file Απορία μέτρησης σε γράδα τσίπουρου

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
01/11/2017 21:00 #24066 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Απορία μέτρησης σε γράδα τσίπουρου
Απόσταγμα από κατάψυξη, Χμμ....δεν ξέρω αν έχεις σχέση με Κύπρο, αλλά αυτή είναι η κλασσική τους πρακτική για κατανάλωση της Ζιβανίας.

Όσον αφορά το οξυγόνο, από εχθρός των οίνων(πλην εξαιρέσεων), μεταλλάσεται σε φίλος των αποσταγμάτων, οπότε όλα καλά με το δοχείο σου.

Καλό βράδυ

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2017 21:53 #24067 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Απορία μέτρησης σε γράδα τσίπουρου
Σωκράτη καλησπέρα,
η τελευταία σου ανάρτηση είναι η απόλυτη ισσοροπία ανάμεσα στην γνώση στην ποίηση και την πρακτική.
Σου βγάζω το καπέλλο.
Ιδίως η τελευταία πρόταση για την διάθεση την παρέα και τον τόπο κρύβει πολλές αλήθειες.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
02/11/2017 08:22 - 02/11/2017 08:24 #24069 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Απορία μέτρησης σε γράδα τσίπουρου
Καλημέρα σου Νίκο,...
... τα φιλιά μου στη Θάσο που τώρα θα έχει ηρεμήσει από τον κουρνιαχτό του καλοκαιριού.

Σ' ευχαριστώ πολύ, γιατί ένα τέτοιο σχόλιο από φίλους σας εσένα με βαθιά γνώση (επιστημονική και πρακτική) και εμπειρία στην αποστακτική διαδικασία έχει βαρύνουσα σημασία.

Η απλόχερη μετάδοση της γνώσης μέσα από το διαδύκτιο, τελικά σε κάνει καλλίτερο και σε πολλά άλλα.

Η τελευταία πρόταση που αναφέρθηκες είναι βιοματική και ατράνταχτα αληθινή.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 02/11/2017 08:24 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/11/2017 20:39 #24093 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Απορία μέτρησης σε γράδα τσίπουρου
Φίλε jeff3
κατά την γνώμη μου ο αποσταγματοποιός έπρεπε να ξέρει ότι δεν αραιώνουμε το απόσταγμα , αμέσως μετά το τέλος της απόσταξης .
Το αφήνουμε τουλάχιστον 15 έως 20 μέρες να ηρεμήσει, σε γυάλινα ή INOX δοχεία να αποβάλει τον αέρα και το διοξείδιο του άνθρακα, όπως λέει και ό φίλος Νίκος Κοτσαλής .
Με την ευκαιρία αυτή στέλνω και ένα πίνακα διόρθωσης του αποστάγματος ανάλογα με την θερμοκρασία για γραδόμετρο βαθμονομημένο στους 15 βαθμούς.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.296 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ