file Απόσταξη οίνου

Περισσότερα
09/06/2019 22:44 - 09/06/2019 22:52 #26745 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου

aoustis έγραψε:
Πώς ακριβώς γίνεται αυτό και με τι χημικά. Και από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε. Συγνώμη αν φαίνοντε βλακώδεις οι ερωτήσεις μου


Προσωπικά καθαρίζω όλα τα χάλκινα τμήματα, με διάλυμα κιτρικού οξέος. Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται και στην μαγειρική, είναι γνωστό στους περισσότερους ως "ξινό". Μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης τροφίμων.
- Θα διαλύσεις μια κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο ζεστό νερό και θα γεμίσεις την σερπαντίνα αφού φυσικά ταπώσεις την άκρη της. Θα αφήσεις το διάλυμα για μισή ώρα περίπου και μετά θα ξεπλύνεις με καθαρό νερό. Τα αποτελέσματα είναι άριστα.
Τελευταία διόρθωση: 09/06/2019 22:52 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, Αρης, aoustis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/06/2019 06:04 #26746 από aoustis
aoustis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Σας ευχαριστώ Πάρα πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/08/2019 21:47 #26918 από Αρης
Αρης απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου

lyggas έγραψε:

aoustis έγραψε:
Πώς ακριβώς γίνεται αυτό και με τι χημικά. Και από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε. Συγνώμη αν φαίνοντε βλακώδεις οι ερωτήσεις μου


Προσωπικά καθαρίζω όλα τα χάλκινα τμήματα, με διάλυμα κιτρικού οξέος. Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται και στην μαγειρική, είναι γνωστό στους περισσότερους ως "ξινό". Μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης τροφίμων.
- Θα διαλύσεις μια κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο ζεστό νερό και θα γεμίσεις την σερπαντίνα αφού φυσικά ταπώσεις την άκρη της. Θα αφήσεις το διάλυμα για μισή ώρα περίπου και μετά θα ξεπλύνεις με καθαρό νερό. Τα αποτελέσματα είναι άριστα.


Σήμερα καθάρισα την χάλκινη σερπαντίνα του πειραματικού αποστακτήρα μου με την παραπάνω μέθοδο και το υγρό που βγήκε είναι αυτό της φωτογραφίας. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα γιατί το καθάριζα σχολαστικά με τρεχούμενο νερό αρκετή ώρα! Το ευχάριστο είναι ότι την δεύτερη φορά που το καθάρισα (χωρίς να το χρησιμοποιήσω στο μεταξύ) δεν έβγαλε πάλι αυτό το χρώμα άρα λογικά καθάρισε για τα καλά.
Ευχαριστώ πολύ που μοιράζεστε τις γνώσεις σας
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas, lyggas, aoustis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 09:21 #27144 από aoustis
aoustis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Καλή σας μέρα. Μετά απο τόση καθυστέρηση σήμερα αποφάσισα να προχωρήσω με την απόσταξη οίνου και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες.
1. Πρέπει οπωσδἠποτε να κάνω δεύτερη απόσταξη?
2. Άν προχωρήσω σε δεύτερη απόσταξη, πρέπει πάλι να βάλω 28 λίτρα Σούμα στον αποστακτήρα 30 λίτρων για να προχωρήσω στη δεύτερη απόσταξη?
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 10:26 #27145 από aoustis
aoustis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Και άλλες απορίες. Συγχωρέστε με αν φαίνονται αφελείς αλλά προτιμώ να λύω τισ απορίες μου όσο το δυνατόν πιο καλά. Λοιπόν, λέμε αποστάσσω μέχρι τα 15 γράδα. Δηλ. μετα που αφαιρώ τη κεφαλή μαζεύω την απόσταξη σε ενα δοχείο και ξεκινώντας απο το αρχικό που π.χ είναι 22 γράδα το αφήνω να πέση στα 15?
2. Απο τη πείρα σας, σε απόσταξη οίνου 25 λίτρων τι δοχείο πρέπει να χρησιμοποιήσω?Δηλ περίπου πόση σούμα θα πάρω στα 25-28 λίτρα απόσταξη?
3. Εσείς τι είδους δοχεία χρησιμοποιάτε για την αναφερόμενη διαδικασία?

Ευχαριστώ και πάλι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 15:17 #27150 από aoustis
aoustis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Τελικά προχώρησα στην απόσταξη και πήρα 5 λίτρα σούμα. Άρα έχω ουρά τώρα 20-22 Λίτρα. Να προσθέσω ακόμα 5 λίτρα κρασί και να ξανααποστάξω; και μετά πάλι να προσθέσω στη ουρά και να ξανααποστάξω; Μέχρι που/πόσο συνεχίζεται αυτό; Και επανέρχομε στό πρώτο ερώτημα μου: Πρέπει να βάλω 28 λίτρα Σούμα στον αποστακτήρα των 30 λίτρων η μπορώ να περάσω σε δεύτερη απόσταξη και με πιό μικρή ποσότητα; Ελπίζω να εκμεταλευτώ την καλωσύνη σας και να έχω τις απαντήσεις που χρειάζομε. Ευχαριστώ Πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/10/2019 19:59 #27151 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Ουρά λέμε τα τελειώματα της απόσταξης,συνήθως κάτω από 42%vol.Αυτο που έμεινε πέταξε το.Στην μετάβραση βάλε ότι υλικό έχεις αφού το αραιωσεις,δεν είναι απαραίτητο να γεμίσει μέχρι πάνω.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": aoustis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/10/2019 23:32 #27158 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου

aoustis έγραψε: Τελικά προχώρησα στην απόσταξη και πήρα 5 λίτρα σούμα. Άρα έχω ουρά τώρα 20-22 Λίτρα. Να προσθέσω ακόμα 5 λίτρα κρασί και να ξανααποστάξω; και μετά πάλι να προσθέσω στη ουρά και να ξανααποστάξω; Μέχρι που/πόσο συνεχίζεται αυτό; Και επανέρχομε στό πρώτο ερώτημα μου: Πρέπει να βάλω 28 λίτρα Σούμα στον αποστακτήρα των 30 λίτρων η μπορώ να περάσω σε δεύτερη απόσταξη και με πιό μικρή ποσότητα; Ελπίζω να εκμεταλευτώ την καλωσύνη σας και να έχω τις απαντήσεις που χρειάζομε. Ευχαριστώ Πολύ.



Με δεδομενο οτι το καζανι πρεπει απαραιτητα να εχει υγρα μεχρις ενος σημειου ωστε να μην ζοριστει (παραζεσταθει το μεταλο πχ) συνεχιζεται η διαδικασια εως ωτου δεν σου συμφερει. Πχ με 20-22 λιτρα απορακα σε καζανακι 30 λιτρων και εαν χρειαστει και νερο μια χαρα ειναι. Αλλα.. μετα με 2-3 λιτρα απορακα τι να βαλεις στο καζανακι και τι να βγαλεις?? Τα πετας η τα φυλας για του χρονου.
Αμα το καζανι σου (ο αποστακτηρας σου) θερμαινεται μονο στον πατο κ ελαχιστη ποσοτητα να βαλεις μεσα δεν εχει προβλημα, γενικα-ως.. εκει που εξωτερικα θερμαινεται πρεπει αντιστοιχα να υπαρχει εσωτερικα υγρο ως το τελος της καζανιας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": aoustis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/10/2019 23:41 #27159 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Δε ξερω.. Γιατι το ξυνο να καθαριζει τα χαλκινα και οχι απλως να μην τα φθειρει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2019 07:16 #27160 από aoustis
aoustis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη οίνου
Τελικά μετά την απάντηση του Κυρίου Καραπουλιτιδη πέταξα τον απορακο. Τώρα μένει αναπάντητο το πρώτο ερώτημα: Πρέπει οπωσδήποτε να περάσω σε δεύτερη απόσταξη? Για να κάνω σούμα 25 λίτρα+ (για τον αποστακτήρα μου των 30 λίτρων), πρέπει να αγοράσω άλλα 100 λίτρα κρασί. (Από 25 λίτρα πήρα 5 λίτρα σούμα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.214 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ