file θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

Περισσότερα
12/10/2016 13:38 - 12/10/2016 17:27 #22115 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Νίκο και αγαπητοί φίλοι ,
σύμφωνα , με άλλον Γερμανομαθή φίλο , το καλλύτερο από όλα
για αυτή την δουλειά , είναι τα κουκούτσια του σταφυλιού .
Και είναι πολύ εύκολο να συλεχθούν καθώς βυθίζονται
στον πάτο του βαρελιού , κατά την μέθοδο της ερυθρής
οινοποίησης .

Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 12/10/2016 17:27 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2016 07:53 #22186 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 00:55 - 18/10/2016 01:03 #22224 από ανδρεας
ανδρεας απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
το σκ μαζεψα γυρω στα 50 κιλα γκορτσα..δεν ασχοληθηκα ακομα μ αυτα γιατι το σπασιμο τους ειναι ενα θεμα..σκεφτομαι να φτιαξω εναν σπαστηρα φρουτων με σκουπιδοφαγο κουζινας ο οποιος θα μου στοιχισει γυρω στα 150 ευρω αλλα οχι αμμεσα..οι κανονικοι σπαστηρες ειναι αρκετα πιο ακριβοι και αφου το εψαξα καλα -να ναι καλα το ιντερνετ και τα βιντεακια- κατεληξα εκει..
το σπασιμο παντως θα γινει το επομενο σκ και επειδη πιεζομαι απ τον χρονο μαλλον θα δουλεψει το μπλεντερ προς το παρων..
το κυριο θεμα μου ειναι η ζυμωση και λεγοντας ζυμωση εννοω θερμοκρασιες,ζυμες και το αν θα αφησω τη σαρκα των φρουτων μεσα στο δοχειο ζυμωσης ή οχι..
τι θα μου προτεινατε?
Τελευταία διόρθωση: 18/10/2016 01:03 από ανδρεας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 08:11 - 18/10/2016 08:20 #22229 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Καλημέρα,
κανόνες που ισχύουν για όλα και για όλους.
Τα φρούτα πολτοποιημένα ή κομμένα σε μικρά κομματάκια ζυμώνουν καλύτερα.
Στην διαδικασία τα κουκούτσια πρέπει να απομακρύνονται ακέραια, χωρίς να σπάσουν.
Συνήθως στην αρχή χρειάζεται προσθήκη νερού για να δημιουργηθεί ένα υδαρές μίγμα.
Πάλι στην αρχή προσθήκη λίγης ζάχαρης για να ξεκινήσει η ζύμωση.
Ανακάτεμα όπως και στα σταφύλια και ανάλογα προσθήκη νερού.
Μην περιμένετε μεγάλες αποδόσεις.
Το άνθισμα είναι συχνό.
Ζύμες δεν χρειάζονται, τα φρούτα έχουν τις δικές τους.
Εαν είναι δυνατό μετρήστε και διορθώστε την οξύτητα.
Η σάρκα των φρούτων μένει μέσα στο μίγμα για να ζυμώσει.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 18/10/2016 08:20 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 12:37 #22233 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

setoinos έγραψε: Και είναι πολύ εύκολο να συλεχθούν καθώς βυθίζονται
στον πάτο του βαρελιού , κατά την μέθοδο της ερυθρής
οινοποίησης .


δεν ξέρω τι σόι σταφύλια είναι τα δικά σου, πάντως στα δικά μου τα κουκούτσια κατα την ερυθρή οινοποίηση επιπλέουν, δεν βυθίζονται.
Οι φλούδες βυθίζονται, μόλις τελειώσει η ζύμωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 13:46 - 18/10/2016 13:57 #22235 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Φίλε ismael ,
Tα κοκούτσια που επιπλέουν γενικώς , είναι τα άγουρα , τα ώριμα κουκούτσια
έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα - ειδικό βάρος , και καταβυθίζονται .
Η βύθιση συντελείται πριν από τις φλούδες , κάθε φορά που ανακατεύουμε ,
όσα κουκούτσια απελευθερώνονται από την ράγα , πάνε στον πάτο .
Άρα , εάν ψάξεις καλύτερα , θα βρεις .

Αρχικό πλύσιμο .


Αποθήκευση στον καταψύκτη .
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 18/10/2016 13:57 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/10/2016 13:57 #22236 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

setoinos έγραψε: Φίλε ismael ,
Tα κοκούτσια που επιπλέουν γενικώς , είναι τα άγουρα , τα ώριμα κουκούτσια
έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα - ειδικό βάρος , και καταβυθίζονται .
Η βύθιση συντελείται πριν από τις φλούδες , κάθε φορά που ανακατεύουμε ,
όσα κουκούτσια απελευθερώνονται από την ράγα , πάνε στον πάτο .
Άρα , εάν ψάξεις καλύτερα , θα βρεις .


τώρα που το λες, όντως στο καζάνι μετά την απόσταξη βρίσκω και μερικά κουκούτσια κάτω από τη σχάρα.
κάτι μάθαμε σήμερα.

Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε και ευρήσετε, κρούετε και ανοιγήσεται υμίν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/11/2016 20:28 #22332 από ανδρεας
ανδρεας απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
καλησπερα σας!

αυτο το σκ θα σπασω τα γκορτσα που εχω μαζεψει..
εχω παρει εναν σκουπιδοφαγο της εταιριας franke με μοτερ 3/4 του ιππου και με μεγαλο στομιο ο οποιος θα μπει σε εναν ανοξειδωτο νεροχυτη..
θα βαλω ζυμες για να σιγουρεψω την ζυμωση χωρις να περιμενω τις ιθαγενεις ζυμες να δουλεψουν,
μιας και δε ξερω κατα ποσο υπαρχουν πανω στα γκορτσα..
ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης και θα ηθελα την γνωμη σας μιας και δε θελω να αποτυχει
το σχεδιο μου..

1) να αφησω να γινει η ζυμωση με την σαρκα του φρουτου και να βαλω ζυμωτες ετσι ωστε να
αποφυγω το οξυγονο απ το βαρελι?? (φοβαμαι την μουχλα)εχετε υπ οψην οτι δεν θα ειμαι εκει ολη τη βδομαδα για να ανακατωνω τις σαρκες των φρουτων με τον χυμο και φοβαμαι για τυχον οξειδωση..
ή

2) να πατησω τον πολτο των φρουτων στο πιεστηριο που εχω κανει και να κρατησω μονο τον χυμο τους για ζυμωση??μηπως ετσι αποφυγω και ενα μεγαλο ποσοστο μεθανολης.

ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/11/2016 09:57 - 04/11/2016 09:58 #22336 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?
Φίλε Ανδρέα καλημέρα,
Ζύμες εμπορίου δεν χρειάζεσαι.
Επειδή τα φρούτα δεν έχουν αρκετά σάκχαρα βάλε μικρή ποσότητα ζάχαρης για να ξεκινήσει η ζύμωση.
Είτε το ένα κάνεις είτε το άλλο θα πετύχει.
Εφ όσον δεν είσαι παρών συνεχώς στιψε το ζουμί και βάλε ζυμωτή θα αποφύγεις την ταλαιπωρία και πιθανή αστοχία.
Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 04/11/2016 09:58 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/11/2016 23:41 #22368 από ανδρεας
ανδρεας απάντησε στο θέμα: θα μπορουσε να γινει αποσταγμα απο γκορτσα?

Nikos Kotsalis έγραψε: Φίλε Ανδρέα καλημέρα,
Ζύμες εμπορίου δεν χρειάζεσαι.
Επειδή τα φρούτα δεν έχουν αρκετά σάκχαρα βάλε μικρή ποσότητα ζάχαρης για να ξεκινήσει η ζύμωση.
Είτε το ένα κάνεις είτε το άλλο θα πετύχει.
Εφ όσον δεν είσαι παρών συνεχώς στιψε το ζουμί και βάλε ζυμωτή θα αποφύγεις την ταλαιπωρία και πιθανή αστοχία.
Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα.
ΝΚ


Νικο ευχαριστω για την απαντηση σου! εχω να πω σχετικα με το θεμα μου τα εξης..
οτι ο σκουπιδοφαγος που πηρα δουλευει αψογα και τα σπαει τοσο τελεια που ΔΕΝ τα εσπασα τελικα
διοτι σπαει και τα κουκουτσια..σαν ιδεα ηταν καλη και σιγουρα θα τον χρησιμοποιησω,αλλα οχι με τα γκορτσα..αντ αυτου αποφασισα να μη τα σπασω καθολου και τα εβαλα οπως ηταν σε ενα πλαστικο βαρελι και συμπληρωσα με νερο..η ζυμωση δεν ξεκινησε παρολο που εβαλα και ζαχαρη οπως μου συνεστησες..
εν τελει εβαλα ζυμες του εμποριου και η ζυμωση ξεκινησε αισιως την επομενη μερα.
πριν τα κανω ολα αυτα ειχα στιψει ενα γκορτσι και μετρησα στο διαθλασιμετρο τα μπομε της σταγονας και μου εδειξε 9..επισης μετρησα χυμο απο τα πολτοποιημενα γκορτσα-αραιωμενα με νερο- με μπομομετρο και μου εδειξε 4...
το παραξενο-καποιος αν μπορει ας μου το εξηγησει-ειναι οτι τα ασπαστα γκορτσα που εριξα στο βαρελι με συμπληρωμα νερου μου εδειξαν επισης 4..
ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.810 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ