file ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Περισσότερα
19/09/2017 20:01 #23720 από kazabubu
kazabubu δημιούργησε το θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΔΡΥΙΝΟ ΒΑΡΕΛΙ(15,20 KG) KAI NA PALAIVSV TSIPOYRO,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ...................ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΑΦΕς ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/09/2017 20:46 #23721 από ΜΑΡΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
ΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/09/2017 09:35 #23724 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

kazabubu έγραψε: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΔΡΥΙΝΟ ΒΑΡΕΛΙ(15,20 KG) KAI NA PALAIVSV TSIPOYRO,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ...................ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΑΦΕς ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ?


Καλημέρα,
η ιδέα σου είναι σωστή με ορισμένες όμως προυποθέσεις και συνθήκες.
Γράψε λεπτομέρειες για το βαρέλι και το απόσταγμα.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/11/2017 09:07 - 27/11/2017 09:08 #24802 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
είναι η 3η χρονιά που παλαιώνω απόσταγμα.
την πρώτη χρονιά έβαλα καινούργιο βαρέλι δρύινο 30 λίτρων. Το τοποθέτησα σε υπόγειο και το άφησα ένα χρόνο (εντάξει, για να λέμε την αλήθεια έκλεβα λίγο κάθε τόσο και ψευτοσυμπλήρωνα...). Γενικά "έδειξε" μετά το εξάμηνο. Αυξήθηκε ο αλκοολικός βαθμός ενώ πήρε ένα ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα, λίγο πιο ανοιχτό από την κόρα του ψωμιού. Η γεύση ήταν κάπως σαν ουίσκι.
την 2η φορά έβαλα καινούργιο βαρέλι μισό καστανιά/μισό δρύς πάλι 30 κιλών. Το το ποθέτησα σε υπέργειο χώρο (αποθήκη) εκτεθειμένο στον καιρό με το σκεπτικό να γίνει η παλαίωση στη φιλοσοφία του κονιάκ. Ο αλκοολικός βαθμός έπεσε αισθητά (αναμενόμενο) το χρώμα ένα σκούρο καφέ ("καραμελέ") και η γεύση φανταστική με νότες καραμέλας, κανέλας φουντουκιού.
Φέτος ξαναέβαλα στο 2ο βαρέλι και επιπλέον έχω βάλει και σε ανοξείδωτο με τσιπς. Θα δούμε.
Δυστυχώς το πρώτο βαρέλι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάλι γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε (για να με ευχαριστήσει....) να το περάσει λούστρο εξωτερικά για να είναι πιό όμορφο. Φυσικά πήρε το δρόμο του για να γίνει γλάστρα.

δες και εδώ: http://krasodad.blogspot.com/2015/10/chips-sticks.html

να σε ρωτήσω κάτι άσχετο: γράφεις και στο snowreport/forum?
Τελευταία διόρθωση: 27/11/2017 09:08 από ismael.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ