file Αποσταξη 2017

Περισσότερα
19/10/2017 23:12 #23976 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Και σε άλλες περιοχές πάει 40-50 λεπτά το οινοποιήσιμο Α ποιότητος. Όλα αυτά αποτελούν στρεβλώσεις και οδηγούν τις εξελίξεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2017 23:18 #23977 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Το συμπερασμα ειναι απλο και ξεκαθαρο, να απαγορευθει να αποσταζουν οι γεωργοι και να αποσταζουν οι ιδιωτες και οι ποτοποιοι. Μονον ετσι θα μπει η ταξη και ο λαος θα πινει αυτο που πρεπει κτλ.
Πραγματικα λυπαμαι που αν διαβασει καποιος ολα τα μηνυματα θα βγαλει αυτο το συμπερασμα, λυπαμαι πολυ..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/10/2017 14:41 #24047 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

stelios1 έγραψε: Το συμπερασμα ειναι απλο και ξεκαθαρο, να απαγορευθει να αποσταζουν οι γεωργοι και να αποσταζουν οι ιδιωτες και οι ποτοποιοι. Μονον ετσι θα μπει η ταξη και ο λαος θα πινει αυτο που πρεπει κτλ.
Πραγματικα λυπαμαι που αν διαβασει καποιος ολα τα μηνυματα θα βγαλει αυτο το συμπερασμα, λυπαμαι πολυ..


εγώ προσωπικά δεν εννοούσα σε καμμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Νομίζω το καταλαβαίνεις. Άλλωστε έχω ξαναγράψει στο παρελθόν για το θέμα.
Για να είμαι όμως σαφης, δεδομένου οτι μπορεί να μεπεί και κάποιος τρίτος και να διαβάσει και να βγάλει λάθος συμπεράσματα, το διευκρινίζω:
Το τί αποστάζει ο καθένας δεν έχει καμμία σχέση με το νομικο καθεστώς στο οποίο βρίσκεται (αποσταγματοποιός, διήμερος ή παράνομος).
Ίσα ίσα, υπάρχουν και προφανείς περιπτώσεις στις οποίες "ονομαστοί" αποσταγματοποιοί πασιφανώς ΔΕΝ αποστάζουν τα σταφύλια που υποστηρίζουν οτι αποστάζουν, ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτά.

ο καραμανλής έλεγε οτι το νόμιμο ερίναι και ηθικό.
Ε, όχι , δεν είναι. Ίσα ίσα, ενίοτε το νόμιμο δεν είναι ούτε ηθικό ούτε καλό (με την οιοτική έννοια της λέξης καλό)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/10/2017 20:08 #24056 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Αφου ηρεμησε αρκετα και μετα την θερμοκρασιακη σταθεροποιηση του στους 20βαθμους,ξαναμετρηθηκε και προστεθηκε το αναλογο νερο,τελικη μετρηση καπου αναμεσα στους 48 με 49%vol(49 δεν τα λεει).Αναμονη και παλι ετσι ωστε να ομογενοποιηθουν καπως τα υλικα.Σημερα ηρθε η ωρα της δοκιμης.Τα χαρακτηριστικα του,εξαιρετικη διαυγεια,γλυκοπιοτο(μαλακο στομα),λεπτα ευγενικα αρωματα,πλουσια γευση, και μακρα επιγευση.Φυσικα το συνοδευσαν αναλογοι μεζεδες. .Το αποτελεσμα μονο χαρα μπορει να μου δωσει.Απομενει να δοκιμαστει με καλους φιλους.Υ.Γ.Οι γνωστοι αγνωστοι ακουνε;Να οργανωσουμε την τσιπουρομαζωξη που λεγαμε.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, lyggas, Nancy1511

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
31/10/2017 20:49 #24057 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Βάζω το χταπόδι για μεζέ, και ελιές καλαμών από το κτήμα.......,

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
31/10/2017 21:41 #24058 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Εύχομαι καλοξόδευτο και πάντα με χαρές.:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/11/2017 23:55 - 01/04/2019 19:34 #24077 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Mεταφέρω εδώ την ανάρτηση που έκανα πριν λίγες ημέρες (27-10-2017), επειδή θεωρώ ότι είναι πιο κατάλληλο το θέμα :

Πριν από μερικές μέρες, απόσταξα ξινόμαυρο ενώ κοντά στο κόψιμο των ουρών, έκανα πάντα δοκιμή όσφρισης. Στις πρώτες αποστάξεις, η δοκιμή με ικανοποίησε έως τους 37.5 βαθμούς, όμως προληπτικά έκοβα στους 44 με 45 βαθμούς. Στην μετάβραση έκοψα στους 48 βαθμούς.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό ως προς τα αρώματα αλλά και ως προς την γεύση που ήταν "γλυκιά" και "απαλή". Τελικά ο αλκοολικός τίτλος διαμορφώθηκε στους 71 βαθμούς αλκοόλ με θερμοκρασία αποστάγματος 19 βαθμών κελσίου, ενώ το όργανο μέτρησης είναι βαθμονομημένο στους 20 βαθμούς. Η τελική ποσότητα κυμάνθηκε στα 58 λίτρα.

Ο προς απόσταξη όγκος σταφυλόμαζας ήταν περί τα 520 λίτρα, με τα σχεδόν μισά από αυτά να είναι οίνος.

Σε μια πρόχειρη αραίωση με νερό, πολύ μικρής ποσότητας αποστάγματος, δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ καλά, χωρίς θολώματα. Θα δείξει τον άλλο μήνα, που θα μπω στην διαδικασία. "

...και επειδή δεν μπόρεσα να περιμένω, σήμερα (3-11-2017) αραίωσα τρία λίτρα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε :

1) Το απόσταγμα μετρήθηκε ξανά και φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ο αλκοολικός τίτλος των 71 βαθμών, σε θερμοκρασία αποστάγματος 19 βαθμών κελσίου.
2) Αραιώθηκε με εφιαλωμένο νερό ¨"Βίκος", το οποίο φιλτραρίστηκε επιπλέον σε κανάτα με φίλτρο άνθρακα.
3) Μπόρεσα και το κατέβασα, οριακά, κάτω από τους 45 βαθμούς χωρίς θολώματα, κάτι που αποδίδω κυρίως στα αυστηρά "κοψίματα" των κεφαλουρών.
4) Η γεύση και το άρωμα με ικανοποιεί πλήρως. Δεδεδομένου ότι πρόκειται για απόσταγμα μόλις δέκα ημερών, περιμένω πολλά συν το χρόνω.
5) Φιλτραρίστηκε με φίλτρο του καφέ, ενώ ένα μπουκάλι μπήκε στον καταψύκτη για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν στερεοποιήσεις ή διαχωρισμός ουσιών ελαιώδους σύστασης.

- Στην αρχή της διαδικασίας, χρησιμοποποίησα δοκιμαστικό σωλήνα. Αυτές οι δοκιμές με βοήθησαν πολύ στην συνέχεια, ενώ από 'δω και πέρα, μπορώ να αραιώσω όση ποσότητα θέλω, μικρή ή μεγάλη, πανεύκολα.
Τελευταία διόρθωση: 01/04/2019 19:34 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Nikos Kotsalis, setoinos, alexandros.k, kravaritis, Nancy1511

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 17:26 - 05/01/2018 19:22 #24925 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Έχω ακούσει ότι μέσα στα βελτιωτικά για το τσίπουρο, είναι και η προσθήκη ζάχαρης, σε ήδη παρασκευασμένο τσίπουρο. Για ποιο λόγο μπορεί να προστεθεί ζάχαρη; Η αναφορά να το <<κάνει γλυκόπιοτο>>, μπορεί να ευσταθεί;
Νομικά επιτρέπεται;
Δύνανται να προκύψουν προβλήματα;
Τελευταία διόρθωση: 05/01/2018 19:22 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 20:41 #24926 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Οταν ημουν παιδακι Παναγιώτη καιγανε μονο στραγγισμενα τσιπουρα και νερο, μονο κοτσανια δηλαδη, σπορια, λιγα ''ζουμια''και φλουδες. Το τσιπουρο αν και με γλυκαννισο εβγαινε αγριο, οταν παραηταν αγριο και στυφο θυμαμαι τ μπαμπα να διορθωνει καπως γευστικα το τσιπουρο καποιου πελατη με ζαχαρη. Την ελιωνε με τσιπουρο στο μπρικι τ εριχναν μεσα δοκιμαζανε και γευστικα κατεληγαν καπου (ηταν κ η ιδεα, δηλαδη ο αλλος αισθανοταν οτι προσπαθησαν για οτι καλυτερο).
Ναι ενα σκληρο κακοπιοτο τσιπουρο το βοηθαει (λογω αφθονων κρασιων σημερα στο καζανι και απορρογωσης δεν εχει τετοια σκληρα τσιπουρα), νομικα δεν ξερω αν επιτρεπεται αλλα σιγουρα δεν υπαρχει νοθεια με την εννοια του κερδους λογω παρασκευης παραπανω αλκοολ.
Στην υγεια για μενα θα πειραζε κυριως το ¨¨κακ﨨 τσιπουρο που "διορθωσαμε" ωστε να μην καταλαβει και να το πιει ο αλλος και οχι η ζαχαρη. Ολα τα λικερ ζαχαρη εχουν.
Αλλαζουν και τα χρονια, αλλαζουν οι ποτες, μπορει πχ να μην θενε με γλυκανισο γιατι γλυκιζει και να θελουν γραπα με ζαχαρη!
Ξερετε πολλοι πινουν τσιπουρο σκετο η ακομη χειροτερα με παγακι, αλλα την ρετσινα μονον με κοκα κολα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/01/2018 20:55 #24927 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

Goude έγραψε: Έχω ακούσει ότι μέσα στα βελτιωτικά για το τσίπουρο, είναι και η προσθήκη ζάχαρης, σε ήδη παρασκευασμένο τσίπουρο. Για ποιο λόγο μπορεί να προστεθεί ζάχαρη; Η αναφορά να το <<κάνει γλυκόπιοτο>>, μπορεί να ευσταθεί;
Νομικά επιτρέπεται;
Δύνανται να προκύψουν προβλήματα;

Παναγιώτη είναι συνηθισμένη πρακτική στα ούζα, κανένα πρόβλημα και για το τσίπουρο η προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης. Μη με ρωτάς ποσότητα δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά ξέρω ότι τα περισσότερα ούζα έχουν ζάχαρη.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.187 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ