file Ερωτηση για τσιπουρο

Περισσότερα
15/09/2017 22:44 #23639 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: Ερωτηση για τσιπουρο
Γειά σας φίλοι, και καλή απόδοση πιά, στους κόπους της χρονιάς.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες το εξής, ή ν' ακούσω γνώμες:
Τι διαφορά έχει η άμεση απόσταξη των στέμφυλων μετά το πέρας της βράσης τους,
με την υστερότερη-15 μέρες ή ένα μήνα μετά-, όταν αυτά είναι καλά σφραγισμένα(αεροστεγώς);
Ποιός ο ιδανικός χρόνος απόσταξης μετά τη βράση των στέμφυλων και γιατί;

Ευχαριστώ!:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/09/2017 23:09 - 15/09/2017 23:09 #23640 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Ερωτηση για τσιπουρο
H μεγάλη παραμονή των στέμφυλων μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης, προσθέτει μεθυλική αλκοόλη στο απόσταγμα ενώ αυξάνεται και η πιθανότητα ανάπτυξης οξικών βακτηρίων.
Εκτιμώ ότι ο ιδανικός χρόνος απόσταξης, είναι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Τελευταία διόρθωση: 15/09/2017 23:09 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/09/2017 10:42 #23645 από Ζορμπάς
Ζορμπάς απάντησε στο θέμα: Ερωτηση για τσιπουρο
Πριν μερκες μερες μαζεψα μονο τις ωριμες ρωγες απο την κληματαρια , εχει αρχισει φυσικα ο βρασμος και παει καλα , σε λιγες ομως μερες απο σημερα ετοιμαζομαι να παρω και ολα τα υπολοιπα γιατι ωριμαζουν και το ερωτημα ειναι , μπορω οταν τα βαλω πλεον στα βαρελια για την διαδικασια τους , να μοιρασω το ηδη αρχινημενο βαρελι στα υπολοιπα φρεσκα ? Θα έχω θέμα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ