Αρώματα τσίπουρου
- Panosthejackal
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
01/05/2022 08:27 #29715
από Panosthejackal
Panosthejackal δημιούργησε το θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Γεια και χαρά σε όλους !!! Φέτος έβγαλα ερασιτεχνικα λίγο τσίπουρο από Ροδίτη αλλά δεν υπάρχουν πολλά αρώματα , είναι αυτό που λέμε flat , επίπεδο. Τι μπορώ να προσθέσω ώστε να έχει αρώματα και να "ζωντανέψει"??
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ThanasisGr
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
01/05/2022 22:33 #29717
από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Αν είναι προϊόν δεύτερης απόσταξης, πειραματίσου με καρπούς άρκευθου ή ροδιού (Η λίστα πάντως με τα υλικά που μπορείς να πειραματιστείς είναι μακρά). Αν είναι προϊόν μονής απόσταξης, όπως υποψιάζομαι, μην ασχολείσαι και πρόσθεσε την ποσότητα που έχεις σε μια μελλοντική δεύτερη απόσταξη.
Ο ροδίτης δίνει καλά αποστάγματα με διακριτικό άρωμα, αλλά αν αποζητάς έντονα και επιθετικά αρωματικά μπουκέτα απόσταξε άλλες ποικιλίες, π.χ. μοσχάτο.
Ο ροδίτης δίνει καλά αποστάγματα με διακριτικό άρωμα, αλλά αν αποζητάς έντονα και επιθετικά αρωματικά μπουκέτα απόσταξε άλλες ποικιλίες, π.χ. μοσχάτο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, alexandros.k, ThanasisGr, Panosthejackal
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Panosthejackal
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
04/05/2022 07:08 #29726
από Panosthejackal
Panosthejackal απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Θέλω να κάνω πιο έντονα τα αρώματα του Ροδίτη δηλαδή εσπεριδοειδή ,λεμονάτο κλπ. Με την ίδια λογική πρέπει να πειραματιστω με λεμόνια , πορτοκάλια κλπ?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
04/05/2022 10:53 #29727
από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Πειραματίσου, όπως το το έγραψες.
Αλήθεια δεν μας έγραψες, είναι προϊόν μονής απόσταξης το τσίπουρό σου;

Αλήθεια δεν μας έγραψες, είναι προϊόν μονής απόσταξης το τσίπουρό σου;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Panosthejackal
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
04/05/2022 17:07 #29728
από Panosthejackal
Panosthejackal απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Μονής απόσταξης είναι
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
04/05/2022 22:29 - 09/05/2022 22:18 #29731
από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Νομίζω ότι δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθείς, όμως από την άλλη, αφού έχεις διάθεση γιατί όχι;
Πάντως αν αποζητάς κάτι παραπάνω από ένα απόσταγμα, να διπλοαποστάζεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δώσεις ¨χαρακτήρα¨ στο τελικό αποτέλεσμα.
Πάντως αν αποζητάς κάτι παραπάνω από ένα απόσταγμα, να διπλοαποστάζεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δώσεις ¨χαρακτήρα¨ στο τελικό αποτέλεσμα.
Τελευταία διόρθωση: 09/05/2022 22:18 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 838
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 894
07/05/2022 11:28 - 07/05/2022 11:31 #29736
από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Αρώματα τσίπουρου
Καλημέρα Panosthejackal .
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .
Για να πάρουμε αρωματικό απόσταγμα, πρέπει να βάλουμε αρωματικά στέμφυλα στο καζάνι .
Επομένως έχει πολύ μεγάλη σημασία η οινοποίηση ,πρέπει ο μούστος και τα στέμφυλα καθ΄ όλη
την διάρκεια της οινοποίησης να ζυμωθούν σε θερμοκρασία κάτω από τους 20 c. αλλιώς όλα τα
αρώματα εξατμίζονται.
Δεύτερο, αλλά εξ ίσου σημαντικό, η καθαριότητα της αποστακτικής συσκευής.
Μόνο όταν καλυφθούν αυτές οι δυο προϋποθέσεις , θα μπορέσεις να πας στο επόμενο βήμα,
να προσθέσεις δηλαδή αρωματικούς παράγοντες.
Πράγμα που κατά την γνώμη μου είναι δευτερεύον .
Γιατί τα αρώματα του σταφυλιού, όταν τα βρεις στο απόσταγμα, δεν έχουν υποκατάστατο !
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .
Για να πάρουμε αρωματικό απόσταγμα, πρέπει να βάλουμε αρωματικά στέμφυλα στο καζάνι .
Επομένως έχει πολύ μεγάλη σημασία η οινοποίηση ,πρέπει ο μούστος και τα στέμφυλα καθ΄ όλη
την διάρκεια της οινοποίησης να ζυμωθούν σε θερμοκρασία κάτω από τους 20 c. αλλιώς όλα τα
αρώματα εξατμίζονται.
Δεύτερο, αλλά εξ ίσου σημαντικό, η καθαριότητα της αποστακτικής συσκευής.
Μόνο όταν καλυφθούν αυτές οι δυο προϋποθέσεις , θα μπορέσεις να πας στο επόμενο βήμα,
να προσθέσεις δηλαδή αρωματικούς παράγοντες.
Πράγμα που κατά την γνώμη μου είναι δευτερεύον .
Γιατί τα αρώματα του σταφυλιού, όταν τα βρεις στο απόσταγμα, δεν έχουν υποκατάστατο !
Τελευταία διόρθωση: 07/05/2022 11:31 από setoinos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, alexandros.k, κωστας χ, lyggas, ThanasisGr
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.364 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Αρώματα τσίπουρου