελαιο??θα στο συνιστουσα ανεπιφυλακτα!!

setoinos
ειλικρινα φιλε μου δεν ειδα αν εσπασα και κουκουτσια..το γλευκος το δοκιμασα σημερα και
η γευση του ειναι εκεινη η κλασσικη στυφη γευση που εχουν τα ημιωριμα γκορτσα..
απιστευτη στυφιλα που μενει για ωρα!
δεν αμβισβητω σε καμια περιπτωση το σταφυλι και αν ειχα πολλα σταφυλια ισως να μην εμπαινα καν σε αυτην τη διαδικασια αλλα ξερεις πως ειναι αυτα φανταζομαι,...μου μπηκε να το κανω και θα το κανω ....ειναι πολλα τα γκορτσα στο μερος μου και αν μη τι αλλο....,τζαμπα!!οψομεθα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 08:27 #22101 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

ανδρεας έγραψε: χαιρετω ολους!
το γλευκος το δοκιμασα σημερα και
η γευση του ειναι εκεινη η κλασσικη στυφη γευση που εχουν τα ημιωριμα γκορτσα..
απιστευτη στυφιλα που μενει για ωρα!
δεν αμβισβητω σε καμια περιπτωση το σταφυλι και αν ειχα πολλα σταφυλια ισως να μην εμπαινα καν σε αυτην τη διαδικασια αλλα ξερεις πως ειναι αυτα φανταζομαι,...μου μπηκε να το κανω και θα το κανω ....ειναι πολλα τα γκορτσα στο μερος μου και αν μη τι αλλο....,τζαμπα!!οψομεθα!


αφού μπαίνεις που μπαίνεις στην διαδικασία κράτα ακριβείς σημειώσεις πότε έκανες τί και πως, και τι συμβαίνει πότε (ίσως και καμμια φωτό να βοηθούσε μετά που δε θα θυμάσαι) γιατί μπορεί να βγεί κάτι καλό από αυτό σου το πείραμα. Είναι σήμερα ζητούμενο να αξιοποιηθεί και να παράγει πλούτο (όχι μόνο σε οικονομικους όρους) η ελληνική φύση.
επίσης, μπορεί να είναι καλό και σε οικονομική βάση για εσένα τον ίδιο:Το απόσταγμα αγριαχλαδιάς του οποίου το λινκ έβαλα στο προηγούμενο ποστ μου, ο Capovilla το πούλαγε (έχει εξαντληθεί) 72 ευρώ το μισόλιτρο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 10:08 - 11/10/2016 10:09 #22102 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

setoinos έγραψε: Φίλε Ανδρέα ,
όταν λες ότι τα ανακάτεψες με το μούλτι , παρατήρησες εάν
έσπασαν και τα κουκούτσια ; εάν έσπασαν το γλεύκος θα
πάρει πικρή γεύση . Τα κουκούτσια έτσι και αλιώς πρέπει
να τα απομακρύνεις γιατί περιέχουν μικρή ποσότητα
υδροκυανίου που σε μεγάλη ποσότητα εκτός από την
πικρή γεύση είναι και τοξικό .
Πέρσι έφτιαξα κρασί ,τσίπουρο και ξύδι από κεράσια ,
ικανοποιητικό αποτέλεσμα , ( κυρίως το ξύδι ) .
Όμως , κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το σταφύλι .


Γιώργο καλημέρα,
Οι υπερ-βόρειοι γείτονές μας αποστάζουν τα πάντα μιας και δεν είχαν το σταφύλι, βασιλιάς στα φρούτα.
Σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες υπάρχει το Kirsh wasser, το νερό των κερασιών μεταφρασμένο κυριολεκτικά.
Προσωπικά δεν το έχω αποστάξει αλλά έχω δει φίλους στην Γερμανία να το κάνουν.
Με τι σάκχαρα ξεκίνησες; έβαλες ζάχαρη; και πως έβγαλες τα κουκούτσια; αν τα έβγαλες.
ΝΚ
images.search.yahoo.com/search/images;_y...asser&fr=tightropetb

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 11/10/2016 10:09 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 10:37 #22103 από kravaritis
kravaritis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Καλημέρα!

Έχεις δίκιο για το αγριέλαιο, έχει καταπληκτική γεύση, αγουραγριέλαιο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, μετά τη συζήτηση αυτή θα το επιδιώξω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 11:55 - 11/10/2016 16:12 #22105 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Νίκο καλημέρα ,
τα κεράσια είχαν υψηλά ζάχαρα , αναγκάστηκα να προσθέσω
νερό για να αποζυμωθούν . Η συγκεκριμένη ποικιλία ,
τραγανά Βοδενών , ανεβάζει πολλά ζάχαρα και σύμφωνα με μετρήσεις , έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά .
Τα κουκούτσια δεν τα έβγαλα , γιαυτό και το κρασί έχει
μια πικράδα , το τσίπουρο έχει αρώματα που παραπέμπουν
στο φρούτο , εκείνο όμως που έγινε καλλύτερο είναι το
ξύδι . Θα φέρω στην επόμενη συνάντιση , να δοκιμάσετε .
Αυτό που ξεχώρισα για κρασί , έχει υπολειπόμενα ζάχαρα .
Ίσως , την άλλη φορά , δοκιμάσω με λιγότερο ώριμα κεράσια .
Και μιας και μιλάμε για κουκούτσια . . . . .



Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 11/10/2016 16:12 από setoinos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 18:27 #22108 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Γιώργο καλησπέρα,
υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να βρώ κουκούτσια από κεράσια της περιοχής σου;
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2016 21:39 #22110 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Θα ψάξω .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/10/2016 09:56 #22114 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Τα κουκούτσια κερασιών χρησιμοποιούνται ως γέμισμα μικρών μαξιλαριών.
Τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σαν μια μικρή θερμοφόρα για κρυολογήματα και ήσυχο ύπνο μικρών και μεγάλων.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.585 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ