file ΟΥΖΟ

Περισσότερα
31/10/2017 17:52 #24054 από geosalonica
geosalonica δημιούργησε το θέμα: ΟΥΖΟ
Καλησπέρα σε ολους

ενδιαφέρομαι για παραγωγη ούζου και ψαχνω για οδηγίες παρασκευής όσο το δυνατον πιο αναλυτικες καθώς είμαι καινούριος στο αντικείμενο, και αυτά που έχω βρει μεχρι στιγμης ειναι μια πολύ γενικη περιγραφή παρασκευής.

Το γενικο σεναριο απόσταξης (αιθυλική αλκοόλη + αρωματικοί σπόροι) και αραιωση τελικού αποστάγματος το έχω υπόψη μου, αλλά αυτο που αναζητω ειναι κάτι πιο συγκεκριμενο οπως δοσολογιες, χρονο αναμονής των σπόρων στην αλκοολη πριν την απόσταξη, χρονος που πρεπει να αφεθει το αποσταγμα να ωριμασει πριν την τελικη αραιωση κλπ
Γνωριζω επίσης οτι η γευση του τελικού αποστάγματος ειναι θέμα γουστου και συνδιασμου αρωματων του καθενος και ειναι κάτι που θα πειραματιστώ στη συνεχεια, απλά να έχω εναν βασικό άξονα καθοδηγησης για να βγει καταρχην κατι αξιοπρεπες

Αν κάποιος γνωριζει και μπορεί να παραθεσει μια περιγραφη ή αν υπάρχει κάποιο σχετικό βιβλίο ή καποιο link που θα μπορούσα να βρω σχετικες πληροφορίες θα ήταν πολυ βοηθητικο.
Ευχαριστω πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/11/2017 20:45 #24756 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ
Εδω λεμε για σταφυλια και τσιπουρο, ρωτας σε λαθος μερος.
Μισο λιτρο καθαρο οινοπνευμα, ριχνεις μεσα 1 γραμμαριο αναντολ και το ανακατευεις καλα και μετα μισο λιτρο καθαρο νερο.
Εαν αποσταξεις θα εχεις το πλεονεκτημα να βαλεις μεσα γλυκανισο (ενδεικτικα 5 γραμμαρια ανα λιτρο) αντι για αναντολ (δεν θα ειναι ουζο ομως) και διαφορα αλλα αρωματικα ομως πιθανοτατα μετα να μοιαζει πιο πολυ με τσιπουρο.
Δεν εχει νοημα ομως, παρε μια βοτκα πχ και ριξε μεσα αναντολ και οποια αλλα εσανς θελεις.
Οτι λεω ειναι αυθαιρετα δικα μου συμφωνα με οτι ξερω, καταλαβαινω και νομιζω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ